Çevre, Doga Ve Hayvanlari Koruma Polisi Geliyor

Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Polisi Geliyor

Gündem 10.08.2020 14:36:59 0
Çevre, Doga Ve Hayvanlari Koruma Polisi Geliyor

Bakanimiz Sn. Süleyman Soylu, narkotik köpeklerinin operasyonlardaki basarisina deginerek, "2018'de Narkotik Baskanligimizin toplam agirlik bazli yakalamalarinin 46'si, adet bazli yakalamalarinin da 39,5'u narkotik köpekleri marifetiyle gerçeklestirilmistir.

 2019 ve 2020 yili için de oranlar yaklasik 42 ile 30 bandinda seyretmektedir." diye konustu.

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapilan Atmaca Operasyonu sirasinda, Zehir isimli görev köpeginin, el yapimi patlayicinin infilak ettirilecegi sirada üzerine atladigi teröristi etkisiz hale getirdigini ve bu hamlesiyle 42 personelin hayatini kurtardigini anlatan Bakanimiz Sn. Soylu, "Son 3 yil içerisinde meydana gelen 82 ölümlü vakada kayip 16 ceset, kadavra arama köpeklerimiz sayesinde bulunmustur.

 Yine son 5 yil içinde meydana gelen 330 kayip vaka olayinin 99'u, koku molekülü iz takip köpeklerimizin yardimiyla aydinlatilmistir.

 ifadelerini kullandi.

 

Ilk Etapta 260 Personel Kurs Görecek

 

Bakanimiz Sn. Soylu, Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Sube Müdürlügü bünyesinde ilk etapta 260 personelin kurs görecegini dile getirerek, sunlari kaydetti:

 

"Bu birimde kullanilacak araçlarin dis tasarimlari ve giydirmeleri tamamlandi, içerigi tamamlandi, görevlerinde kullanilacak eldiven, yakalama agi gibi teçhizatlarin alimlari da hemen gerçeklestirildi.

Egitimleri biter bitmez, arkadaslarimiz sahaya ineceklerdir.

 Yine bu birime ihbar yapabilmeyi kolaylastirmak amaciyla HAYDI adli bir uygulamanin yazimina baslandi.

Emniyet Genel Müdürlügü Bilgi Islem Daire Baskanligimiz ve Bakanligimiz Strateji Baskanligimiz birlikteliginde çalismalari sürdürülen bu uygulama da insallah 1,5 ay sonra hayata geçecek."

 

Ankara, Izmir Ve Istanbul'da Daha Fazla Personel Olacak

 

Tuncer, görevlerde kullanilacak araçlarin kullanim amacina uygun olarak dizayn edildigini vurgulayarak, "Araçlarin arka tarafina hayvanlar için kullanabilecegimiz özel kafesler yapildi ve arkadaslarimizin alanda kullanabilecegi teçhizatlar temin edildi.

Cuma günü Ankara'daki egitim bitecek ve arkadaslarimiz kendi illerine gidecekler.

 Ankara, Izmir ve Istanbul'da daha fazla personel olacak. Diger illerde de büyük sehirlere yakin bir sayiyla göreve baslayacagiz" diye konustu.

 

260 Personelimiz 3 Günlük Bir Egitimden Geçecek

 

oylu'nun talimati üzerine 2 haftalik bir süreç içinde kurduklarini söyledi. Tuncer, "Müdürlügümüz 81 il emniyet müdür

lügümüzde büro amirligi, merkezde sube müdürlügü seklinde kuruldu.

Su an için 260 personelimiz 3 günlük bir egitimden geçecek.

Bu egitime genellikle veteriner fakültesi mezunlarindan seçtigimiz polis memurlari arkadaslarimiz katildi.

 

Bu kursiyerlere de Çevre ve Sehir Bakanligi, büyüksehir belediye baskanligi, çevre, doga ve hayvanlarla ilgili ögretim görevlileri tarafindan uzmanlik egitimi veriliyor" dedi.


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °