Köy muhtari dügünde Korona tedbirlerine uyulmasi için bakin ne yapti?

Afyonkarahisar'in Ihsaniye ilçesine bagli Muratlar köyünde gerçeklestirilen sokak dügününde köy Muhtari Mustafa Yildiz, eglenceye katilanlarin maske ve sosyal mesafeye uymadigini görünce ardi ardin anons yaparak kurallari uygulatti.

Gündem 22.08.2020 09:38:50 0
Köy muhtari dügünde Korona tedbirlerine uyulmasi için bakin ne yapti?

Afyonkarahisar'in Ihsaniye ilçesine bagli Muratlar köyünde gerçeklestirilen sokak dügününde köy Muhtari Mustafa Yildiz, eglenceye katilanlarin maske ve sosyal mesafeye uymadigini görünce ardi ardin anons yaparak kurallari uygulatti. Muhtar Yildiz ayrica dügünü tedbirler kapsaminda uygulanan 22.30 kisitlamasina uygun halde sonlandirdi.

Muratlar köyünde Münevvere ve Murat çiftinin dügününde köy muhtari örnek bir davranis sergileyerek eglenceyi kisitlamaya uyarak 22.30 da sonlandirdi. Dügün, genç çiftin dansiyla baslayarak oyun havalarinin çalinmasi devam etti. Bu sirada dügünde bulunan Muhtar Yildiz, oyunu durdurdu ve mikrofonu eline alip misafirlere seslenerek 'Kimse sosyal mesafeye uymuyor, lütfen mesafeyi koruyalim ve maskelerimizi takalim' diyerek dakikalarca uyarilarda bulundu. Muhtar Yildiz'in uyarilari üzerine davetliler maskelerini takarak sosyal mesafe kuralina uyarak eglendi.

Köylü sakinleri ise Muhtar Yildiz'in bu konulara çok duyarli normal günlerde, namazlarda, dügünlerde olsun sürekli uyarilar yaptigini ifade etti.

Dügün yine Muhtar Yildiz'in uyarisi ile eglence kisitlamasi kapsaminda saat 22.30'da sonlandirildi. Dügün sahipleri ve Muhtar Yildiz eglencenin sonunda misafirlere anlayislari için tesekkür etti. - AFYONKARAHISAR

Kaynak: IHA


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °