DÜNYA MOTOKROS SAMPIYONASI 2021 YILINA ERTELENDI

DÜNYA MOTOKROS SAMPIYONASI 2021 YILINA ERTELENDI

Gündem 25.08.2020 19:21:10 0
DÜNYA MOTOKROS SAMPIYONASI 2021 YILINA ERTELENDI

DÜNYA MOTOKROS SAMPIYONASI 2021 YILINA ERTELENDI

Cumhurbaskanligi himayelerinde 5-6 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapilmasi planlanan Dünya Motokros Sampiyonasi(MXGP) ve Türkiye Fest artan yeni tip koronavirüs (Kovid 19)vakalari nedeniyle iptal edilerek,2021 yilina ertelendi.

Gençlik Spor Bakanimiz Mehmet Kasapoglu, Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) ile yapilan görüsmeler sonucunda Afyonkarahisar'da yapilmasi planlanan FIM Dünya Motokros Sampiyonasi'nin 6. Ayak yarislari, devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgini önlemleri kapsaminda iptal edildi.
 Konuyla ilgili Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke bir basin toplantisi gerçeklestirdi.

HER TÜRLÜ HAZIRLIGIMIZI YAPMISTIK

 Yarismalar öncesi her türlü hazirliklarini yaptiklarini kaydeden Baskan Zeybek, "Yarisin yapilabilecegi, ortam hazirlandi.
 Ama maalesef dünyayi kasip kavuran koronavirüsten dolayi bazi organizasyonlari ötelememiz gerekiyordu." dedi.
 Yarisi gerçeklestirebilmek için çok ugrastiklarini ifade eden Baskan Zeybek, söyle konustu:"Ama maalesef son günlerde bayramdan sonra Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde ciddi bir salgin ortaya çikti.
Organizasyon sirasinda insanlarin maske, mesafe ve hijyene çok fazla riayet edilemeyecegi hasil oldugundan dolayi bu yili gelecek yila öteleyelim istedik.
Her türlü hazirligimizi yapmistik.
Ödemeler gerçeklesmisti. Salgindan dolayi öteleme mecburiyetimiz hasil oldu.
 Federasyon yetkilileriyle görüserek, Gençlik Spor Bakanimizla görüserek spor yetkilileriyle görüserek bir sonraki yila ötelememiz gerekti.
 Bu karari aldik." dedi.

INSAN SAGLIGI HER SEYDEN ÖNEMLI

Insan sagliginin her seyden önemli oldugunu vurgulayan Baskan Zeybek; Afyon Motor Sporlari Merkezi'nde 4-5-6 Eylül'de yapmayi düsündügümüz sampiyona, artan koronavirüs vakalari ve sporcularin sagligi göz önüne alinarak bu sene takvimden çikarildi. 
MXGP Türkiye organizasyonunu seyircisiz ve coskusuz olarak düzenlemek istemedik. 
Saglik ve kendinizi güvende hissetmek her seyden önce gelir. 
Son zamanlarda artan yeni tip koronavirüs (Kovid 19) vakalarindan dolayi riskgiderek yükselmeye basladi. MXGP Türkiye organizasyonu, Spor Turizmi kapsaminda hem konaklama hem de bölge ekonomisine katkisi nedeniyle önemli bir organizasyon. 
Afyonkarahisar Belediyesi olarak bugüne kadar yapilmasi gereken bütün hazirliklari yapip pisti hazir hale getirdik.
 Sporcular ve takimlar için saglik önlemleri en iyi sekilde alindi.
 Afyon Motor Sporlari Merkezi'ne Dünya Sampiyonasi öncesi çevre duyarliligi kapsaminda binlerce fidan dikildi dedi.                

"2021'DE TÜRKIYE MOTOFESTTE ULUSLARARASI BIR KIMLIK KAZANDIRACAGIZ"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke ise yarismalar öncesi pistin hazir hale geldigine dikkat çekerek;  "Sahada gördügünüz pistimiz su anda yarin Dünya Sampiyonasina yapimina hazirdir. Alt ve üst yapimizla belediyenin çalisanlarinin büyük emekleriyle yaris yapilacak hale geldi." diye konustu.

 Desteklerinden dolayi Belediye Baskani Mehmet Zeybek'e tesekkür eden Akülke; "Agaçlandirma, yesillendirme saha içindeki alt yapi çalismalari farkli organizasyonlardaki kullanim çalismalarla devam edecegiz. 
Yarisin yapilabilmesi için son dakikaya kadar büyük çaba ve emek sarf ettik.
 Olmasi için ne gerekiyorsa yaptik.
 Hatta bu yarisin ülkemiz adina çok önemli oldugu ülke imajini yurt disinda çok daha fazla verebilecegine inandigimiz için yarisin olmasi için her türlü emegi vermemize ragmen Kovid - 19 salgini bizleri de vurdu.
 Dünya Motokros Sampiyonasini 2021'de çok daha büyük coskuyla çok daha büyük sporcu katilimiyla özellikle bu yil Afyonkarahisar Motofesti Türkiye Motofest olarak ismini degistirmistik. Motofestinde uluslararasi bir kimlik kazanacagina inaniyorduk.
 Bunun içinde çabalarimiz vardi.
 Bu çabalarimiz devam edecek. 2021'de Türkiye Motofestte uluslararasi bir kimlik kazandiracagiz. 
2021 Türkiye Motofestte Türkiye'nin en büyük starini getirmeye çalisacagiz.
 Simdiden onun çalismalarina basladik. 
Salginla ilgili son yasanan artislar nedeniyle FIM Dünya Motokros Sampiyonasi'ni bu sene ülkemizde düzenlemeyecegiz.
 Önümüzdeki sene çok daha coskulu bir sekilde yeniden dünyanin en hizli sporcularini agirlayacagiz.
Gençlik ve Spor Bakanligi'na, Afyonkarahisar Valiligi'ne, Afyonkarahisar Belediyemizin tüm çalisanlari ile Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun ekiplerine çok tesekkür ederim dedi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °