Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’dan 30 Agustos mesaji

“Devletimizin baki, egemenligimizin kaim olmasi dilegiyle Zafer Bayramimizi kutluyorum”

Gündem 30.08.2020 12:00:00 0
Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’dan 30 Agustos mesaji

 

 

“Yahu bir yil da Afyon Kocatepe’de bulunun, 
Zafer coskusunu paylasin!”

 

(DP Basin Merkezi – 30 Agustos 2020) Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayinladigi mesajda Zafer Bayramini kutlayarak birlik vurgusu yapti.
 Uysal, “Ahlat’ta zaferi kutlayanlar da Kocatepe’de, Dumlupinar’da zaferi kutlayanlar da her daim birdir, beraberdir” dedi.

Demokrat Parti Genel Baskani Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayinladigi mesajda bu yil da Covid 19 bahanesiyle bayram kutlamalarina birtakim kisitlamalar getirilmesini de elestirerek “Yahu bir yil da Afyon Kocatepe’de bulunun, Zafer coskusunu paylasin!” diye konustu. 

Her yil oldugu üzere bu sene de 25 Agustos gecesi Afyonkarahisar Suhut’tan Kocatepe’ye Zafer yürüyüsüne katilmak üzere memleketi olan Afyonkarahisar’da bulunan Uysal, Kocatepe’de bulunan Baskomutan Mustafa Kemal Aniti’nda kisitli katilimla gerçeklestirilen törenlere katildi. 

Genel Baskan Uysal, adeta Malazgirt Zaferi ile Dumlupinar Zaferi’nin yaristirildigi izlenimi yaratan organizasyonlar hakkinda ise  “Yakin tarih ve hafizamizda basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarimizin tarihin seyrini degistiren basarilarini görmezden gelme, onlari perdeleme gayretleri ortaya çikiyor. Bunlar nafile çabalar!” dedi.

Uysal sunlari kaydetti:

“Güya tarihi yeniden yazma gayretleri var”

“AKP iktidarinin uzun süredir kendine göre bugünden geriye giderek bir tarih anlamlandirma ve güya tarihi yeniden yazma gayretleri var.

Bütün milli gün ve bayramlarimizda bunun yansimalarini gördük. Gölgeleme ve mümkünse sulandirma uygulamalarina da sahit olduk.

“Milletin vicdanini yaraladi”

Zaferler ayi olan Agustos ayinda Türk Milleti’nin gerileyisinin topraga gömüldügü sürecin basladigi Aksehir’den Suhut’a, Suhut’tan Kocatepe’ye tasinan ruh, irade, akil ve cesaretin Dumlupinar Zaferi’yle taçlandigi bu Zafer Haftasi vesilesiyle Covid 19 Salgini bahanesiyle birtakim kisitlamalar getirilmesi, elbette ki millet vicdaninda yaralanmalara, üzüntülere sebep oluyor. 

Diger taraftan bakildiginda; Malazgirt’e tüm illerden insanlarin sevk edilme organizasyonlari sanki Malazgirt Zaferi ile Dumlupinar Zaferi’ni yatistirircasina, yakin tarih ve hafizamizda basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarimizin tarihin seyrini degistiren basarilarini görmezden gelme, onlari perdeleme gayreti gibi can sikici bir durum ortaya çikariyor.

Bilinmelidir ki bunlar nafile çabalar...

Her iki zafer de Türk Milleti’nin hafizasinda, vicdan ve aklinda olmasi gereken yerdedir!

Salgini bahane edip Kocatepe’de ve Zafer Haftasinda kisitlamalar getirip Ahlat’ta kitleleri toplamak ikiyüzlülüktür, tarihi tefrik etmektir, milleti bölmektir!

Yahu bir yil da Afyon Kocatepe’de bulunun, Zafer coskusunu paylasin!

Ayrica önemli bir hatirlatma daha yapmak isterim:

“Bu nafile çabalar en çok Yunanistan’i sevindirir”

Bu nafile çabalar en çok bugünlerde Dogu Akdeniz’de yayilmaci ve haksiz politikalarina karsi önemli bir mücadele verdigimiz Yunanistan’i sevindirir!

Bir kez daha altini çizmekte fayda görüyorum; Ahlat’ta zaferi kutlayanlar da Kocatepe’de, Dumlupinar’da zaferi kutlayanlar da her daim birdir, beraberdir.

“Zafer Bayramimizi kutluyorum”

Bizler, her yil oldugu üzere bu sene de Suhut’tan Kocatepe’ye Zafer yürüyüsümüzle birlikte coskuyla zaferlerimizi kutluyoruz.
Bu vesile ile herkesin yeniden idrak ve hafizalarini tazelemesini salik veriyoruz. 

Basta Devletimizin Kurucusu ve Kurtulus Savasimizin Lideri Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarimizi rahmet ve minnetle aniyor; devletimizin baki, egemenligimizin kaim olmasi dilegiyle Zafer Bayramimizi kutluyorum.”


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °