AFYONKARAHISARA GELEN SPOR KULÜPLERI TESISLERE HAYRAN...

AFYONKARAHISARA GELEN SPOR KULÜPLERI TESISLERE HAYRAN...

Gündem 8.09.2020 17:13:43 0
AFYONKARAHISARA GELEN SPOR KULÜPLERI TESISLERE HAYRAN...

ellerle birlikte spor turizminde büyük bir atilim yapan Afyonkarahisar, özellikle yaz kampi dönemlerinde birçok futbol kulübünün tercih ettigi sehir haline geldi.

 Futbol kulüplerine konaklama anlaminda büyük avantaj saglayan bölgedeki termal otellerin yani sira yaz döneminde sehrin düsük nem oranina sahip olmasi da kulüplerin Afyonkarahisar'i tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor.

Bu yaz döneminde adeta patlama yapan Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde, Türkiye'nin köklü kulüplerinin yani sira Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve yurt disindan gelen takimlarla birlikte 80'ye yakin kulüp yaz kampini Afyonkarahisar'da geçiriyor.

 Kamp yapan futbol takimlarinin teknik adamlari ve oyunculari yaptiklari her açiklamada Afyonkarahisar'in hazirlik kampi için son derece uygun bir il oldugunu dile getirerek, basta spor tesisleri olmak üzere konakladiklari otellerdeki hizmetlerden ve hava sartlarindan son derece memnun olduklarini ifade ediyor.

 Güzel bir çalisma ortami olduguna dikkat çeken futbolcu ve teknik ekipler, kamp yaptiklari süreçte kendilerine destek olan Belediye Baskani Mehmet Zeybek’e tesekkür ettiler. 

 Birçok takim burayi tercih ettigini söyleyen takimlarin ortak görüsü ise söyle “Burayi tercih etme nedenimiz tesislerin güzel olmasi.

 Afyonkarahisar eski ve güzel bir sehir. Kamp için iklimi çok uygun. Türk futbolun böyle kamp merkezlerine ihtiyaci var.

Gerek antrenman sahalari, gerekse bu sahalarin otellere yakin olmasi  burayi cazip hale getiriyor. 

 Buradaki tesisler Türkiye’ye örnek. Açikçasi bu kadar  güzel ve imkanlari olan bir tesis beklemiyorduk. Burada istedigimiz her sey var

. Antalya, futbolda birçok kisi için kamp merkezi gibi düsünülebilir.

Ama, Afyon’un imkanlari Antalya’dan hiç de geri kalmaz.

 Tesisler son derece kullanisli ve güzel. Kamp için Afyon’u düsünen birçok kulübü de tereddütsüz bu kadim sehre davet ediyoruz” dediler.

 


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °