BIOGAZ tesisinin insaat asamasinin sonuna gelindi

BIOGAZ tesisinin insaat asamasinin sonuna gelindi

Gündem 9.09.2020 19:17:05 0
BIOGAZ tesisinin insaat asamasinin sonuna gelindi


Basmakçi’da vizyon projeler hayata geçmeye devam ediyor. Basmakçi Belediye Baskani Ayhan Gönüllü’nün bizzat takip ettigi ve yatirimci bir firma tarafindan yaptirilan Biyogaz tesisinin insaat asamasinin sonuna gelindi.

Basmakçi ilçesinde önemli projeleri hayata geçiren Belediye Baskani Ayhan Gönüllü, Büyükbas ve kanatli hayvan gübre atiklarinin degerlendirilecegi biyogaz tesisinin insaatinda sona gelindi.

Tesis hayata geçtiginde hem çevreyi koruyacak hem de organik gübre ve elektrik üretimiyle ilçeye ekonomik katki saglayacak. Ayrica ilçe de önemli bir istihdam da saglayacak.

“Ilçe halkimiza hayirli ugurlu olsun”
Firma yetkilisi ile tesis de incelemelerde bulunan Baskan Gönüllü, önümüzdeki ay içerisinde tavuk gübresinin alimina baslayacaklarini müjdeledi.

Tarim ve hayvanciligi ile ön planda olan bir ilçe olduklarini dile getiren Baskan Gönüllü, “Biyogaz tesisini kurmak için uzun ugraslar verdik.

Suanda tesisimiz tamamlanmak üzeredir. Bu tesisimiz sayesinde büyükbas ve kanatli hayvan gübre atiklari degerlendirilerek elektrik enerjisi elde edecegiz.

Hem çevreyi koruyacagiz hemde ilçe ekonomisine büyük katki saglamis olacagiz.

Burada üretilen gübreden de vatandaslarimiz en iyi sekilde faydalanacak. Önümüzdeki ay içerisinde tavuk gübresinin alimina baslayacagiz.

Gaz üretimi ile birlikte olusan isinin degerlendirilmesi için seracilik faaliyeti yapilacak. Ilçemiz bu sayede ilave is istihdami saglanacaktir. Ilçe halkimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °