Devlet Övünç Madalyalari ve Beratlari Sehit Yakinlari ve Gazilere Takdim Edildi

Devlet Övünç Madalyalari ve Beratlari Sehit Yakinlari ve Gazilere Takdim Edildi

Gündem 17.09.2020 19:14:26 0
Devlet Övünç Madalyalari ve Beratlari Sehit Yakinlari ve Gazilere Takdim Edildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla tüm Türkiye’de ayni saatte Devlet Övünç Madalyalari ve Berati Tevcih Töreni düzenlendi.

 Afyonkarahisar’da da Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe ve protokol üyeleri Gazi ve Sehit yakinlarina Madalya ve Beratlarini takdim etti.

Aile Çalisma ve sosyal hizmetler Il Müdürlügünde düzenlenen törene Vali Vekili Mehmet Boztepe, Ikmal ve Garnizon Komutani Tugg. Osman Alp, Belediye Baskan Yardimcisi Murat Öner, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Suayp Özdemir, Afyonkarahisar Saglik bilimleri Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Âdem Arslan, Il Jandarma Komutani J. Alb. Hamza Çömez, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskani Emre Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal, Gaziler ve sehit yakinlari katildi.
Bu Madalyalar Sizlerin Fedakarliginin Bir Nisanesidir
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe Konustu. 
 Sehit yakinlari ve gazilerin fedakârliklarinin degerinin her seyden üstün olduguna deginen Vali Yardimcisi Dr. Mehmet Boztepe: “Bu topraklar yurt edinmeye karar verdigimiz milat olarak refere ettigimiz 1071 tarihinden buyana hem yurt edinebilmek hem de yurt olarak tutabilmek adina birçok sehidimizi, birçok gazimizi ebediyete ugurlamak durumunda kaldik.
Onlara verdigimiz degeri ve kiymeti bir madalya ile ölçemeyecegimizin biz de farkindayiz.

Fakat sonuçta sizlere duydugumuz vefanin, sizlere duydugumuz minnet duygusunun bir simgesi olarak bugün madalya ve beratlar kiymetli gazilerimiz ve sehitlerimizin yakinlarina tevdi edilecek.

Ümit ediyorum ki bir ömür boyunca sehitlerimizin ve burada bulunan gazilerimizin bizlere yapmis olduklari fedakârligin bir nisanesi olarak bizlerin kalbinde bir ömür boyu sizlerin de evlerinde gururla asacaginiz bir nisane olarak kalacaktir.

Tüm ulusumuz, hemsehrilerimiz, devletimiz ve milletimiz adina yapmis oldugunuz bu fedakârliklardan dolayi hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum.
 Bu vesileyle basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm sehitlerimiz olmak üzere bu vatanin yurt olmasinda sehit düsen tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize saglikli ve huzurlu bir yasam diliyorum” dedi.
Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe’nin konusmasinin ardindan Sehit J. Uzm. Çvs. Ramazan Baglan, Sehit J. Uzm. Çvs. Turgay Ugantas adina yakinlarina ve Malul Gazi J. Uzm. Onb. Serdar Aladas, ile Malul Gazi J. Uzm. Çvs. Nuri Karakas’a Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan tevdi edilen madalya ve beratlari teslim edildi.


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °