BÜTÜN GAZILERIMIZIN GAZILER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

BÜTÜN GAZILERIMIZIN GAZILER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Gündem 18.09.2020 15:07:09 0
BÜTÜN GAZILERIMIZIN GAZILER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Aziz milletimiz, sanli zaferlerle tarihin akisini degistirirken, "ölürsek sehit, kalirsak gazi oluruz" düsturuyla; tarih boyunca sehitlerimizin ve gazilerimizin açtigi yolda ilerleyerek cografyalar fethetmis, devletler kurmus ve en zor sartlar altinda vatanina, bayragina ve istikbaline sahip çikmistir.

Milletimiz 1071'de Anadolu'nun kapilarini açarken, Çanakkale ve Istiklal Savaslari'nda vatanina sahip çikmistir.

Terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da hain FETÖ'ye karsi istikbalimizi koruyarak gaza anlayisini bütün degerlerin üzerinde tutmustur.

Bu Millet Gazi Millettir…

Ay yildizli al bayragimiz, sehit ve gazilerimizin kanlari sayesinde vatanimizin semalarinda gururla dalgalanmakta, ezanimiz bes vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadir.

Bugün bu topraklarda huzur içinde yasiyorsak bunu sehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Milletimiz, atalarimizdan miras kalan kadim gaza anlayisiyla, bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen bütün tehditlere karsi koymaktadir.

Bu millet gazi millettir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynagidir.

Devletimiz Her Daim Gazilerimizin Yanindadir…  

Hükümetimiz; gazilerimizin tasidiklari onura yarasir bir sekilde hayatlarini devam ettirmeleri için egitimden istihdama, ekonomiden sosyal hayata kadar bütün alanlarda desteklemeyi sürdürmektedir. Vatanin yigit evlatlari ve çok kiymetli aileleri için elimizdeki bütün imkânlari seferber etmeye devam edecegiz.

Bu düsüncelerle 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan 'Müsir ve Gazi' unvani verilisinin
sene-i devriyesini ve bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü en kalbi duygularimla tebrik ediyorum.

Aziz sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize Rabbim’den hayirli bir ömür niyaz ediyor, saygilar sunuyorum.

Prof. Dr. Veysel EROGLU


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °