IYIPARTI IL BASKANI MISIRLIOGLU

Eli öpülesi gazilerimizin gününü kutluyorum

Gündem 19.09.2020 15:18:41 0
IYIPARTI IL BASKANI MISIRLIOGLU

19 Eylül  Gaziler Günü nedeniyle açiklamada bulunan IYI PARTI Il Baskani Muhammet Misirlioglu eli öpülesi gazilerimizin gününü kutluyorum dedi.

Baskan Misirlioglu yaptigi yazili açiklama da, “Bizi bu mutlu günlere  ulastiran gazilerimize sükran borçluyuz.

Bizim için vatan savunmasinda sehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Sehit nurlandirilmis, gazi  onurlandirilmis askerlerdir.

Gaziligin devlet ve millet nezdinde en büyük önemi Ulu Onder  Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül 1921'de TBMM tarafindan gazilik unvani  tevcih edilmesi üzerine söyledigi su  ifadeler yer almaktadir. 
“Kahraman Türk Ordusu, sizin kahramanliginizla kazanilan  büyük zaferin millet tarfindan takdimine dalalet eden bu unvan veya  rütbeye  ancak size izafe ederek bütün  askerlik hayatimin  en büyük  iftara  olarak tasiyacagim. Milli bagimsizligimizi, vatanin millet ile bölünmez  bütünlügünü muhafaza  etmek maksadiyla vatanimizin  her karis topragina kanlarini akitan, Türk  tarihine altin  sayfalar yazdiran gazilerimizin, can veren sehitlerimizin hatiralarini yüceltmek, onlara olan minnet ve sükran duygularimizi ifade etmek milli görevimizdir” dedi.

Misirlioglu ayrica Afyonkarahisar  IYI PARTI  il Baskani olarak
malul veya gazi olarak hayat mücadelesi  veren bu degerli  sahislari Mustafa Kemal Ataturk’ün yaptigi  gibi minnet ve sükranlarimi sunuyor, saygi  ile selamliyorum dedi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °