“Ögrencilerimize zihin açikligi ve saglik diliyorum”

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, 2020-21 Egitim Ögretim yilinin yüz yüze egitimle baslamasi hakkinda açiklamada bulundu.

Gündem 21.09.2020 13:18:50 0
“Ögrencilerimize zihin açikligi ve saglik diliyorum”

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, 2020-21 Egitim Ögretim yilinin yüz yüze egitimle baslamasi hakkinda açiklamada bulundu


“Iktidara ve "yetkisiz yetkili" bakanliga tavsiyemiz; 
bu karari alirken salginin etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, karari tekrar gözden geçirin”


(DP Basin Merkezi – 21 Eylül 2020) Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, 2020-21 Egitim Ögretim yilinin baslamasi dolayisiyla ögrenci ve ögretmenlere basarilar diledi. Uysal, yaptigi açiklamada yüz yüze egitim karari alinmasi hakkinda bazi elestirilerde de bulunarak uyarlilar yapti.

Demokrat Parti Genel Baskani Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, yüz yüze egitime baslama kararinin iyi hesaplanmis bir karar olmasini ümit ettikleri ifade ederek, ögrencilerin saglikla ögrenimlerine devam etmelerinin en büyük dilekleri oldugunu söyledi.

Uysal, alinan yüz yüze egitim kararinin bir kez daha gözden geçirilmesini tavsiye ederek “Iktidara ve ‘yetkisiz yetkili’ bakanliga tavsiyemiz; bu karari alirken salginin etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, karari tekrar gözden geçirmeleridir” dedi.

Genel Baskan Uysal, sunlari kaydetti:

“Ögrencilerimize zihin açikligi ve saglik diliyorum”

“Bugün, ögrencilerimiz adina ve muhakkak salgin konusunda önemli bir esik. Okullarimiz kademeli olarak açiliyor.

Öncelikle tüm ögrencilerimize zihin açikligi ve saglik dileklerimi iletmek istiyorum. Ebeveynlere de bu süreçte kolayliklar diliyorum.

Elbette vesilesiyle bu zorlu süreçte mesleklerini icra edecek olan, uzaktan egitim yöntemi araciligiyla uzun süredir fedakarlikla görevini ifa eden ögretmenlerimize de saglik dileklerimi iletmek istiyorum. 

“Kötü bir nihayetle karsilasmamayi ümit ediyoruz”

Bu defa, iktidarin yaptiklarindan tecrübeli oldugumuz biçimde, "önce yap sonra planla" gibi bir anlayisla, kötü bir nihayetle karsilasmamayi ümit ediyoruz. 

Umuyoruz ki okullarin açilmasi, yüz yüze ögretimin baslamasi karari iyi düsünülmüs, degerlendirilmis, sonuçlari ve muhtemel sorunlari hesaplanmis bir karardir. Zira, bu karar basta çocuklarimizin, nihayetinde toplumun tamaminin sagligini dogrudan etkileme kudretine sahiptir.

“Umuyoruz ki vatandasa kükreyen kafa bu defa baska çalisir”

Bu kararin alinmasinda yapilmis bir hata, hesaba dahil edilmeyen bir etken özür dileyerek kapanmayacak, "aldatildik" sözü ile sorumlulugu baskasina atarak kurtulunmayacak bir sonuca tekabül edebilir.

Umuyoruz ki, salginin yeniden patlamasina sebep olacak biçimde tatil için krediler veren,mübarek Kurban Bayrami'nda virüsün bayram etmesine sebep olacak sekilde önlemleri gevseten,tedbirleri telkin ve tavsiye seviyesine indiren, mitingler düzenleyen, sonra da vatandasa kükreyen kafa bu defa baska çalisir.

Saçinin bir tek teli için canlarimizi verecegimiz evlatlarimizin saglikla ögrenimlerine devam etmeleri bu süreçte ilk dilegimizdir.

“Karari tekrar gözden geçirin”

Bu sebeple iktidara ve "yetkisiz yetkili" bakanliga tavsiyemiz; bu karari alirken salginin etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, karari tekrar gözden geçirin!

Allah muhafaza, kötü senaryo gerçeklesir, salgin bu karar sebebiyle yayilimini ve tutulumunu arttirirsa tenceresi kaynamasa da, kursagi kurusa da, cebindeki delik büyüse, geçmedigi köprü için kazanamadigi kadar borçlansa da size destek vermeye devam edenler dahi hesabini sorar!”


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °