Vatandaslarimiza Hayirli Ugurlu Olsun

Vatandaslarimiza Hayirli Ugurlu Olsun

Gündem 22.09.2020 18:02:56 0
Vatandaslarimiza Hayirli Ugurlu Olsun

Vali Gökmen Çiçek, Içisleri Bakanliginin Hayat Kimliginle Kolay Projesi kapsaminda kimlik kartina sürücü belgesini yükleme islemini gerçeklestirdi.  

Sürücü belgesi ile kimlik kartini birlestirme islemi için Afyonkarahisar Il Nüfus ve Vatandaslik Isleri Müdürlügünü ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek,  görevli personelin yönlendirmeleri dogrultusunda islemlerini gerçeklestirdi.

Içisleri Bakanliginin yeni hizmeti olan ehliyet bilgilerinin kimlik kartlarina yüklenmesi 21 Eylül itibariyle resmen basladi.
 Nüfus ve Vatandaslik Müdürlükleri'nden randevu alan vatandaslar islemlerini yaptirarak ehliyet tasimak zorunda olmaktan kurtuluyorlar.

 

Hayat Kimliginle Kolay Projesi ile ehliyet tasima zorunlulugunun kalmadigini belirten Vali Gökmen Çiçek: “Bakanligimiz vatandaslarimiz için büyük kolaylik saglayacak bir projeyi hayata geçirdi.
Ehliyet sahibi vatandaslar basvuruda bulunarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartla

rina ehliyet bilgilerini isletebiliyorlar. 
Bu sayede vatandaslar ehliyet tasima zorunluluklarindan da kurtulmus oluyorlar.

Ehliyet bilgilerini kimlik kartlarina yüklemek isteyen vatandaslarimiz Nüfus ve Vatandaslik Müdürlükleri’nden randevu alarak kendilerine belirtilen saatte ilgili yerde bulunarak islemlerini çok kisa bir sürede yapabiliyor.
 Ben de bugün Bakanligimizin bu güzel hizmetinin uygulamasini hem yerinde incelemek hem de islemlerimi yaptirmak için buradayim.
 Vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.

 Randevusuz Islem Yapilmayacak

 Ehliyetlerle kimlik kartlarinin birlesmesi için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik karti sahibi olunmasi gerekiyor. 
Çipli sistemi bulunan yeni kimlik kartlarina ehliyet bilgileri aktariliyor.
Ücretsiz olarak yapilan bu islem için Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünün internet sitesi olan randevu.nvi.gov.tr adresinden veya Alo 199’dan randevu alinmasi gerekiyor.


Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °