Gaziantep’te düzenlenecek Teknofest yarismasina Katilacaklar

Gaziantep’te düzenlenecek Teknofest yarismasina Katilacaklar

Gündem 24.09.2020 10:28:03 0
Gaziantep’te düzenlenecek Teknofest yarismasina  Katilacaklar

Afyonkarahisar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri Gaziantep’te düzenlenecek Teknofest yarismasina ‘Sürekli Jel Takviye Eden Ultrason Probu’ adli proje ile katildi.  
Uzay ve teknoloji festivali Teknofest, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin yürütücülügünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji sirketleri, kamu, medya kuruluslari ve üniversitelerinin destekleriyle bugün baslayan ve 27 Eylüle kadar devam edecek olan yarisma Gaziantep’te basladi.

Yarismaya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adina 11. sinif ögrencilerinden Muradiye Kaya Evren ve Aliye Nur Alaka, okulun saglik alani ögretmeni Selma Çelik danismanliginda, Sürekli Jel Takviye Eden Ultrason Probu adli proje ile yarismaya katilmaya hak kazandi.
  Teknofest Lise Ögrencileri Insan Yarari Proje Yarismasina, Sürekli Jel Takviye Eden Ultrason Probu isimli çalismalari ile katilan Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sinif ögrencileri tasarladiklari projede günümüz de kullanilan ultrason problarindan orijinalini degistirmeden Sürekli Jel Takviye Eden aparati prob üzerine monte etti.

Bu sekilde ultrason prob jel sürmek için, zaman kaybini önleyerek, ultrasyondan kesintisiz görüntü alinmasini sagladilar. Proje yarismada ‘Saglik-Ilk Yardim’ alaninda toplam 40 proje arasinda ilk 3’e girerek finale kalmaya hak kazandi.
“Edebiyat ve biyoloji alanlarinda bölge ikincisi olduk”
Okul Müdürü Ömer Peker tarafindan olusturulan proje ekibi, 2019-2020 yilinda TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi’nca Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasinda 32 proje sunarak, Afyonkarahisar’da okullar arasinda en fazla proje sunan okul oldugunu ifade etti. Peker, “Iki projemiz bölge finallerine katilmaya hak kazanmis,  edebiyat ve biyoloji alanlarinda bölge ikincisi oldular.

2020 Subat döneminde Erasmus+ proje hazirlayan okulumuzun, palyatif dönemde hasta ve yasli bakim adli projesi ulusal ajans tarafindan finansal olarak desteklenmeye temmuz ayinda deger görüldü.

 


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °