Zafer Kalkinma Ajansi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda Afyonkarahisar’da Toplandi

Zafer Kalkinma Ajansi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda Afyonkarahisar’da Toplandi

Gündem 1.10.2020 11:07:03 0
Zafer Kalkinma Ajansi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda Afyonkarahisar’da Toplandi

Zafer Kalkinma Ajansinin 2020 yili 7. Yönetim Kurulu Toplantisi, ajans Yönetim Kurulu Baskani Vali Gökmen Çiçek’in baskanliginda Afyonkarahisar’da yapildi.

Toplantiya Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Kütahya Valisi Ali Çelik, Usak Valisi Funda Kocabiyik, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban, Kütahya Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, Usak Il Genel Meclisi Baskani Nuri Demir, ATSO Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, KÜTSO Yönetim Kurulu Baskani Ismet Özotraç katildi. 

Mali Destek Programlarina 99 Proje Basvurusu Yapildi

Toplanti gündemine iliskin bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Ilk gündem maddemizde 27 Subat 2020 tarihinde ilan ettigimiz, Ajansin plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kisa / orta vadede yatirima dönüstürülebilecek nitelikteki fizibilite çalismalarinin desteklenmesinin amaçlandigi Fizibilite Destegi Programi’na yapilan proje basvurusunu degerlendirecegiz.
 Ikinci gündemimizde Bölge kamuoyu ve paydaslarimizin yakindan takip ettigi 2020 yili proje teklif çagrilarinin degerlendirme sonuçlarini ele alacagiz. Bildiginiz üzere 27 Subat 2020 tarihinde Turizm Altyapisinin Gelistirilmesi Mali Destek Programi ve Mesleki Egitimin Gelistirilmesi Mali Destek Programi adiyla toplam 30 Milyon TL bütçeli 2 mali destek programi ilan etmis ve bu programlara toplam 99 proje basvurusu almistik. 
Mevzuatta öngörülen degerlendirme süreçleri tamamlanmis olup degerlendirme sonuçlari Yönetim Kurulu’nun onayina sunulmaya hazir hale getirilmistir.
 Biz de mevzuatta Kurulumuza taninan yetkiler çerçevesinde sonuçlari degerlendirecegiz. Sonuçlarin simdiden hayirli olmasini temenni ediyor, basarili proje sahiplerini tebrik ediyor ve ilgi gösteren tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

TEKNOFEST’in 2020’de Dumlupinar’da Yapilmasi Istisare Edildi

Toplantida görüsülecek diger konulara iliskin de bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Diger gündem maddemizde Ajansimizin önümüzdeki yil yapacagi faaliyetler ile ilgili hazirladigi 2021 Yili Çalisma Programi ve Bütçesini istisare edecegiz. 
Bu çerçevede sonraki gündem maddemizde 2021 yilinda ilan edilmesi planlanan program hakkinda görüsecegiz. Politika Önerileri gündemimizde ise desteklerden daha fazla yararlanabilmek için Bölge illerimizin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi’na dahil edilmesi ile ilgili görüs alisverisinde bulunacagiz.
 Ayni zamanda Türkiye’nin en büyük ve en kapsamli havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in Sayin Cumhurbaskanimizin tek rakamli yillarda Istanbul’da çift rakamli yillarda diger sehirler yapilmasi ile ilgili görüslerine istinaden 2022 yilinda “Zafer”in 100. yilinda Zaferin kazanildigi topraklarda Dumlupinar’da yapilmasi ile ilgili neler yapabiliriz görüsecegiz” ifadelerini kullandi.

Proje Ofisleri Çalisma Yönergesi Görüsüldü

Vali Gökmen Çiçek konusmasina söyle devam etti: “Ajansimizin Avrupa Birligi basta olmak üzere uluslararasi fonlardan yararlanilmasina yönelik görevleri çerçevesinde proje basvurularinda bulunmak ve bölge illerindeki Valilikler basta olmak üzere kurum ve kuruluslarin AB Proje Ofisleri ile iliskilerini gelistirerek koordinasyonu ve projelerle ilgili teknik destek saglamaya yönelik usul ve esaslari düzenlemek amaciyla hazirlanan proje ofisleri çalisma yönergesi hakkinda bilgi alacagiz. Diger gündem maddelerimizde Çevre ve Enerji Altyapi Mali Destek Programi, Yeni Nesil Egitim Mali Destek Programi, 3 güdümlü projemiz ile Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi kapsaminda desteklenen projelere iliskin ilerleme raporlari hakkinda bilgi alacak ve yararlanicilardan gelen projelere iliskin talepleri görüsecegiz. 
Son olarak iki Yönetim Kurulu toplantisi arasinda Ajansimiz tarafindan icra edilen önemli faaliyetler, personel isleri ile Agustos ayi gelir ve gider cetvelini görüserek mali durumumuzu degerlendirecegiz.
 Toplantimizin bölgemize ve ülkemize hayirli olmasi temennilerimle sözlerime son verirken; katilim sagladiginiz için tesekkür ediyor, saglikli ve huzurlu günler diliyorum.”

Toplanti karsilikli görüs alis verisinde bulunulmasiyla sona erdi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °