Vali Yardimcisi Mehmet Boztepe'nin Verdigi startla "Info Tur" programi gerçeklestirildi.

Vali Yardimcisi Mehmet Boztepe'nin Verdigi startla "Info Tur" programi gerçeklestirildi.

Gündem 3.10.2020 19:19:11 0
Vali Yardimcisi Mehmet Boztepe

Afyonkarahisar'da alternatif turizm çesitlerinden kamp ve karavanciligi gelistirmek için Vali Gökmen Çiçek'in himayesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Dernegi isbirliginde Ihsaniye Ayazin'i Kirsal Turizm Köyü'nden baslayan "Info Tur" programi gerçeklestirildi.

Karavancilarin Il Kültür ve Turizm Müdürlügü hizmet binasi bahçesinde toplanarak Afyonkarahisar sehir merkezinde karavanlarla kortej sonrasinda Frigya Ayazin'i Kirsal Turizm Köyü'nde konaklanacak alana geçti.

Karavancilara Ayazin'i köyü, Bayramaliler, antik yol ve Saricaova yakinlarindaki Kolankaya Sehitligi gibi tarihi yerler gezdiriliyor.

Vali Yardimcisi Mehmet Boztepe, gazetecilere yaptigi açiklamada, 3 bin yillik tarih içerisinde çok güzel 2 gün geçireceklerini söyledi.

Ayazin'i Afyonkarahisar'in en önemli tarih ve dogal destinasyon turlarindan biri olarak Afyonkarahisar Valiligi tarafindan belirlendigini kaydeden Boztepe, "Bu çerçevede hem tanitim faaliyetleri, hem de bölgenin turizme kazandirilmasi açisindan ciddi yatirimlar yapilmaya baslandi." dedi.

Bu çerçevede Karsilama Merkezi Projesinin yapilmasi, bölgenin elden geçirilmesi ve sokak sagliklastirmasi konusunda Kültür Müdürlügü'nün ciddi çalismalari oldugunu animsatan Boztepe, söyle konustu:

"Eskisehir Kültür ve Tabiat Komisyonundan da bu projeler geçti. Ümid ediyoruz ki; kisa zamanda ihalelerini yapip, 2021'in Mayis ayi itibariyle Ayazin'i hem ülkemize hem Afyonkarahisar'in en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirme konusunda adimlari atmis olacagiz."

Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir da Afyonkarahisar'in pek çok medeniyete ev sahipligi yapmis zengin kültürü olan bir il oldugunu belirtti.

Bu medeniyetlerin içerisinde Hitit, Frig, Roma, Selçuklu, Osmanli ve Türkiye Cumhuriyetinin oldugu bir medeniyet harmanini gördügümüzü vurgulayan Tanir, "Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneginin is birliginde Ayazin'de baslayan Frig Vadisinin bir bölümünü kapsayan ayni zamanda Emirdag'daki Amorium Antik Kentini içine katan bir tanitim info tur baslattik." diye konustu.

Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Dernegi Baskani Hayriye Yildiz, kamp ve karavanciligin gelistirilmesi, Afyonkarahisar'in tanitilmasi için info tur olarak Afyonkarahisar'da olduklarini kaydetti.

Yildiz, 15 karavanla Ayazin'de kamp yapacaklarini ifade etti.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °