ÜRETEN TÜRKIYE’YI BILGI KADINLAR SEKILLENDIRECEK

PROJE KADINA HAKKINI VE DEGERINI TESLIM EDIYOR

Gündem 4.10.2020 17:13:36 0
ÜRETEN TÜRKIYE’YI BILGI KADINLAR SEKILLENDIRECEK

Kadin Kültür Evleri’nde bilge kadinlar çogalacak

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile esi Sümeyra Çiçek’in öncülgünde 17 ilçede faaliyete geçirilecek olan Kadin Kültür Evi Projesi kapsaminda hizmete giren Çobanlar Kadin Kültür Evi mesleklerinde basarili kadinlarca ziyaret edildi.

Ziyarette Çobanlar kadini hemcinslerine samimi mesajlar verirken Kadin Kültür Evlerinde “Bilge Kadin”larin çogalmalari hedefleniyor.

 

Çobanlar Ilçesindeki Kadin Kültür Evine Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Bölge Müdürlügü organizasyonuyla 2 Ekim Cuma günü ögleden sonra Afyonkarahisar’da ki kadinlarla ziyaret ve tanitim programi düzenlenildi.

AFYON KADIN KÜLTÜR EVLERI IÇIN SEFERBERLIK BASLATTI

Kadin Kültür Evi tanitim programinin ilk konusmasini Vali Yardimcisi Nurullah Kaya yapti. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in göreve baslamasiyla birlikte ilin tüm yerlerine çok hizli ziyaretler, inceleme ve ögrenme sürecini hizla yasadiklarini aktaran Kaya, "Bu süreçte ilimiz için nele yapilabilir, eksikler nelerdir?

Neyi baslatisak daha fazla faydayi saglariz düsüncesiyle çikmis oldugumuz yolda Sayin Valimizin ve saygideger hanimefendinin emirleri ve görüsleriyle ilimizde Kadin Kültür Evlerini faaliyete geçirmek için cani gönülden mesai mefhumu bakmaksizin çalismalarimiza basladik. Afyonkarahisar'da dört Kadin Kültür Evimizi hizmete açmis olduk.

Bizler kadinlarin toplumun yüzde 50'ni temsil ettigini hep bilen ve bu noktada gerekenin yapilmasina inanan kisileriz. Valiligimizin yönetim anlayisi bu esitligi her alanda her sartta saglamaktir.

Bunu saglamak için bu müesseseleri de önemsiyoruz. Bu konuda 17 ilçesiyle beraber Afyonkarahisar ili bir seferberlik ilan etti. Ilimizde görev yapan tüm Kaymakamlari, Belediye Baskanlari bu konuda tüm imkânlarini seferber ettiler ve ailelerin ve toplumun temel taslari olan hanimefendilerin hizmetine en kisa sürede bu kurumlari, binalari sunabilmenin rekabetini yasattilar.

Emege geçen herkese tesekküre ediyorum.”dedi.

KÜLTÜR EVLERINDE BILGI KADINLAR GÜÇLÜ TÜRKIYE’YE EL OLACAK

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Bölge Müdürü Serife Münire Burcu, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve esi Sümeyra Çiçek’in öncülügünde “Anne Akademisi” olarak düsünülen Kadin Kültür Evleri Projesi kapsaminda ilk ziyareti Çobanlar ilçesinde yeni hizmete giren Kadin Kültür Evine yaptiklarini söyledi.

Burcu, “Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Afyonkarahisar Bölge Müdürlügü olarak ilimizde mesleklerinde basarili çok degerli hanimefendilerle birlikte vatan olan bayrak olan gelecege sevgi dolu yürekleriyle isik tutan kadinlarimiza gönülden destek için buraya geldik. Kadin Kültür Evlerinde gördük ki dokunduklari yerleri güzellestiren kadinlarimizin sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunabilecekleri, spor yapacagi, kitap okuyacagi, seminer ve kurslarla kendilerini gelistirebilecegi ‘Bilge Kadin’larimizin çogalarak büyük ve güçlü Türkiye için burada el olacaklarina tanik olduk.

Böylesine anlamli bir proje olan Kadin Kültür Evlerine hayirli olsun diyor il merkezinden Çobanlar ilçemize gelen ve gönlü burada olan kadinlarimiza her zaman yanlarinda olacagimizi bilmelerini istiyorum.

Tüm kadinlarimizin Kadin Kültür Evi Projesine sahip çikmalarini istiyor, hayirlara vesile olmasini diliyorum.” diye konustu.

ÜRETEN TÜRKIYE’YI BILGI KADINLAR SEKILLENDIRECEK

Çobanlar Belediye Baskani Ali Altuntas, kadinlara yönelik önemli bir proje olan Kadin Kültür Evi’nin ilkini ilçede açarak kendilerine destek veren hanimefendileri agirlamaktan büyük bir mutluluk duydugunu kaydetti.

Altuntas, “Kadin Kültür Evlerinin ‘Bilge Kadinlar’ ve ‘Üreten Türkiye’ye tekrar ilçemizde de kadin kardeslerimizin her anlamda bilgilenmeleri, saglik, egitim tüm konularda egitimlerle bu kurumun hizmet verecegine inaniyorum.

Tüm emek sahiplerine basta Sayin Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere çok tesekkür ediyorum. 

Ilimize ve ilçemize hayirli olsun” seklinde konustu.

PROJENIN ÖZELLIGI “KADIN AKADEMISI” OLMASI

Çobanlar Kaymakami Mücahit Öztürk, projenin Vali Gökmen Çiçek ve esi Sümeyra Çiçek uhdesinde baslatilip ilk etapta tüm ilçelerde birer Kültür Evi kurulmasi planlandigini söyledi. Öztürk sunlari söyledi: “Bizde bu asamada Çobanlar olarak ilçemize düseni Belediyemizle, Kaymakamlik personelimizle tamamlayarak Kadin Kültür Evimizi kadinlarimizin hizmetine hazir hale getirdik.

Kadin Kültür Evi içerisinde sark kösesi, okuma imkâni saglayan kütüphane, spor yapilmasi için spor salonu, verilecek çesitli kurslar, seminerler ve egitim faaliyetlerine yer verilecek. Genel olarak ‘Kadin Akademisi’ özelligi tasiyan bir projedir.

Bu vesile ile bizlerden destegini hiçbir sekilde esirgemeyen Sayin Valimiz Gökmen Çiçek ve esi Sümeyra Çiçek hanimefendiye, katki sunan tüm hayirseverlere, Çobanlar Belediyemize ve emek sahiplerine tesekkür ediyorum. Diger Kadin Kültür Evleri ile birlikte ilimize ve Çobanlar ilçemize hayirli olmasini diliyorum.”

HEDEF KADIN AKADEMILERINDE KADINLARIN EGITIMI

Sinanpasa Kaymakami Kübra Demirer, Kadin Kültür Evlerinin 4 ilçede faaliyete geçtigini belirtti. Demirer söyle konustu: “Kadin Kültür Evlerimiz; Çobanlar, Sandikli, Sultandagi ve Suhut ilçelerimizde faaliyete geçti. Diger ilçelerimizde de çalismalar devam etmektedir. Bende bir kadin mülki amir olarak bu projenin içerisinde yer almaktan onur duyuyorum. Bana bu sansi tanidigi için Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’e tesekkür ediyorum.

Sayin Vali Yardimcimiz Nurullah Kaya’nin öncülügünde tüm ilçelerimizi Kaymakamlarimiz ve Belediye Baskanlarimizla birlikte gezdik. Istisarelerde bulunduk ve güzel fikirler ortaya çikti

. Yaptigimiz fikir alisverislerinde tamamen kadinlarimizin ne istediklerine odaklandik.

Kadinlarimizin nelere ihtiyaçlari oldugunu tespit ettik. Ilimizde agirlikli olarak kadin üyelerden olusan bir üst kurul olusturduk.

Tabii sadece kadin bakisiyla degil erkeklerin de katkilariyla biz bir çalisma ortaya çikardik

. Kadin Kültür Evleri Yönergemizi hazirlayarak daha kurumsal bir hale getirdik. Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in her toplatisinda dile getirdigi sekilde biz bir ‘Kadin Adamesi’ hedefliyoruz.

Kadin Akademilerinde kadinlarimizin sosyal ve gündelik hayatinda her zaman onlara yardimci olabilecek konularda onlari egitmek istiyoruz. Kadinlarimiz bu konuyu sahiplendiler. Külterel, sosyal ve sportif yani kadinlarimiz ne istiyorlarsa o etkinlikler yapiliyor.”

KADINLAR OLARAK KENDI KENDIMIZI KANITLADIK

Çobanlar Belediye Meclis Üyesi Gülsen Pirinç, Kadin Kültür Evi gibi son derece elzem bir projeye katki sunmanin kendileri için onur verici oldugunu söyledi.

Çobanlar kadinlarini bir seylere alistirip sosyal faaliyetlerde bulunmalari, disariya açilabilme ve el hünerlerinin gösterilmesinin önemine isaret eden Pirinç, “Tüm bu anlattiklarimi Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in sayesinde kendi kendimizi kanitlamis oluyoruz

. Basta Sayin Valimiz, Kaymakamimiz, Belediye Baskanimiz olmak üzere bizlere destek veren, emek veren herkese tesekkür etmeyi bir borç bilirim.” dedi.

PROJE KADINA HAKKINI VE DEGERINI TESLIM EDIYOR

Afyonkarahisar Baro Baskan Yardimciis Av. Gönül Ar Güngör, Afyonkarahisar Barosunu temsilen Kadin Kültür Evi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duydugunu söyledi. Güngör sunlari kaydetti: “

Burada olmaktan ayni zamanda bir hanimefendi olarakta ayri bir gurur ve mutluluk duyuyorum.

Biz biliyoruz ki tarihin her döneminde bu topraklarin, Anadolu’nun kadini her daim dünyaya timsal ve örnek olmustur.

Bu vesile ile kadinlarimizin haklarinin, degerlerinin kendilerine teslim edildigi bu tarz projelerin olmasindan çok büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Biz biliyoruz ki kadinlarimiz ne kadar güçlü olursa ülkemiz o kadar güçlü olacaktir.

Bu vesile ile projeyi baslatan Sayin Valimiz Gökmen Çiçek ve degerli esi Sümeyra Çiçek hanimefendiye sükranlarimizi sunuyoruz.”

KADIN KÜLTÜR EVI PROJESI ÖZEL VE ANLAMLI

Afyonkarahisar Tabip Odasi Baskani Özel Park Hayat Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Alev Türe, Kadin Kültür Evi Projesi faaliyetleri ve organizasyonun çok özel ve anlamli oldugunu kaydetti. Dr. Türe, “Bizler kadin olarak toplumun içerisinde yer almaya çalisan kadin olarak varligimizi ispat etmeye çalisan ve kadin olarak hünerlerimizi göstermeye çalisan bir kesimken bu burada ki insanlarimizin ayagina getirilmistir. Böyle bir proje gerçekten takdire sayan bir projedir.

Kadin ailenin temeli anne, ayni zamanda evlat herseyiyle kadin önemli bir donedir. Bunun ortaya çikmasinda basta Sayin Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere degerli esi Sümeyra Çiçek ve Vali Yardimcimiz Nurullah Kaya ile tüm emek sahiplerine tesekkür ediyorum.

Tabip Odasi olarak hekimler olarak üzerimize düsen bir görev olursa kadinlarimizin bilinçlendirilmesi adina her zaman göreve haziriz.” ifadelerine yer verdi.

KADINLAR BURALARDA NEFES ALACAK

Gün FM Yönetim Kurulu Baskani Fadime Akar, Kadin Kültür Evi Projesi’nin anlamli, önemli bir çalisma oldugunu ifade etti. Projede emegi olan herkese tesekkür eden Akar, Kadin Kültür Evlerinin bir nevi kadinlarin nefes aldiklari özel bir mekân ve okulu haline gelecegini, kadin basin mensubu olarak projeyi desteklediklerini sözlerine ekledi.

KADIN KÜLTÜR EVLERI KADININ, TOPLUMUN DEGERINI ARTIRACAK

I lMüftü Yardimcisi Sevdegül Çekiç, Kadin Kültür Evi Projesi baslangicindan bu tarafa isin içerisinde yer almaktan heyecan duydugunu söyledi. Çekiç su ifadeleri kullandi: “Biz bu konuda heyecanimizi yüksek tutuyoruz.

Biliyoruz ki toplumda kadini ve erkegiyle her fert Allah’in kulu olarak çok degerli bizbunu ‘esref-i mahlûkat’ kavrami üzerinden okur ve deriz ki; Insan yaratilmis bir varlik olarak Allah katinda kadiniyla erkegiyle çok kiymetlidir. Bu kiymeti artirmakta insanin kendi elindedir.  Bu noktada yapilan çalismalarda çok kiymetlidir. Biz bu müesseselere böyle bakiyoruz. Insanin, kadinin, toplumun degerinin artacagi müesseseler olarak bakiyoruz. O yüzden çok kiymetli bir hizmet icra ediliyor. Bizler ilde üst kurulda bu müesselerin kurumsallasabilmesi adina zaman zaman kafa yoran Sayin Valimiz Gökmen Çiçek, esi hanimefendi Sümeyra Çiçek, Vali Yardimcimiz Nurullah Kaya’nin rehberliginde üstün gayretle buralarda görev yapmaya haziriz.

DIB teskilati genelinde ve Il Müftülügümüz özelinde Aile ve Dini Rehberlik bürolarimiz, gençlere yönelik hizmet eden Gençlik Koordinatörlerimiz mevcuttur.”

YESILAY BAGIMLILIKLA MÜCADELE DE DESTEK VERECEK

Yesilay Hanim Komisyonlari Baskani Mehtap Özdemir, ziyarette Yesilay Cemiyeti adina bulundugunu, takdire sayan bir proje olan Kadin Kültür Evi projesine katki veren herkese cani yürekten tesekkür ettigini kaydetti.

Bagimliligin toplumsal kanayan bir yara olduguna deginen Özdemir, bu konuda destek vermek niyetinde olduklarini bildirdi.

IL VE ILÇE YÜRÜTME KURULLARI AHENKLE ÇALISIYOR

Afyonkarahisar Valiligi Proje Ekibinden Ilknur Yüksel Dönmez her projede oldugu gibi bu projenin de bir fikirle basladigini kaydetti. Kadin Kültür Evi Projesinin gerçege dönüsmesine sahitlik ettiklerini belirten Dönmez, “Çobanlar ilçemizle birlikte Sandikli, Sultandagi ve Suhut Kadin Kültür Evlerimiz de hizmete açilmistir.

Bizim iki tane asli kurulumuz var. Il ve Ilçe Yürütme Kurullarimiz var. Il Yürütme Kurullarimiz Il Müdür Yardimcilarimizin ve Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in liderliginde devam ediyor. Ilçe Yürütme Kurullarimiz da ayni sekilde Kaymakamlarimiz, Belediye Baskanlarimiz ve Ilçe Müdürlerimiz isbirliginde devam etmektedir.

Bu iki kurul çok organize ve ahenkle çalisarak ilçelerde kadinlarin ihtiyaçlarina yönelik programlari hazirliyorlar, ihtiyaçlari belirliyorlar. Grup ve bireysel etkinlikler, danismanlik hizmetleri Kültür Evlerimizde sunuluyor. Ücretsiz tüm hizmetlerden yararlanacaklari etkinlikler planlaniyor.” dedi.

TOTA: ÇOBANLAR KADININ KENDINE GÜVENI GELDI

Çobanlar ilçesinde ikamet eden ve aktif is hayati olan Nuray Tota, is çikisi mutlaka ugradigini söyledigi Çobanlar Kadin Kültür Evi’nde kütüphaneye çikip çayini yudumlarken kitap okuyarak dinlendigini söyledi. Tota söyle konustu: “Is çikisi Kadin Kültür Evimize gelip kitabimi okuyarak dinleniyorum, çayimi içiyorum. Sonra asagiya inip spor salonunda sporumu yapiyorum.

Bu projeyi yapan, ilçemizde Kadin Kültür Evini açan herkesten Allah razi olsun diyorum.

Sayin Valimiz, Sayin Belediye Baskanimiz sag olsunlar. Çobanlar kadini bu zamana kadar kendini hep evde, tarla orada burada çalisan olarak gördü. Artik Çobanlar kadinin kendine güveni geldi. Artik ayakta duruyoruz.

Çobanlar halki Kadin Kültür Evi açilisindan sonra herkese buraya gelmeye ve destek vermeye basladi.”

YILMAZ: BIZ KADIN KÜLTÜR EVINDE KENDIMIZI BULDUK

Asçi Havva Yilmaz, küçük bir dükkanda tabildot yemek yaptigini is çikisi günün yorgunlugunu Kadin Kültür Evinde atabildigini söyledi. “Bu Kadin Kültür Evi bizim için çok iyi oldu.

” diyen Yilmaz, “Sadece yorgunluk atmiyor, burasi sayesinde kitap okuyor, sohbet ediyor, birbirimizle dayanisma sagliyoruz. Biz burada kadin olarak kendimizi bulduk.

Spor yapma imkani da fazlaliklarimizi vermek için çok yerinde oldu. Sayin Valimize, Kaymakamimiza, Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz.” dedi.

ÇOBANLAR KADININA SPOR BILINCI ASILANIYOR

Çobanlar Kadin Kültür Evi Spor Egitmeni Sultan Özbay, Kadin Kültür Evi’nde bayanlara özel spor salonunda antrenörlük yaptigini burada sosyal bir alanda kadinlara spor yapma bilincini asiladiklarini kaydetti. Özbay, Vali Gökmen Çiçek basta olmak üzere projede emek sahibi herkese tesekkür ederek güzel seyler basarmak niyetinde olduklarini dile getirdi.

AFSÜ ÜZERINE DÜSENI YAPMAYA HAZIR

AFSÜ’den Dr. Ögretim Üyesi Ayse Zeynep Akkoyun, üniversitede psikiyatri bölümünde çalistigini Çobanlar Kadin Kültür Evi ziyaretine AFSÜ adina geldigini ifade etti. Akkoyun, anlamli ve güzel bir projenin hayata geçmesini saglayan Vali Gökmen Çiçek’e tesekkür ederek üniversite olarak üzerlerine düseni yapmaya hazir olduklarini bildirdi.

ÖZBAY: SIMDIYE DEK YAPAMADIKLARIMIZI YAPIYORUZ

Çobanlar ilçesinde 13 yildir tuhafiyecilik yaptigini belirten Ayse Özbay, Kadin Kültür Evi sayesinde kitap okumaktan spor yapmaya kadar bugüne dek yapamadiklarini ilçe kadinlari olarak yapmaktan inanilmaz mutluluk duyduklarini kaydetti.

ALLAH CUMHURBASKANIMIZI BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN

Havva Yilmaz ve ilçede ki kadinlar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, esi Emine Erdogan hanimefendiye kadina hak ettigi degerin ülke genelinde verilmesinde ki katkilari nedeniyle tesekkür ettiler. Çobanlar kadini, “Allah Cumhurbaskanimiz ve esinden razi olsun. Allah Cumhurbaskanimizi basimizdan eksik etmesin.” dediler.

 

 

Kadin Kültür Evleri’nde bilge kadinlar çogalacak

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile esi Sümeyra Çiçek’in öncülgünde 17 ilçede faaliyete geçirilecek olan Kadin Kültür Evi Projesi kapsaminda hizmete giren Çobanlar Kadin Kültür Evi mesleklerinde basarili kadinlarca ziyaret edildi.

Ziyarette Çobanlar kadini hemcinslerine samimi mesajlar verirken Kadin Kültür Evlerinde “Bilge Kadin”larin çogalmalari hedefleniyor.

 

Çobanlar Ilçesindeki Kadin Kültür Evine Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Bölge Müdürlügü organizasyonuyla 2 Ekim Cuma günü ögleden sonra Afyonkarahisar’da ki kadinlarla ziyaret ve tanitim programi düzenlenildi.

AFYON KADIN KÜLTÜR EVLERI IÇIN SEFERBERLIK BASLATTI

Kadin Kültür Evi tanitim programinin ilk konusmasini Vali Yardimcisi Nurullah Kaya yapti. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in göreve baslamasiyla birlikte ilin tüm yerlerine çok hizli ziyaretler, inceleme ve ögrenme sürecini hizla yasadiklarini aktaran Kaya, "Bu süreçte ilimiz için nele yapilabilir, eksikler nelerdir?

Neyi baslatisak daha fazla faydayi saglariz düsüncesiyle çikmis oldugumuz yolda Sayin Valimizin ve saygideger hanimefendinin emirleri ve görüsleriyle ilimizde Kadin Kültür Evlerini faaliyete geçirmek için cani gönülden mesai mefhumu bakmaksizin çalismalarimiza basladik. Afyonkarahisar'da dört Kadin Kültür Evimizi hizmete açmis olduk.

Bizler kadinlarin toplumun yüzde 50'ni temsil ettigini hep bilen ve bu noktada gerekenin yapilmasina inanan kisileriz. Valiligimizin yönetim anlayisi bu esitligi her alanda her sartta saglamaktir. Bunu saglamak için bu müesseseleri de önemsiyoruz.

Bu konuda 17 ilçesiyle beraber Afyonkarahisar ili bir seferberlik ilan etti. Ilimizde görev yapan tüm Kaymakamlari, Belediye Baskanlari bu konuda tüm imkânlarini seferber ettiler ve ailelerin ve toplumun temel taslari olan hanimefendilerin hizmetine en kisa sürede bu kurumlari, binalari sunabilmenin rekabetini yasattilar. Emege geçen herkese tesekküre ediyorum.”dedi.

KÜLTÜR EVLERINDE BILGI KADINLAR GÜÇLÜ TÜRKIYE’YE EL OLACAK

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Bölge Müdürü Serife Münire Burcu, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve esi Sümeyra Çiçek’in öncülügünde “Anne Akademisi” olarak düsünülen Kadin Kültür Evleri Projesi kapsaminda ilk ziyareti Çobanlar ilçesinde yeni hizmete giren Kadin Kültür Evine yaptiklarini söyledi.

Burcu, “Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Afyonkarahisar Bölge Müdürlügü olarak ilimizde mesleklerinde basarili çok degerli hanimefendilerle birlikte vatan olan bayrak olan gelecege sevgi dolu yürekleriyle isik tutan kadinlarimiza gönülden destek için buraya geldik. Kadin Kültür Evlerinde gördük ki dokunduklari yerleri güzellestiren kadinlarimizin sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunabilecekleri, spor yapacagi, kitap okuyacagi, seminer ve kurslarla kendilerini gelistirebilecegi ‘Bilge Kadin’larimizin çogalarak büyük ve güçlü Türkiye için burada el olacaklarina tanik olduk.

Böylesine anlamli bir proje olan Kadin Kültür Evlerine hayirli olsun diyor il merkezinden Çobanlar ilçemize gelen ve gönlü burada olan kadinlarimiza her zaman yanlarinda olacagimizi bilmelerini istiyorum. Tüm kadinlarimizin Kadin Kültür Evi Projesine sahip çikmalarini istiyor, hayirlara vesile olmasini diliyorum.” diye konustu.

ÜRETEN TÜRKIYE’YI BILGI KADINLAR SEKILLENDIRECEK

Çobanlar Belediye Baskani Ali Altuntas, kadinlara yönelik önemli bir proje olan Kadin Kültür Evi’nin ilkini ilçede açarak kendilerine destek veren hanimefendileri agirlamaktan büyük bir mutluluk duydugunu kaydetti. Altuntas, “Kadin Kültür Evlerinin ‘Bilge Kadinlar’ ve ‘Üreten Türkiye’ye tekrar ilçemizde de kadin kardeslerimizin her anlamda bilgilenmeleri, saglik, egitim tüm konularda egitimlerle bu kurumun hizmet verecegine inaniyorum.

Tüm emek sahiplerine basta Sayin Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere çok tesekkür ediyorum.  Ilimize ve ilçemize hayirli olsun” seklinde konustu.

PROJENIN ÖZELLIGI “KADIN AKADEMISI” OLMASI

Çobanlar Kaymakami Mücahit Öztürk, projenin Vali Gökmen Çiçek ve esi Sümeyra Çiçek uhdesinde baslatilip ilk etapta tüm ilçelerde birer Kültür Evi kurulmasi planlandigini söyledi. Öztürk sunlari söyledi: “Bizde bu asamada Çobanlar olarak ilçemize düseni Belediyemizle, Kaymakamlik personelimizle tamamlayarak Kadin Kültür Evimizi kadinlarimizin hizmetine hazir hale getirdik.

Kadin Kültür Evi içerisinde sark kösesi, okuma imkâni saglayan kütüphane, spor yapilmasi için spor salonu, verilecek çesitli kurslar, seminerler ve egitim faaliyetlerine yer verilecek. Genel olarak ‘Kadin Akademisi’ özelligi tasiyan bir projedir. Bu vesile ile bizlerden destegini hiçbir sekilde esirgemeyen Sayin Valimiz Gökmen Çiçek ve esi Sümeyra Çiçek hanimefendiye, katki sunan tüm hayirseverlere, Çobanlar Belediyemize ve emek sahiplerine tesekkür ediyorum. Diger Kadin Kültür Evleri ile birlikte ilimize ve Çobanlar ilçemize hayirli olmasini diliyorum.”

HEDEF KADIN AKADEMILERINDE KADINLARIN EGITIMI

Sinanpasa Kaymakami Kübra Demirer, Kadin Kültür Evlerinin 4 ilçede faaliyete geçtigini belirtti. Demirer söyle konustu: “Kadin Kültür Evlerimiz; Çobanlar, Sandikli, Sultandagi ve Suhut ilçelerimizde faaliyete geçti.

Diger ilçelerimizde de çalismalar devam etmektedir. Bende bir kadin mülki amir olarak bu projenin içerisinde yer almaktan onur duyuyorum.

Bana bu sansi tanidigi için Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’e tesekkür ediyorum. Sayin Vali Yardimcimiz Nurullah Kaya’nin öncülügünde tüm ilçelerimizi Kaymakamlarimiz ve Belediye Baskanlarimizla birlikte gezdik. Istisarelerde bulunduk ve güzel fikirler ortaya çikti. Yaptigimiz fikir alisverislerinde tamamen kadinlarimizin ne istediklerine odaklandik.

Kadinlarimizin nelere ihtiyaçlari oldugunu tespit ettik. Ilimizde agirlikli olarak kadin üyelerden olusan bir üst kurul olusturduk.

Tabii sadece kadin bakisiyla degil erkeklerin de katkilariyla biz bir çalisma ortaya çikardik.

Kadin Kültür Evleri Yönergemizi hazirlayarak daha kurumsal bir hale getirdik. Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in her toplatisinda dile getirdigi sekilde biz bir ‘Kadin Adamesi’ hedefliyoruz. Kadin Akademilerinde kadinlarimizin sosyal ve gündelik hayatinda her zaman onlara yardimci olabilecek konularda onlari egitmek istiyoruz.

Kadinlarimiz bu konuyu sahiplendiler. Külterel, sosyal ve sportif yani kadinlarimiz ne istiyorlarsa o etkinlikler yapiliyor.”

KADINLAR OLARAK KENDI KENDIMIZI KANITLADIK

Çobanlar Belediye Meclis Üyesi Gülsen Pirinç, Kadin Kültür Evi gibi son derece elzem bir projeye katki sunmanin kendileri için onur verici oldugunu söyledi. Çobanlar kadinlarini bir seylere alistirip sosyal faaliyetlerde bulunmalari, disariya açilabilme ve el hünerlerinin gösterilmesinin önemine isaret eden Pirinç, “Tüm bu anlattiklarimi Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in sayesinde kendi kendimizi kanitlamis oluyoruz. Basta Sayin Valimiz, Kaymakamimiz, Belediye Baskanimiz olmak üzere bizlere destek veren, emek veren herkese tesekkür etmeyi bir borç bilirim.” dedi.

PROJE KADINA HAKKINI VE DEGERINI TESLIM EDIYOR

Afyonkarahisar Baro Baskan Yardimciis Av. Gönül Ar Güngör, Afyonkarahisar Barosunu temsilen Kadin Kültür Evi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duydugunu söyledi. Güngör sunlari kaydetti: “Burada olmaktan ayni zamanda bir hanimefendi olarakta ayri bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Biz biliyoruz ki tarihin her döneminde bu topraklarin, Anadolu’nun kadini her daim dünyaya timsal ve örnek olmustur. Bu vesile ile kadinlarimizin haklarinin, degerlerinin kendilerine teslim edildigi bu tarz projelerin olmasindan çok büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Biz biliyoruz ki kadinlarimiz ne kadar güçlü olursa ülkemiz o kadar güçlü olacaktir. Bu vesile ile projeyi baslatan Sayin Valimiz Gökmen Çiçek ve degerli esi Sümeyra Çiçek hanimefendiye sükranlarimizi sunuyoruz.”

KADIN KÜLTÜR EVI PROJESI ÖZEL VE ANLAMLI

Afyonkarahisar Tabip Odasi Baskani Özel Park Hayat Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Alev Türe, Kadin Kültür Evi Projesi faaliyetleri ve organizasyonun çok özel ve anlamli oldugunu kaydetti. Dr. Türe, “Bizler kadin olarak toplumun içerisinde yer almaya çalisan kadin olarak varligimizi ispat etmeye çalisan ve kadin olarak hünerlerimizi göstermeye çalisan bir kesimken bu burada ki insanlarimizin ayagina getirilmistir. Böyle bir proje gerçekten takdire sayan bir projedir. Kadin ailenin temeli anne, ayni zamanda evlat herseyiyle kadin önemli bir donedir. Bunun ortaya çikmasinda basta Sayin Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere degerli esi Sümeyra Çiçek ve Vali Yardimcimiz Nurullah Kaya ile tüm emek sahiplerine tesekkür ediyorum. Tabip Odasi olarak hekimler olarak üzerimize düsen bir görev olursa kadinlarimizin bilinçlendirilmesi adina her zaman göreve haziriz.” ifadelerine yer verdi.

KADINLAR BURALARDA NEFES ALACAK

Gün FM Yönetim Kurulu Baskani Fadime Akar, Kadin Kültür Evi Projesi’nin anlamli, önemli bir çalisma oldugunu ifade etti. Projede emegi olan herkese tesekkür eden Akar, Kadin Kültür Evlerinin bir nevi kadinlarin nefes aldiklari özel bir mekân ve okulu haline gelecegini, kadin basin mensubu olarak projeyi desteklediklerini sözlerine ekledi.

KADIN KÜLTÜR EVLERI KADININ, TOPLUMUN DEGERINI ARTIRACAK

I lMüftü Yardimcisi Sevdegül Çekiç, Kadin Kültür Evi Projesi baslangicindan bu tarafa isin içerisinde yer almaktan heyecan duydugunu söyledi. Çekiç su ifadeleri kullandi: “Biz bu konuda heyecanimizi yüksek tutuyoruz. Biliyoruz ki toplumda kadini ve erkegiyle her fert Allah’in kulu olarak çok degerli bizbunu ‘esref-i mahlûkat’ kavrami üzerinden okur ve deriz ki; Insan yaratilmis bir varlik olarak Allah katinda kadiniyla erkegiyle çok kiymetlidir. Bu kiymeti artirmakta insanin kendi elindedir.  Bu noktada yapilan çalismalarda çok kiymetlidir. Biz bu müesseselere böyle bakiyoruz. Insanin, kadinin, toplumun degerinin artacagi müesseseler olarak bakiyoruz. O yüzden çok kiymetli bir hizmet icra ediliyor. Bizler ilde üst kurulda bu müesselerin kurumsallasabilmesi adina zaman zaman kafa yoran Sayin Valimiz Gökmen Çiçek, esi hanimefendi Sümeyra Çiçek, Vali Yardimcimiz Nurullah Kaya’nin rehberliginde üstün gayretle buralarda görev yapmaya haziriz. DIB teskilati genelinde ve Il Müftülügümüz özelinde Aile ve Dini Rehberlik bürolarimiz, gençlere yönelik hizmet eden Gençlik Koordinatörlerimiz mevcuttur.”

YESILAY BAGIMLILIKLA MÜCADELE DE DESTEK VERECEK

Yesilay Hanim Komisyonlari Baskani Mehtap Özdemir, ziyarette Yesilay Cemiyeti adina bulundugunu, takdire sayan bir proje olan Kadin Kültür Evi projesine katki veren herkese cani yürekten tesekkür ettigini kaydetti. Bagimliligin toplumsal kanayan bir yara olduguna deginen Özdemir, bu konuda destek vermek niyetinde olduklarini bildirdi.

IL VE ILÇE YÜRÜTME KURULLARI AHENKLE ÇALISIYOR

Afyonkarahisar Valiligi Proje Ekibinden Ilknur Yüksel Dönmez her projede oldugu gibi bu projenin de bir fikirle basladigini kaydetti. Kadin Kültür Evi Projesinin gerçege dönüsmesine sahitlik ettiklerini belirten Dönmez, “Çobanlar ilçemizle birlikte Sandikli, Sultandagi ve Suhut Kadin Kültür Evlerimiz de hizmete açilmistir. Bizim iki tane asli kurulumuz var. Il ve Ilçe Yürütme Kurullarimiz var. Il Yürütme Kurullarimiz Il Müdür Yardimcilarimizin ve Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in liderliginde devam ediyor. Ilçe Yürütme Kurullarimiz da ayni sekilde Kaymakamlarimiz, Belediye Baskanlarimiz ve Ilçe Müdürlerimiz isbirliginde devam etmektedir. Bu iki kurul çok organize ve ahenkle çalisarak ilçelerde kadinlarin ihtiyaçlarina yönelik programlari hazirliyorlar, ihtiyaçlari belirliyorlar. Grup ve bireysel etkinlikler, danismanlik hizmetleri Kültür Evlerimizde sunuluyor. Ücretsiz tüm hizmetlerden yararlanacaklari etkinlikler planlaniyor.” dedi.

TOTA: ÇOBANLAR KADININ KENDINE GÜVENI GELDI

Çobanlar ilçesinde ikamet eden ve aktif is hayati olan Nuray Tota, is çikisi mutlaka ugradigini söyledigi Çobanlar Kadin Kültür Evi’nde kütüphaneye çikip çayini yudumlarken kitap okuyarak dinlendigini söyledi. Tota söyle konustu: “Is çikisi Kadin Kültür Evimize gelip kitabimi okuyarak dinleniyorum, çayimi içiyorum. Sonra asagiya inip spor salonunda sporumu yapiyorum. Bu projeyi yapan, ilçemizde Kadin Kültür Evini açan herkesten Allah razi olsun diyorum. Sayin Valimiz, Sayin Belediye Baskanimiz sag olsunlar. Çobanlar kadini bu zamana kadar kendini hep evde, tarla orada burada çalisan olarak gördü. Artik Çobanlar kadinin kendine güveni geldi. Artik ayakta duruyoruz. Çobanlar halki Kadin Kültür Evi açilisindan sonra herkese buraya gelmeye ve destek vermeye basladi.”

YILMAZ: BIZ KADIN KÜLTÜR EVINDE KENDIMIZI BULDUK

Asçi Havva Yilmaz, küçük bir dükkanda tabildot yemek yaptigini is çikisi günün yorgunlugunu Kadin Kültür Evinde atabildigini söyledi. “Bu Kadin Kültür Evi bizim için çok iyi oldu.” diyen Yilmaz, “Sadece yorgunluk atmiyor, burasi sayesinde kitap okuyor, sohbet ediyor, birbirimizle dayanisma sagliyoruz. Biz burada kadin olarak kendimizi bulduk. Spor yapma imkani da fazlaliklarimizi vermek için çok yerinde oldu. Sayin Valimize, Kaymakamimiza, Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz.” dedi.

ÇOBANLAR KADININA SPOR BILINCI ASILANIYOR

Çobanlar Kadin Kültür Evi Spor Egitmeni Sultan Özbay, Kadin Kültür Evi’nde bayanlara özel spor salonunda antrenörlük yaptigini burada sosyal bir alanda kadinlara spor yapma bilincini asiladiklarini kaydetti. Özbay, Vali Gökmen Çiçek basta olmak üzere projede emek sahibi herkese tesekkür ederek güzel seyler basarmak niyetinde olduklarini dile getirdi.

AFSÜ ÜZERINE DÜSENI YAPMAYA HAZIR

AFSÜ’den Dr. Ögretim Üyesi Ayse Zeynep Akkoyun, üniversitede psikiyatri bölümünde çalistigini Çobanlar Kadin Kültür Evi ziyaretine AFSÜ adina geldigini ifade etti. Akkoyun, anlamli ve güzel bir projenin hayata geçmesini saglayan Vali Gökmen Çiçek’e tesekkür ederek üniversite olarak üzerlerine düseni yapmaya hazir olduklarini bildirdi.

ÖZBAY: SIMDIYE DEK YAPAMADIKLARIMIZI YAPIYORUZ

Çobanlar ilçesinde 13 yildir tuhafiyecilik yaptigini belirten Ayse Özbay, Kadin Kültür Evi sayesinde kitap okumaktan spor yapmaya kadar bugüne dek yapamadiklarini ilçe kadinlari olarak yapmaktan inanilmaz mutluluk duyduklarini kaydetti.

ALLAH CUMHURBASKANIMIZI BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN

Havva Yilmaz ve ilçede ki kadinlar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, esi Emine Erdogan hanimefendiye kadina hak ettigi degerin ülke genelinde verilmesinde ki katkilari nedeniyle tesekkür ettiler. Çobanlar kadini, “Allah Cumhurbaskanimiz ve esinden razi olsun. Allah Cumhurbaskanimizi basimizdan eksik etmesin.” dediler.

 

 

 


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °