“Biz AK Parti olarak eserlerimizle variz”

“Biz AK Parti olarak eserlerimizle variz”

Gündem 7.10.2020 19:26:33 0
“Biz AK Parti olarak eserlerimizle variz”

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay basin toplantisi düzenledi. Toplantida konusan Uluçay “18 yildir Türkiye'de sadece hizmet ettik, yatirim yaptik, eser ortaya koyduk. Biz eserlerimizle variz.

Türkiye su anda milyarlarca liralik yatirimlarina devam ederken bir yandan da Libya’da, Suriye’de ve Azerbaycan’daki kardeslerine destek vererek büyük destanlar yaziyor” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay ilk basin toplantisini yapti. Toplantiya Il Baskan Yardimcilari Ibrahim Eroglu ve Hüseyin Mentes de katildi.

 

“Bayragi daha yüksege tasiman için çalisacagiz”

 

Uluçay açiklamasinda, “29 Eylül Sali günü itibariyla Cumhurbaskanimiz ve AK Parti Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in tensipleri ile göreve baslamis bulunmaktayim.

Teskilat mensuplarimizla birlikte davamizi daha ileriye götürmek, basari bayragimizi daha yukarilara tasimak için gece gündüz çalisacagiz. Sehrimize ve aziz milletimize hizmet yolunda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in her alanda belirttigi hedeflere dogru ilerlememiz için her biri birbirinden kiymetli teskilat mensuplarimizla birlikte davamizi daha ileriye götürmek, basari bayragimizi daha yukarilara tasimak için ve 2023 seçimleri için simdiden çalismalarimiza baslayacagiz.

Bakanimiz milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroglu’na, Ali Özkaya’ya ve Ibrahim Yurdunuseven’e, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’e, belediye meclis üyelerimize, Il Genel Meclis Baskanimiz Burhanettin Çoban’a, il genel meclis üyelerimize, Merkez Ilçe Baskanimiz Ziya Coskun Karadeniz ve yönetimine, teskilatimiza, ana kademeye, Kadin ve Gençlik Kollarimiza, ilçe baskanlarimiza ve belediye baskanlarimiza destekleri için ayri ayri tesekkür ederim.

Rabbim kardesligimizi, birlik ve beraberligimizi daim eylesin. Önümüzde genel merkezimizin belirleyecegi bir takvimde il kongremizi yapmayi planliyoruz.

Bu noktada il baskanligi görevinden istifa eden önceki dönem il baskanimiz Hüseyin Sezen’e de yaptigi hizmetlerden dolayi çok tesekkür ederiz. Insallah ondan devraldigimiz bayragi daha yüksege tasimak için çalisacagiz” dedi.

 

“AK Parti olarak tarafimiz ve çizgimiz bellidir”

 

“Ülkemiz dün oldugu gibi bugün de yarin da dost ve kardes Azerbaycan’in yaninda olmayi sürdürecektir” diyen Uluçay söyle konustu; Bölgemizin tabiri caizse Israil’i olan Ermenistan’in isgal ettigi Azerbaycan topraklarini terk etmesiyle, bölge yeniden baris ve huzura kavusacaktir. Bu bir hesaplasmadir, bu hesaplasmada da bizim ülke olarak, AK Parti olarak tarafimiz ve çizgimiz bellidir.

Ancak bizde bir muhalefet var ki dis politikada resmen ülkesinin çikarlarini savunmak yerine Türkiye’ye karsi olanlarin çikarlarini koruma derdine düsmüstür. Bunu bazen yüksek sesle, bazen sessiz kalarak, bazen de lehte ciliz bir ses tonu ile ifade ediyorlar.

Bugün Suriye'de Türkmenleri dahi katleden Esed'den, Misir'da Yunanistan'la hareket eden Sisi'den, Libya'da Türkiye'yi tehdit eden Hafter'den yana olarak kendilerini gösteriyorlar.

Maalesef bunlarla da yetinmiyor terör örgünü PKK'nin Suriye uzantisi PYD'ye hosgörülü davranirken Azerbaycan'a destek olunmasina da karsi olduklarini açik açik gösteriyorlar. Bunun adina da ana muhalefet diyorlar. Azerbaycan’a destek vermeyecegiz de Ermenistan’in orada yapacagi katliamlari mi seyredecegiz?

Ben Ermenilerin saldirilari sonucu Kafkasya'daki sehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Kardes ülkemiz Azerbaycan’in yanindayiz.

 

“Sehrimizde yasayan kimseyi yalniz birakmayiz”

 

Sosyal Koruma Kalkani'nda, Aile Sosyal Politikalar Bakanliginin Türkiye genelinde verdigi desteklerin tutarinin 35 milyar liraya yaklastigini ve bu 35 milyar liranin da Afyonkarahisar’da 184 milyon lirasinin ulastigini kaydeden Uluçay, “Bu arada Afyonkarahisar belediyemiz öncülügünde 10 bin gida paketi hazirlanarak ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulastirildi.

AK Parti bayraginin dalgalandigi ilçe ve belde belediyelerimiz de maske, dezenfektan, gida ve sicak yemek imkâni sunarak kimseyi yalniz basina birakmadi.

Bununla birlikte 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' kampanyasi ile 2 milyar lirayi askin bir bagis toplandi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanimiz Zehra Zümrüt Selçuk’un dedigi gibi bu rakamin su anda yüzde 90'indan fazlasi vatandaslarimiza ulastirmis durumda. 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm kampanyasinda da Afyonkarahisar'a 16 bini askin ihtiyaç sahibine yardimlarimizi ulastirdik. Sehrimizde yasayan kimseyi yalniz birakmayiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Yüz yüze egitim konusunun teknik ayrintilari bu hafta belli olacak”

 

Uluçay, “12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokullari, köy okullarini, 8. ve 12. siniflar ile özel gereksinimli çocuklarimizin okullarini açiliyor. Ögrencilerini yüz yüze egitime göndermek istemeyen velilere esneklik saglanacak.

Yüz yüze egitime katilmayacak ögrencilerin mutlaka uzaktan egitim ile okula devam etmeleri gerekiyor. Teknik ayrintilar da bu hafta içerisinde paylasilacak” seklinde konustu.

 

Ücretsiz tablet dagitimi

 

Uluçay “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, koronavirüsle mücadele ve yüz yüze egitim konularinin ele alindigi Kabine toplantisi sonrasi yaptigi açiklamada “Ilk etapta 500 bin ögrencimize ücretsiz tablet bilgisayar verecegimiz bir süreci baslattik. Önümüzdeki haftadan itibaren dagitima basliyoruz" dedi. Burada sart ögrenci ailesinin ihtiyaç sahibi olmasi.

Ögrencisinden kullandigi tebesirin parasini isteyen devletten, ögrencisine ücretsiz tablet dagitan bir devlete hamdolsun. Afyonkarahisar’da merkez belediyemiz basta olmak üzere bütün belediyelerimiz de zaten bu konuda bir çalisma baslatti.

Il genelinde AK Partili belediyeler ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklari için ücretsiz tablet dagitacak” dedi.

 

Afyonkarahisar Belediyesi yatirimlari hakkinda bilgi verdi

 

Afyonkarahisar belediyesinin yatirimlari hakkinda da konusan Uluçay sözlerine söyle devam etti; Kentsel dönüsüm konusunda Bakanlik yetkilileri ofis açtilar, vatandasin rizasina dayali bir model üzerine çalisiliyor. Gökçe Mahallesinde rezerv konut alani olusturuldu. 600 daire (300 Misri – 300 Çavusbas tarafina). Çöp kamyonlari belediyenin mülkü oldu.

Yillik kirasi 5 milyon liraydi, simdi mülkiyeti 11 milyona alindi. 10 yil boyunca kullanilmasi planlaniyor.

(31 adet) Hobi bahçeleri ihalesi yapildi, imalatina baslandi 229 adet 2021 teslim edilmesi öngörülüyor.

Atatürk caddesindeki üst geçit tamamlandi. Teslim edildi. Cirit kayaligina yapilacak millet bahçesi ihale hazirliginda yil sonuna kadar TOKI ihale yapacak. Afyonkarahisar Ikmal ve Garnizon Komutanligindan 80 bin metre kare alan belediyeye devredildi.

Belediye kendi imkanlari ile 2021 de baslanacak olan bir millet bahçesi yapacak.

Meydan ve otelin tapulari belediye mülkiyetine geçti. Istihdam ofisi sözümüz vardi, ofis de açildi, fabrika da açildi. Fabrika çalismaya baslandi. Yaklasik 300 kisi çalisiyor ancak pandemi kosullari dolayisiyla çalisan sayisi 1000’e kadar çikmasi bekleniyor.

 

Il Özel Idaresi yatirimlari

 

Uluçay il özel idaresinin yatirimlari hakkinda da bilgi verdi; Köprü ve menfezler konusunda yatirim programina 45 Proje alindi. 15 Proje bitti, 24 proje devam ediyor. 6 proje ise beklemede. Sicak asfalt

konusunda da Çay Belediyesine 4 km, Pazaragaç Belediyesine 1,2 km, Sülün belediyesine 1 km, Emirdag Belediyesine 4 km, Dinar Belediyesine 10 km, sicak asfalt yapildi.

2020 yilinda alinan is makinalari söyle; 5 adet greyder, 2 adet dozer, 2 adet ekskavatör, 6 adet bekoloder, 11 adet damperli kamyon, 1 adet yükleyici, 3 adet çöp kamyonu, 2 adet hidrolik kirici ile vatandasimiza daha iyi hizmet için toplam 25 milyon lira maliyetli alim yapildi. Içme suyu yatirimlari kapsaminda sebeke yenileme, depo yapimi tamiri, ilave sebeke, hat degisimi, elektrik hatti, sondaj gibi 110 adet proje mevcut. Bunlardan bir kismi tamamlandi, bir kismi proje asamasinda, bir kismi devam ediyor, bir kismi ihale asamasinda.

Bir kismi ise teknik sebeplerle yapimi uygun degil.

Kanalizasyon yatirim programinda 63 kanalizasyon projesi var.

Bunlardan tamamlanan, devam eden, proje asamasinda olan, ihale asamasin

da olanlar var. 3 adet sulama projesi var. 2 tanesi proje asamasinda. Bunlar Bayat Çukurkuyu-Çay Deresinek. 1 tanesi de insaat asamasinda. Bu da Evciler Gökcek’te yapimi devam ediyor. Milli Egitim Bakanliginin gönderdigi ödenek ve Il Özel Idaresinden ayrilan bütçe kapsaminda güçlendirme islerimiz devam ediyor. Güçlendirme ihaleleri köylere hizmet götürme birlikleri tarafindan yapiliyor. Buna göre 7 okulun projesi tamamlandi ilçelere gönderildi. 4 okulun projesi bitmek üzere. 17 Okulun da projesi devam ediyor.

Ilçelerimizde “kadin kültür evi” projeleri devam etmekte olup, Il Özel Idaremiz bütçesinden Suhut, Dinar, Çobanlar, Sinanpasa, Bayat ve Bolvadin ilçelerimize gerekli maddi destek verilmistir. Islemler devam etmektedir.

 

“Siyasetimiz gönül kazanma ve kalpleri fethetme siyasetidir”

 

“18 yildir Türkiye'de sadece hizmet ettik, yatirim yaptik, eser ortaya koyduk” diyen Uluçay, “Biz eserlerimizle variz. Türkiye su anda milyarlarca liralik yatirimlarina devam ederken bir yandan da Libya’da, Suriye’de ve Azerbaycan’daki kardeslerine destek vererek büyük destanlar yaziyor.

Amacimiz ülkemizin bekasi, milletin huzuru, evlatlarimizin gelecegi için dosta güven, düsmana korku salacak tarihî bir zaferle çikmak istiyoruz. Gece-gündüz demeden millet için çalisiyor, milletin refah ve huzuru için kosturuyoruz.

Siyasetimiz gönül kazanma ve kalpleri fethetme siyasetidir. Millete efendilik taslayanlarla aramizdaki en büyük farkin, bu gönül farkidir. Afyonkarahisarli aziz milletimizin efendisi degil, hizmetkâriyiz.

Çünkü bizim rotamizi Afyonkarahisar halki çiziyor, istikametimizi yine hemserilerimiz belirliyor” dedi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °