“Hem üretici hem de tüketici magdur olmayacak”

“Sucuk üreticileri taleplerini ilettiler”

Gündem 16.10.2020 12:29:08 0
“Hem üretici hem de tüketici magdur olmayacak”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’in öncülügünde Afyonkarahisar Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Mühsürler, Cumhuriyet Sucuklari, Ikbal Sucuklari ve Ahmet Ipek Sucuklarinin yöneticileri MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay’i ve AK Parti Grup Baskanvekili Mehmet Mus’u ziyaret ederek, sucuk üreticilerinin yasadigi sikintilari dile getirdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Mühsürler ve ilimizin önde gelen sucuk üretimi yapan firma sahipleri ile Mecliste bir araya geldi.

Milletvekili Taytak’in öncülügünde Borsa Baskani Mühsürler ve firma yöneticileri MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Baskanvekili Mehmet Mus ile toplanti gerçeklestirdiler.

 

Görüsmede, Milletvekili Taytak, “Sucuk sektörü ülkemiz ve Afyonkarahisar ilimiz için önemli pek çok vatandasimiza istihdam saglayan bir sektördür. Afyonkarahisar Ticaret Borsasi Baskanimiz Mehmet Mühsürler ile ilimizin önde gelen sucuk firmasi yetkilileri ile geçtigimiz hafta bir araya gelmistik.

Bugünde kendileri ile MHP Grup Baskanvekilimiz Erkan Akçay Bey ve AK Parti Grup Baskanvekili Mehmet Mus Bey ile mecliste bir toplanti gerçeklestirdik

. Baskan Mühsürler ve firma yetkilileri birinci agizdan yasadiklari problemleri iletme firsati buldular.

Yapilan ziyaret verimli geçti. Yasalasacak olan kanun teklifi hem tüketiciyi hemde üreticiyi magdur etmeyecek sekilde düzenlenerek hazirlaniyor.

Toplantimiz esnasinda Grup Baskanvekillerimiz sucuk üretimi yapan firmalarimiza gereken destegi vereceklerini dile getirdiler.

Grup Baskanvekillerimize sucuk üreticilerimizin sorunlarini ele aldiklari için bende tesekkür ediyorum” dedi.

 

“Sucuk üreticileri taleplerini ilettiler”

 

Ziyarette Afyonkarahisar ilimizde sucuk üretimi yapan firma yetkilileri, Gida, Tarim ve Orman alaninda düzenlemeler yapilmasi ile ilgili çikacak yasa için taleplerini ilettiler.

 

“Hem üretici hem de tüketici magdur olmayacak”

MHP Grup Baskanvekili Erkan Akçay, “Hayvanciligin yaygin oldugu Afyonkarahisar ili et ve et ürünleri bakimindan öncü sehirlerden biri haline gelmistir. Et ve et ürünlerinde özellikle sucuk sektöründe öncü sehirlerimizdendir. Afyonkarahisar’in markalarindan olan Afyon Sucugu’na hak ettigi degerin verilmesi ve sucuk üretimi yapan firmalarin yasadiklari problemlerin çözülmesi konusunda elimizden gelen destegi verecegiz. Çikacak olan yasada hem üreticiyi hem de tüketiciyi magdur etmeden hassas bir çalisma yapacagiz. Dedi.

 

“Sucuk üretimi yapan firmalarimizin yanindayiz”

Ziyaretten duyduklari memnuniyeti dile getiren AK Parti Grup Baskanvekili Mehmet Mus, sucuk üretimi yapan firmalarin yaninda olacaklarini dile getirdi. Mus, “Toplantida, Afyonkarahisar için önemli bir sektör olan sucuk sektöründe üretim yapan firmalarin problemlerini dinledik. Çikacak olan, Gida, Tarim ve Orman alaninda düzenlemeler yapilmasi ile ilgili yasa ile, hem üreticinin hem de tüketicinin problemlerini göz önünde bulundurarak hassas bir çalisma yapacagiz. Kendilerinin magduriyetini gidermek için gerekli girisimlerde bulunacagiz.” dedi.

 

Baskan Mühsürler ve sucuk üreticilerinden Taytak’a tesekkür

Sucuk üretimi yapan firmalarin problemlerine duyarsiz kalmayan ve sahip çikan Milletvekili Taytak’a tesekkür eden Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Mühsürler ve sucuk üreticisi firma yetkilileri, Ankara ziyaretlerinin verimli geçtigini söylediler. Heyet, “Sayin vekilimiz Mehmet Taytak Bey ile geçtigimiz hafta bir araya gelerek yasadigimiz sikintilari dile getirmistik. Sag olsunlar kendileri duyarsiz kalmayarak bizlere sahip çikmislardir. Bizim problemlerimizi birinci agizdan yetkili kisilere iletilmesi ve çözüm bulmasi konusunda desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a firma sahipleri adina tesekkür ediyorum” diye konustu.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °