37 Yildir Sönmeyen Egitim Atesi.

AFYONKARAHISAR’DA 6 KÜTÜPHANE BIRDEN AÇILIYOR

Gündem 20.10.2020 17:59:40 0
37 Yildir Sönmeyen Egitim Atesi.

Denizli’de yasayan Serban’li hemsehrimiz Safiye SAMYELI hanimefendi yöneticisi oldugu, " Sesime ses ver Türkiye'm Birakin Kizlar Okusun" adli platformu ile birlikte, sehrimizde 6 kütüphane birden açilmasina öncülük etti.

Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde "BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ISVIÇRE MELEKLERI KÜTÜPHANESI’’

Abdurrahim Misri Ortaokulunda " BIRAKIN KIZLAR OKUSUN Dilek GÜNDOGAN KÜTÜPHANESI’’ 19.10.2020 Pazartesi günü açilarak faaliyete girdi.

Sinanpasa / Serban, Sinanpasa/ Küçükhüyük ve yine Sinanpasa’da iki okulumuzda daha belirlenen program dahilinde kütüphane açilacak ve ögrencilerimizin istifadesine sunulacak.

Safiye SAMYELI, cinsiyet ayrimi yüzünden egitim hayatini tamamlayamadi, aradan yillar geçmesine ragmen hala ilk günkü gibi egitim atesi ile yanan Afyonkarahisar/ Sinanpasa-Serban Kasabasi dogumlu Denizli’de ikamet eden Kültür bakanligi halk Sairi Safiye Samyeli'nin yürek yangini Türkiye sinirlarini asarak Avrupayi sardi.

Serban kasabasi dogumlu olan Safiye Samyeli, egitimini tamamlayamamis olmanin içerisinde yakmis oldugu egitim atesi, üç kez disaridan okumaya tesebbüs etmis ama her davasinda aile, es ve baskisi toplum baskisi yüzünden bir türlü egitimini tamamlayamamis olan Halk Sairi bu güne kadar onlarca ödüle, çesitli yarismalarda bir çok derecelere sahip oldu, on kitap yazdi, üç yüz elli siiri besteledi bunlardan bazilari albümlerde yer aldi ama bunlarin hiç birisi kendisinin yürek yanginini söndürmedi.

On dört yildan bu yana bireysel olarak okutulmayan kiz çocuklarinin sessiz feryadina ses olmaya çalisan Halk Sairi dört yil önce sosyal medya üzerinden " Sesime ses ver Türkiye'm Birakin Kizlar Okusun" adli bir sosyal sorumluluk projesi baslatti. 
Halk sairinin feryadina Türkiye'nin dört bir yanindan cevap geldi Yalniz degilsin biz de variz" diyordu Türkiye. 
Baslatmis oldugu sosyal sorumluluk projesi kapsaminda kendisine gönderilen kitaplar ile Van'in Özalp ilçesinde dört okulun kütüphanesini yeniledi. 
Kendisine gönderilen siirlerden "BIRAKIN KIZLAR OKUSUN" adli bir Antoloji hazirlayarak kendi imkanlari ile yayinladi ve katilimci tüm sairlere takdim ettigi gibi tüm Türkiye'ye de dagitti...

Her geçen gün çig gibi büyüyen proje, Akses Haber ajansi tarafindan 2019 yili, "Yilin En Iyi Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülüne layik görüldü.
 Samyeli'nin feryadi artik yalnizca Türkiye’ den degil yurtdisindan da duyuluyordu.

Van/ Sanliurfa, Siverek/ Adiyaman, Harmanli/Adiyaman, Punarbasi/ Adana, Yüregir de açmis oldugu kütüphanelere iki yeni kütüphane daha ekledi.

Yedi kisilik yönetim kurulu ve otuz bes il temsilcisi arkadasi ile büyük bir mücadele veren Halk Sairine Avrupa’dan destek geldi.

Kendisi gibi Afyonkarahisar'li olan ama Almanya’da gurbetçi olarak yasamini sürdüren isletme sahibi Dilek Öztürk memleketinde bulunan ögrencilere destek olmak için " bir okulumuzun kütüphanesine sponsor olabilirim "dediginde çalismalarina baslayan Halk Sairi Pazartesi günü Afyonkarahisar Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir,

Il Milli Egitim Sube Müdürü Ali Kanik, Gedik Ahmetpasa Il Halk kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin,

Arastirmaci,Yazar TV ve Radyo Programcisi Lokman Özkul,

Arastirmaci Rehber, yazar Habip Akalin'in da katilim ve destekleri ile Abdurrahim Misri Orta okulunda " BIRAKIN KIZLAR OKUSUN Dilek GÜNDOGAN KÜTÜPHANESI"

Ve Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde " BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ISVIÇRE MELEKLERI KÜTÜPHANESI" nin temsili açilislarini gerçeklestirdi.

Duygularini dile getirmenin çok güç oldugunu dile getiren Safiye Samyeli,

" Sesime ses ver Türkiye'm BIRAKIN KIZLAR Okusun’’ dedigimde feryadimin bu kadar uzak ülkelerden bile duyulacagini hiç düsünmemistim. Projemiz her geçen gün çig gibi büyüyor ve ben bundan son derece memnunum çünkü egitim yalnizca benim, ya da Türkiye'nin degil tüm dünyanin sorunu. 
Bugün burada açilan kütüphaneler ile ögrencilerimize bir nebze de katki saglayabiliyorsak ne mutlu bizlere.

Kütüphanelerimizde yer alacak kitaplari bizlere temin eden Sevgili Dilek Gündogan hanima, Isviçre Melekleri ekibinde yer alan Sevgili Sabire Cömertpay, Nursel Akaydar, Seda Toraman, Tutku Gümüs ve Murat Cömertpay'a bir kitap ile dahi olsa kitap kampanyalarimiza destek veren tüm duyarli yüreklere, BIRAKIN KIZLAR OKUSUN ekip arkadaslarim, sahsim ve tüm dünya kizlari adina çok tesekkür ediyorum. Amacimiz duyarliligimizi ortaya koyarak daha çok sponsor ile daha çok ögrencimizin egitim hayatina dokunmak ve örnek teskil etmektir.
 Bugün burada sponsorlarimizin katkisi ile iki kütüphanemizin daha açilisini gerçeklestirdim ve insallah Sali günü de dogdugum Kasaba olan Sinanpasa / Serban ve Sinanpasa/ Küçükhöyük de iki farkli okulumuzda daha kütüphane açacak ve ögrencilerimizin yüreklerine dokunarak egitim hayatlarina destek olmaya çalisacagiz.

Çalismalarimiz bunun ile de sinirli kalmayacak sirada bizlerden kitap bekleyen onlarca okulumuz var ve ben tüm ekip arkadaslarim ile birlikte gücümüzün yettigi kadari ile bu okullarimiza yardim etmek için canla basla çalisacagim "dedi.

Sehrimize açilan 6 kütüphanenin hayirli olmasini diliyor ve okuyucusunun, istifade edeninin daha çok olmasini temenni ediyoruz.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °