HAT VE TÜRK ISLAM SANATLARI GALERISI AÇILDI

HAT VE TÜRK ISLAM SANATLARI GALERISI AÇILDI

Gündem 21.10.2020 09:35:12 0
HAT VE TÜRK ISLAM SANATLARI GALERISI AÇILDI

 

 Belediyemiz ve Afyonkarahisar Valiligi isbirligi ile yapilan Hattat Ahmed Semseddin Karahisar-i Türk Islam Sanatlari Galerisi açildi.

 Tarihi Demirciler çarsisinda hizmete açilan Hattat Ahmed Semseddin Karahisar-i Türk Islam Sanatlari Galerisin de Hüsn-i Hat sanatina ait günümüz Hattatlari, Yazi Tarihi ve Hattat Ahmed Karahisari olarak üç bölümde yer alan eserler yer aliyor.  Sanat galerisine eser seçiminde Jüri olarak; Unesco Yasayan Kültür Mirasi ve 2019 yili Cumhurbaskanligi Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Hattat Fuad Basar, Medine-i Münevvere/Mescid-i Nebevîson genisletme projesinde Türk Milleti adina görev almis Afyonkarahisar’li Hattat Ali Hüsrevoglu ve Uluslararasi birçok ödülün sahibi Hattat Mesut Dikel gibi isimler bulunuyor.

"TÜRK MILLETININ APAYRI HIKAYESI VE SERÜVENI VAR"
Tarihi ve kültürü Afyonkarahisar’da yasatmaya devam Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ve Vali Gökmen Çiçek, Hattat Ahmed Semseddin Karahisar-i ile Türk Islam Eserlerinin yer aldigi galerinin açilisini yapti. Açilisin ardindan açiklamalarda bulunan Vali Çiçek, Türk-Islam eserlerin yer aldigi bu binayi Afyonkarahisar Belediyesi ile birlikte açmaktan çok mutlu oldugunu söyledi. 
Milletlerin kendi tarihi, kültürü ve sanatiyla yasadigini dile getiren Çiçek, “Biz son yillarda özellikle Türk-Islam eserlerini ve kendi tarihimiz ile sanatimizi tekrardan tanima ve canlandirma egilimine girdik.
 Bizi biz yapan ve diger milletlerden ayiran degerler var. 
Bu sadece yasam sekli olarak degil, uzun yillarin getirdigi kültürümüz ve medeniyetimiz her seyimiz bunun içerisindedir.
 Türk milletinin apayri hikayesi ve serüveni var. 
Orta Asya'dan gelerek daha sonra Islam'la müserref olmus milletin kendine ait bambaska bir sanati ve degerleri var” diye konustu.

"GENÇLERIMIZE AKTARILMALI"
Türk milletinin sevgi dolu ve hosgörülü olmasinin sanatina yansidigini aktaran Çiçek, gelecek kusaklara bu sanatin aktarilmasi gerektigini belirtti. 
Vali Çiçek söyle konustu; “Diger milletlerde ebru ve hat gibi bu kadar estetik sanatlar bulmak kolay degil.
 Bizim bu sanatlarimizi gençlerimize aktarmamiz lazim.
 Onlari bu gibi güzel mekanlara çekmemiz gerekiyor.  
Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek'e bu tür çalismalara destek verdigi için çok tesekkür ediyorum.”


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °