“Karsinizda 19. Yüzyildan kalma Afrika devletleri yok”

“BU BIR MIZAH DEGIL, ISLAM’A DUYULAN NEFRETTIR, TERBIYESIZLIKTIR”

Gündem 28.10.2020 17:18:41 0
“Karsinizda 19. Yüzyildan kalma Afrika devletleri yok”

Fransa’da yayin yapan Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimiz ve Cumhurbaskanimiz hakkindaki elestiri sinirlarini asan, nefret dilinin kullanildigi karikatürler ile ilgili bir açiklama yapti. Uluçay, “Bu bir mizah degil, terbiyesizliktir! Islam’a duyulan nefrettir!” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, Fransa’da yayin yapan Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimiz ve Cumhurbaskanimiz hakkindaki provokasyon amaçli karikatür yayinlarina tepki gösterdi.

 

 

Baskan Uluçay, “Ahlaktan yoksun Fransiz dergisinin karikatürleri, kisi haklarina saldiri ve nefret dilidir, hiçbir zaman mizah ve ifade özgürlügü degildir.

Bu provokatif yaklasima verilecek en güzel tepki provoke olmamak, hakikati israrla tekrar etmektir.

Ifade özgürlügü kisvesi altinda, ahlaksizca Peygamber Efendimiz ve Cumhurbaskanimiza saldiran Fransiz dergisini siddetle kiniyorum. Bu bir mizah degil, terbiyesizliktir!

Islam’a duyulan nefrettir! 

Kuran’i Kerim’de Al’i Imran suresinin 119. Ayetinde “... kendi baslarina kaldiklarinda ise, size olan kin ve öfkelerinden dolayi parmak uçlarini isirirlar.

De ki: Kin ve öfkenizle geberin! Süphesiz Allah, gönüllerin özünde sakli durani bilendir.

” Tevbe Suresi 61. Ayette ise "Allah’in Resulü'nü incitenler için elem verici bir azap vardir." Bizim mabetlerimiz Allah’in evidir. Tertemizdir. Bugün karsinizda 19. yüzyilin sömürge Afrika devletleri yok artik” dedi.

 

“Demokrasi maskesi altinda asagilik sözler kabul edilemez”

 

Uluçay açiklamasinda su ifadelere yer verdi; Tarihi sömürge, zorbalik ve soykirimla dolu olan Fransa'nin Cumhurbaskani Macron'un Islam'i, Peygamber efendimizi, Islami degerleri asagilayan, Islam'i terör ile iliskilendiren demokrasi maskesi altindaki asagilik sözleri asla kabul edilemez.

Oysa eskiden ülkemizden bir siyasi, ABD, Fransa, Almanya ve Israil’i elestirdiginde akabinde emir gelir PKK veya DHKP-C terör örgütleri eylem yapar Türkiye geri adim atardi. Simdi ise Türkiye, batili sömürge sistemine bas kaldiriyor.

Batililarin oyunlarini bozuyor; PKK ya da DHKP-C terör örgütleri eylem mi yapacak, onlarin da basini eziyor.

Bu yüzden kendi fonladiklari yayin organlari üzerinden ancak kendi ülkelerinde provokasyon yapiyorlar.


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °