MILETVEKILI KÖKSAL DEPREMZEDELERI YANLIZ BIRAKMADI

MILETVEKILI KÖKSAL DEPREMZEDELERI YANLIZ BIRAKMADI

Gündem 1.11.2020 14:48:04 0
MILETVEKILI KÖKSAL DEPREMZEDELERI YANLIZ BIRAKMADI

Köksal, depremzedeleri yalniz birakmadi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Izmir'de meydana gelen deprem sonrasinda, kentte ikamet eden hemsehrilerine destek olmak üzere bölgeye gitti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, merkez üssü Izmir'in Seferihisar Ilçesi açiklari olan 6,6 büyüklügündeki deprem sonrasi Izmir'e giderek, kentte bulunan 320 bin Afyonkarahisarli’yi yalniz birakmadi.

DEPREM DEGIL, BINALAR ÖLDÜRÜYOR..!

Depremin ardindan bölgeye giderek kurtarma çalismalarini yürüten ekiplerden bilgi alan Milletvekili Köksal,  "Izmir Bayrakli Doganlar Apartmanin önündeki bekleyisimiz devam ediyor. Tek istegimiz enkaz altinda kalanlara canli olarak ulasabilmek. Etrafta sapasaglam binalar varken bu binanin yikilmis olmasi bize bir gerçegi daha hatirlatiyor “Deprem degil binalar öldürüyor” Izmir Afyonkarahisarli hemsehrilerimizin de yogun olarak yasadigi bir ilimiz. Ortala 320 bin civarinda Afyonkarahisarli’nin ikamet ettigi Izmir'de hemserilerimizi yalniz birakmamak onlara moral motivasyon destegi vermek amaciyla bölgedeyiz. Burada bulunan Afyonkarahisarli hemseri derneklerimizde deprem çalismalarinda basariya ulasilmasi için azami gayret gösteriyor." dedi.

HASTANEDE YARALILARI ZIYARET ETTI

CHP'li Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'le de görüsen Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Izmir Milletvekilleri Tacettin Bayir, Atilla Sertel ve Bayrakli Ilçe Baskani ile birlikte Tinaztepe Hastanesi’nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret edip geçmis olsun dileginde bulundu.

ENKAZ KALDIRMA ÇALISMALARI DEVAM EDIYOR

Izmir'in aci bir depremle karsilastigini dile getiren Köksal, "Depremin hemen ardindan bütün CHP'li Belediye Baskanlarimiz Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer ile temasa geçtiler. Sayin Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu da, depremin ardindan incelemelerde bulunmak üzere Izmir'e gitti. Ülkemizde depreme karsi gerekli önlemler alinmali.

Büyüksehir Belediyemizin katkilariyla enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. AFAD ve Jandarma ekiplerimiz ile tüm ilgili paydaslarda büyük bir titizlikle bölgede çalismalarini sürdürüyorlar.

Çalismalara katki veren herkese cani gönülden tesekkür ediyorum. Izmir Büyüksehir Belediyemiz de kapasitesinin üstünde bir çaba ile depremin yaralarini sarmaya devam ediyor.

Depremin yasandigi ilk andan itibaren yikim alanlarina giderek depremzedelerin yaninda olan Izmir Büyüksehir Belediyesi ekiplerimiz, bugünde sabah saatlerinde çadir alanlarinda 20 bin kisilik kahvaltilik, 10 bin kisilik çorba, bes bin pide ve ayran dagitti.

Alti farkli noktada bin adet çadirin kurulumunu tamamlayan Büyüksehir Belediye ekiplerimiz gün boyu vatandaslarimiza gida paketi desteginde bulundu." ifadelerini kullandi.

BIR HEMSERIMIZ VEFAT ETTI BIR HEMSERIMIZ YARALI

Izmir'de yasayan 320 bin Afyonkarahisarli oldugunu kaydeden Köksal, "Izmir'de neredeyse küçük bir Afyonkarahisar var

Burada yasayan birçok hemserimizle temasa geçmeye çalisiyoruz. Maalesef Afyonkarahisarli hemsehrilerimiz arasinda bir vefatimiz oldu.

Izmir'in Bayrakli Ilçesi'nde yasayan aslen Düzagaç Beldesi'nden olan hemsehrimiz Sertan Er, Bayrakli'daki evine getirilip helallik alindiktan sonra Dogançay mezarligina defnedildi.

Hemserimizin cenaze törenine katilarak ailesine ve yakinlarina bassagligi dileginde bulunduk.

Öte yandan Suhut Ilçesi'ne bagli Bozan Köyü'nden hemserimiz sanatçi Sehriban Tekçe'nin kizi da yarali olarak kurtarildi. Hemsehrimiz Tekçi'nin kizinin saglik durumunun da iyi oldugunu ögrendik." diye konustu. 

KÖKSAL, IZMIR'DEKI AFYONKARAHISARLI DERNEK BASKANLARI ILE TOPLANTI YAPACAK

Enkaz altinda kalan tüm yurttaslarin sag olarak kurtulmasini temenni eden Milletvekili Köksal, "Izmir Büyüksehir Belediyesi ekiplerimiz hizmetlerinde aksama yürütmeden hiçbir vatandasimizin magdur olmamasi için çalismalarini azami titizlikle sürdürüyor.

Bizlerde CHP'li vekiller olarak bölgede yapilmasi gereken ne varsa elimizden geldigince yapmaya çalisiyoruz. Yaralarimizi el birligiyle en kisa zamanda saracagiz." dedi.

Öte yandan Milletvekili Av. Burcu Köksal,  Izmir'deki tüm Afyonkarahisar'li Dernek Baskanlari ile toplanti yaparak, durum degerlendirmesi yapacaklarini ve Afyonkarahisali’larin ihtiyaçlarini tespit edeceklerini sözlerine ekleyerek, deprem nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize bassagligi diledi.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °