Petrol analizi

Petrol analizi

Gündem 5.11.2020 12:39:38 0
Petrol analizi
 
Avrupa ve Amerika kanadinda koronavirüs pandemisinde artan vaka sayilari ve Libya’da petrol üretiminin kademeli artacagi beklentileri petrol fiyatlari üzerinde baski olusturmus ve asagi yönlü hareketlenmeler yasanmisti. (Info Yatirim)
Avrupa ve Amerika kanadinda koronavirüs pandemisinde artan vaka sayilari ve Libya’da petrol üretiminin kademeli artacagi beklentileri petrol fiyatlari üzerinde baski olusturmus ve asagi yönlü hareketlenmeler yasanmisti.
 Fakat içerisinde bulundugumuz haftada toparlanma egilimini içerisinde olan fiyatlarda piyasalar ABD’deki seçimleri takip ediyor. 
Seçim sonuçlari sonrasinda piyasalar ABD kanadinda ek mali tesvik paketinin gelebilecegini bekliyor ve bu konu fiyatlar üzerindeki baskinin bir miktar azalmasina neden oluyor.
 Diger yandan OPEC+ ve koalisyonun önümüzdeki yilda da arz kisma anlasmasini sürdürebilecegi beklentileri artiyor. 
Bu beklentiler de fiyatlari rahatlatiyor.
 Diger yandan Amerika kanadindan gelen ham petrol stoklari verisi takip edildi.
 Gelen veriye göre Amerika’da geçtigimiz hafta ham petrol stoklari 7,998M azalis gösterdi. Gelen veri ile birlikte fiyatlar üzerinde volatilite artti.
 Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukari yönlü hareketlenmelerde sirasiyla 41.33 – 42.63 – 43.58 seviyeleri direnç noktalari olarak takip edilebilir.
 Asagi yönlü gevsemelerde ise 39.82 – 38.73 – 37.32 seviyeleri destek noktalari olarak test edilebilir.
HABER: SERIFE YAGCI

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °