88 ülkeden alim heyeti 90 binden fazla ihracatçisi bulunan Türkiye'ye geliyor

88 ülkeden alim heyeti 90 binden fazla ihracatçisi bulunan Türkiye'ye geliyor

Gündem 16.11.2020 18:12:33 0
88 ülkeden alim heyeti 90 binden fazla ihracatçisi bulunan Türkiye

 

MÜSIAD EXPO Ticaret Fuari, 18-21 Kasim 2020 tarihleri arasinda, Karanfil Group ana sponsorlugunda gerçeklesiyor. 88 ülkeden alim heyetlerinin katilacagi fuar hakkinda açiklama yapan Karanfil Group Yönetim Kurulu Baskani Murtaza Karanfil, “Son on yilda ihracatta büyük yol kat eden, 2019 yilini 180 milyar dolar ihracat ve yüzde 2’lik büyümeyle kapatan Türkiye 214 ülke ve bölgeye ürünlerinin satisini gerçeklestiriyor. 90 bin 617 ihracatçi sirketimiz var. Bu büyük bir güç ve pandemi tedarik zincirlerinde degisimlere, pazarlarda kaymalara neden oldu. MÜSIAD Expo kapsami ile süreci çok daha iyi degerlendirmemiz için bizlere yeni firsatlar yaratabilir” dedi.

Karanfil, Türkiye’nin ilk bin ihracatçi sirketi siralamasinda 301’inci sirada bulunduklarini da aktararak seneyi yüzde 20 büyüyerek kapatmayi hedeflediklerini kaydetti.

MÜSIAD Expo 2020, Karanfil Group ana sponsorlugunda 18-21 Kasim 2020 tarihleri arasinda ziyaretçilerine kapilarini açiyor. TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan MÜSIAD Expo, 88 ülkeden gelecek olan alim heyetiyle birlikte, üst düzey ulusal ve uluslararasi bürokratlari, akademisyenleri, ihracatçilari, üreticileri, is dünyasinin liderlerini ve yatirimcilari bir araya getirecek. Hibrit olarak sanal ortamda da sürdürülecek olan MÜSIAD Expo 2020’ye 100 binden fazla fiziki, 1 milyondan fazla online ziyaretçinin katilimi bekleniyor.

Kapsam itibariyle pandemi sonrasinin en büyük fuar organizasyonu olarak kabul edilen MÜSIAD EXPO’nun birçok firsat barindirdigini dile getiren Karanfil Group Yönetim Kurulu Baskani Murtaza Karanfil, sunlari kaydetti: “Son on yilda ihracatini sistematik olarak arttiran Türkiye, 2019’u 180 milyar dolarlik ihracat ile bitirdi. 90 bin 617 ihracatçi sirketimiz bulunuyor.

Kimsenin beklemedigi Covid-19 pandemisinin yarattigi dünya krizi ekonomilerin yavaslamasina neden olsa da, güçlü bir durus sergiledik. Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yil 18’incisi yapilacak olan MÜSIAD Expo’nun hem kapsam hem de 2021’den hemen önce düzenlenmesi nedeniyle bütün ihracatçi sirketlerimize yeni firsat kapilari açacaktir.

Tedarik zincirlerini degistigi, pazarlarda kaymalarin yasandigi bir dönemde 88 ülkenin alim heyetini Türkiye’ye getirmek, Istanbul’da agirlamak büyük bir basari ve daha güçlü isbirlikleri için yeni kapilarin açilmasini saglayacaktir.

Karanfil Group olarak bizlerde bu son derece önemli olan etkinlikte yeni baglantilar yakalamayi umuyoruz.

Organizasyonun Türkiye’ye ve ihracatçimiza hayirli olmasini diliyorum.”

Türkiye’nin 301’inci büyük ihracatçisi Karanfil Group

MÜSIAD Expo 2020’nin, is dünyasinin pandemi sürecinde ne kadar güçlü ve is yapma hevesinde oldugunu ispatlayan uluslararasi çapta bir organizasyon oldugunu da söyleyen Karanfil, “Böylesi bir organizasyona ana sponsor olarak destek vermek, Karanfil Group için son derece önemli. Karanfil Group olarak Türk ekonomisine ve kalkinmasina en zorlu sartlarda dahi pes etmeden daima destek olduk.

Ihracatimizi her yil bir adim daha yükseltiyoruz. Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) 2019 yili ilk bin ihracatçisi genel siralamasinda, geçen yila göre 137 basamak yükselerek 301’inci ihracatçi olduk.

Yine ilk bin ihracatçi siralamasinda sektör siralamasi kategorisinde de geçen yila oranla 64 basamak birden yükselerek 56’inci ihracatçi konumuna geldik.

Bu yükselis trendini ilerleyen yillarda da hiz kesmeden sürdürecegiz. Özellikle Libya ve Afrika öncelikli pazarlarimiz arasinda yer aliyor.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °