“TSK’nin Kafkaslardaki varligi Türk ve Islam Âleminin huzurunun ve güvenliginin teminatidir”

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC siyasi, iktisadi ve askeri isbirligini daha da derinlestirmelidir”

Gündem 18.11.2020 13:09:12 0
“TSK’nin Kafkaslardaki varligi Türk ve Islam Âleminin huzurunun ve güvenliginin teminatidir”

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Karabag’a asker gönderilmesine iliskin tezkereye “evet” oyu verdi

DP Basin Merkezi – 18 Kasim 2020) Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Karabag’a asker gönderilmesine iliskin tezkereye “evet” oyu verdigini açikladi.

 

Azerbaycan'a asker gönderilmesine iliskin Cumhurbaskanligi Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda dün yapilan oylama sonucunda kabul edildi.

 

TBMM’de Azerbaycan’a Asker Gönderilmesine iliskin Cumhurbaskanligi Tezkeresi görüsmeleri sürdügü sirada sosyal medya hesabi @DpGultekinUysal twitter hesabindan yaptigi paylasimlarda kabul oyu verecegini söyleyen Demokrat Parti Genel Baskani Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sunlari kaydetti:

 

“Rusya’nin Türkiye ile ilgili asirlik tezlerinden vazgeçmedigi anlasiliyor”

 

“Azerbaycan-Ermenistan Ateskesi diye sunulan belgedeki maddelerden, Rusya’nin Türkiye ile ilgili asirlik tezlerinden ve tutumundan yine vazgeçmedigi anlasilmaktadir.

 

Karabag’daki isgalin tamamen sona erdirilme imkâni varken Rusya, uluslararasi krizi dondurarak her zaman müdahale imkanini elinde bulunduracak bir çerçevede ateskesi dikte etmis ve hedefine ulasmistir.

 

Rusya’nin asirlardir Türk Dünyasi ile bagimizi kopartmak ve dogrudan kara sinirlarimizin kesismemesi için siyasal kadastro geçirircesine yaptigi müdahalelere karsi siyasal bilincimizi her zaman teyakkuzda tutmaliyiz.

 

Tüm bu fiili gerçeklige ragmen Azerbaycan isgale büyük ölçüde son verdi ve kazandi. Gönlümüz tüm Karabag’in isgalden kurtulusunu kutlayacagimiz gün için cosku ile çarpmaktadir.

 

Karabag’daki 30 yillik isgalin büyük ölçüde bitirilmesinin akabinde TSK’nin Kafkaslardaki varligi her daim tüm Türk ve Islam Aleminin huzuru ve güvenliginin teminatidir.

 

Bir Millet, 3 Devlet anlayisi içinde Türkiye, Azerbaycan ve KKTC önümüzdeki süreçte siyasi, iktisadi ve askeri olarak isbirligini daha da derinlestirmelidir. Buna vesile olmasi dileklerimle Azerbaycan Tezkeresine Demokrat Parti olarak olumlu KABUL oyu verecegim.”

 

 


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °