Türkiye, dünya kozmetik sektörünün üretim üssü olacak

Türkiye, dünya kozmetik sektörünün üretim üssü olacak

Gündem 19.11.2020 12:07:07 0
Türkiye, dünya kozmetik sektörünün üretim üssü olacak

2019’da 10 milyon dolar ciroya ulastiklarini belirten Giz Kozmetik Uluslararasi Satis Müdürü Emre Yilmaz, “Ciromuzun yüzde 42’sini Private Label üretimden sagliyoruz. Dünyanin en büyük markalarina gerçeklestirdigimiz üretimle Türk kozmetik sektörünün önünü açiyoruz. Yakin zamanda Türkiye kozmetik sektörünün üretim üssü olacak.” dedi.
 

2018 yili kozmetik sektörü ihracat lideri Giz Kozmetik, dünya devlerine ürettigi Private Label (Özel Markali Ürün) ürünler ile 34 ülkede büyümeye devam ediyor 5 kitaya ürün gönderdiklerini belirten Giz Kozmetik Uluslararasi Satis Müdürü Emre Yilmaz, “34 ülkedeki 58 markaya üretim yapiyoruz Bu 58 marka içinde dünyaca ünlü kozmetik markalari ve tekstil perakende devlerinin yani sira yüzlerce subesi olan gida, kozmetik zincir magazalari ve eczaneler de bulunuyor.
 Türkiye’de de subesi olan dev markalarin yani sira kendi ülkesinde yüzlerce subeye ulasan markalarla da çalisiyoruz.
 Fransa gibi kozmetigin merkezi basta olmak üzere ABD, Ingiltere, Norveç, Kanada, Avustralya, Singapur ve Malezya gibi standartlarin yüksek oldugu ülkelerde, farkli markalar altinda katma degeri yüksek ürünlerimiz satiliyor.
 Kozmetik üretimi olmayan dünya markalarinin bize güvenerek üretim yaptirmasi, Türk kozmetik üreticilerinin de önünü açiyor. 
Yakin zamanda Türkiye kozmetik sektörünün üretim üssü olacak.” seklinde konustu.
 

“MILYON TAKIPÇILI SOSYAL MEDYA FENOMENLERINE ÜRETIM YAPIYORUZ”

Private Label üretimde sadece nihai ürün ihracati yapmadiklarini belirten Emre Yilmaz, “Tüketime hazir ürünün yani sira yari mamul ve formül de hazirliyoruz.
 Dünyanin en büyük sirketleri uzmanligimiza güvenerek markasini bize emanet ediyor.
 Giz Kozmetik’in ürettigi ürünlere dünyanin en saygin markalarinin etiketi basiliyor.
 Bu dev markalarin yani sira Türkiye’nin en ünlü ve milyon takipçili sosyal medya fenomenleri (influencer) için de üretim 
Onlarin ismiyle markalasan bu ürünler önemli sayida tüketiciye ulasiyor.” dedi.
 

CIRONUN YÜZDE 42’SI ÖZEL MARKALI ÜRÜNLERDEN

Kendi markalari da bulunan Giz Kozmetik’in özelikle Rusya’da en çok tercih edilen markalarin basinda geldigini belirten Yilmaz, dünyanin dört bir yaninda Türk kozmetik sektörünü temsil ettiklerine dikkat çekti.
 2019 yilinda 10 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdiklerini ifade eden Giz Kozmetik Uluslararasi Satis Müdürü Emre Yilmaz, Private Label üretimin Giz Kozmetik cirosunun yüzde 42’sini olusturdugunun altini çizdi.
 

PRIVATE LABEL (ÖZEL MARKALI ÜRÜN) NEDIR?

Private Label; perakende sektöründe faaliyet gösteren sirketlerin, kendi magazalarinda satmak için ürettirdigi ve perakendecinin kendi marka adi ya da özel olarak belirledigi marka ismiyle sattigi ürünlerdir.


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °