Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Kütahya, Afyon, Batman ve Siirt 7. Olagan Il Kongrelerinde konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Kütahya, Afyon, Batman ve Siirt 7. Olagan Il Kongrelerinde konustu.

Gündem 22.11.2020 11:55:49 0
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Kütahya, Afyon, Batman ve Siirt 7. Olagan Il Kongrelerinde konustu.

Erdogan'in konusmasindan satir baslari:

Salginla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongrelerimizi erteliyoruz. Yeni kongre tarihlerimizi salginin seyrine göre belirleyecegiz.
 Bu haftaki kongrelerimizi hazirliklarini önceden tamamladigimiz için temizlik, maske, mesafe ve diger tüm kurallara azami riayet ile yerine getiriyoruz

Dünyanin tamami ile birlikte ülkemizi de adeta esir alan salgin musibetinin üstesinden gelebilmek için milletçe üzerimize düsen fedakârliklari yapmamiz gerekiyor. 
Kisitlamalarin yol açtigi maddi ve manevi sorunlarin farkindayiz.

Isi azalan ve tamamen duran esnafimizin, sanatkârimizin, isletmelerimizin buralarda çalisan insanlarimizin ayni sekilde buralardan hizmet alan vatandaslarimizin sikintilarini gayet iyi biliyoruz.

Okulundan ayri kalan ögrencilerimizin, ögretmenlerimizin, disariya çikislari sinirlanan 20 yas alti ve 65 yas üstü insanlarimizin neler hissettiklerini tahmin edebiliyoruz.

Türkiye salgin sürecini nispeten pozitif ayrisma ile geçirmis ülkelerden biridir.
 Milletimizin destegi ve hassasiyeti ile bu yeni dalgayi da kirdigimizda önümüzde aydinlik bir gelecek bizi bekliyor.

18 yillik Demokrasi ve Kalkinma mücadelemizin omurgasini olusturan reformlarla yeni bir dönemi baslatiyoruz. Hukuki alt yapimizi gelistirelim ekonomimizin oturdugu temelleri güçlendirerek, üretimi ve istihdami artirarak salgin sonrasi yeniden sekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararliyiz.

Cumhur ittifaki ile kurdugumuz yeni yönetim sistemimizi reformlarla daha da güçlendirerek ülkemizi 2023 hedefleri ile mutlaka bulusturacagiz.

Bununla kalmayacak evlatlarimiza 2053 vizyonunu hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi Emanet edecegiz.

AK Parti Genel Baskani'ndan, Mahalle Temsilcisi ne kadar tüm AK Parti kadrolari olarak böylesine büyük bir sorumluluk altinda bulundugumuzu bir an bile aklimizdan çikarmamaliyiz.

Milletimizin de AK Parti'ye olan teveccühü artarak devam ediyor baslattigimiz gönül seferberligi ile üye sayimizi 11 milyon 200 binin üzerine çikardi.

Türkiye'nin 2003 yilindan itibaren baslayan büyük atilimlarini önümüze çikartilan tüm engellere ragmen hedeflerini ulastirdik.

Demokrasi ve Kalkinma mücadelemizin önünde set kuramayacaklarini görenler son 7 yildir ellerindeki tüm kozlari sahneye sürdüler. 
Ülkemizi yeniden kendi hiç mücadeleleriyle vaktini ve enerjisini harcayan bir yer haline getirmek için terör örgütlerinden darbecilere kadar herkesi kullandilar.

Amacimiz ne içeride ne disarida kimseyle kavga etmek kimsenin hakkini hukukunu çignemek kimsenin mesru durusunu bozmak degildir.
 Tam tersine dostlarimizla ve müttefiklerimiz de daha güçlü isbirligi halinde olmak istiyoruz.

 

Avrupa Birligi'nden bize verdigi sözleri tutmasini ayrimcilik yapmamasini en azindan ülkemize yönelik aleni düsmanliklara alet olmamasini bekliyoruz.

Kendimizi baska yerlerde degil Avrupa'da görüyor gelecegimizi Avrupa ile birlikte kurmayi tasavvur ediyoruz.

Amerika ile uzun ve yakin müttefiklik iliskilerimizi bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmaktan yanayiz

Rusya ve Iran gibi köklü tarihi münasebetlerimizin bulundugu ülkeleri asla göz ardi edemeyiz.

Islam âlemi ve Türk dünyasiyla kimi zaman birlikte kimi zaman ayri ayri çok derin iliskilerimiz var.

Dünyadaki bölgesel parklarin hemen hepsi ile isbirligimiz var gelistirme arayisindayiz.

Hiç bir onurlu ülke ve kurumun Türkiye düsmanligini hayat gayeleri haline getirmis lobilerin ve terör örgütlerinin elinde oyuncak haline dönüsmeyi kabul etmeyecegine inaniyoruz dedi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °