Kis aylarinda Vatandas Aktara Kosuyor.

Kis aylarinda Vatandas Aktara Kosuyor.

Gündem 25.11.2020 14:45:59 0
Kis aylarinda Vatandas Aktara Kosuyor.

Afyonkarahisar'da havalarin sogumasiyla birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaslar, aktarlarda satisi yapilan 'kis çayi'na ragbet gösteriyor. Aktar Zafer Murat Çakir, pandemi sürecinde soguk alginligi ve grip için vatandaslarin, ilk önce dogal yollara basvurdugunu anlatti.
Afyonkarahisar'da mevsimsel olarak kis ayinin yaklastigi günlerde soguk alginligi ve gribe yakalanan vatandaslar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin da devam ettigi süreçte ilk önce aktarlara gidiyor.

Gribe ve soguk alginligina karsi sifali bitkilerde çare arayan vatandaslara, aktarlarda genellikle 12-20 arasinda dogal bitkinin karisimi olan "kis çayi" tavsiye ediliyor.
Aktar Zafer Murat Çakir, Afyonhaberturk imtiyaz sahibi  Ege Tv  Afyonkarahisar kordinatörü Faruk KILINC'a, pandemi sürecinde soguk alginligi ve grip için vatandaslarin, ilk önce dogal yollara basvurdugunu anlatti.

Süreç dolayisiyla aktarlarin, vatandaslarin ugrak yeri oldugunu dile getiren Çakir, sunlari kaydetti:
"Kis çaylarini hasta olmamak için artik herkes tüketmeye basladi. 
Bu çayin içeriginde zencefil, tarçin, hatmi çiçegi, meyan kökü, ihlamur, papatya, yaban mersini, nar çiçegi, ebegümeci, sigir kuyrugu ve adaçayi gibi dogal bitkiler yer aliyor.
Çayda 12 ile 20 arasinda bitki çesidi bulunuyor. 
Bu bitkileri belirli ölçülerde karistirarak kis çayini hazirliyoruz.
 Kis çayini alanlar da evlerinde bunu demleyerek içiyor
Diyerek sözlerini tamamladi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °