BASKAN ZEYBEK’IN ENGELLILER GÜNÜ MESAJI

“ENGEL BEDENLERDE DEGIL, GÖNÜLLERDEDIR”

Gündem 2.12.2020 17:07:44 0
BASKAN ZEYBEK’IN ENGELLILER GÜNÜ MESAJI

  Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla yazili bir mesaj yayinladi.

Her insanin birer engelli adayi olduguna dikkat çeken Zeybek, “Engelliler kardeslerimizi topluma kazandirmak adina belediye olarak üstümüze düseni yaptik ve yapiyoruz. Engel bedenlerde degil, gönüllerdedir” dedi.

 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde engellileri unutmayan Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, gelismis ülkelerin en önemli göstergesinin engellilere yönelik sunulan hizmetler oldugunu söyledi.

Engelli bireylerinde toplumda esit hak ve özgürlüklere sahip olduguna dikkat çeken Zeybek, “Bireylerin tek basina saglamakta yetersiz kaldigi ihtiyaçlarini karsilamak, gereken dayanismayi saglamak, engellilerin her alanda hayatlarini kolaylastirici tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katilimlarini saglamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasindadir.

Engelli kardeslerimiz her zaman pozitif bir ayrimciliga sahiptir” diye konustu.

ENGELLI KARDESLERIMIZIN VERDIGI MÜCADELE TAKDIRE SAYANDIR

        Her insanin bir engelli adayi oldugunu dile getiren Zeybek, mesajinda su ifadelere yerdi; “Engelli olmalarina ragmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarini onurlu bir sekilde geçirmek adina ekonomik ve sosyal hayatin içerisinde olan engelli vatandaslarimiz bizim için, birer güç kaynagidir.

Tüm zorluklara ragmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, egitimden çalisma hayatina, her alanda önemli basarilara imza atan engelli kardeslerimizin verdikleri mücadele takdire sayandir. 3 Aralik Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeslerimiz ile ilgili toplumsal farkindaligin artmasina, onlarin hayatlarini kolaylastiracak yeni adimlar atilmasina vesile olmasini diliyorum.”

 


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °