Müslüman Olmak Insan Olmanin Hakkini Vermektir

MÜSLÜMAN OLMAK INSAN OLMANIN HAKKINI VERMEKTIR

Gündem 5.07.2016 10:48:57 0
Müslüman Olmak Insan Olmanin Hakkini Vermektir

MÜSLÜMAN OLMAK INSAN OLMANIN HAKKINI VERMEKTIR"

Görmez, siddet, vahset, savas ve acilarla sarsilan yeryüzünün Hazreti Muhammed'in son temsilcileri olan Müslümanlardan büyük bir ümit kivilcimi bekledigini söyledi.

"Rabb'imiz bizden ümitli ki bizi bu bayrama eristirdi. Rabbimiz günahimiza ragmen bizden ümidini kesmedi. Unutmayiniz, Müslüman olmak insan olmanin hakkini vermektir" diyen Görmez, sunlari kaydetti:

"Biliyorum sevinçlerimiz gölgeli, kalbimiz aciyor, yüreklerimiz kaniyor. Sevinmeye dahi utaniyoruz. Bizler bayram yaparken Islam beldelerinde bombalar patliyor. Insanlar ölüyor. Yüreklere bombalar düsüyor. Daha dün Bagdat’ta onlarca insan katledildi. Daha dün gece sevgili Peygamber'imizin börtü böcege dahi dokunmayi yasakladigi Medine'de bombalar patladi. Biz 'bayram' diyoruz ama ramazan ayinda nice çocuklarimiz yetim kaldi. Nice evlatlarimiz ebediyete ugurladik, sehit verdik. Biliyorum 'iyiyim' demeye çekiniyorsunuz. Yüreginiz buruk, gönlünüz kirik, kalbiniz mahzun. Zira Islam diyarlarinda ölüm korkusuyla evlerini terketmis kadinlar, çocuklar, yaslilar mülteciler ve kimsesizler var. Biz bayram yaparken Afrika açlik ve susuzlugun pençesinde, baski ve zulüm altinda inlemeye devam ediyor."

Bayramlarda sevinçlerin paylasildigi gibi hüzün ve acilarin da paylasilacagini vurgulayan Görmez, "Bugün bize düsen yangin yerine dönen evlerimizi bayram nesesiyle canlandirmak, viran olan hanelerimizi bayram sevinciyle magrur eylemektir. Bugün bize düsen bayrami göremeyen kardeslerim adina da bayrami hakkiyla eda etmektir."


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °