Afyonkarahisar'da emanet tekerlekli sandalye dönemi basladi

Afyonkarahisar'da emanet tekerlekli sandalye dönemi basladi

Gündem 4.12.2020 21:30:41 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da hayata geçirilen proje ile mahallelerdeki ihtiyaç sahipleri ve engelli bireylerin kullanmalari için 70 mahalle muhtarina tekerlekli sandalye dagitildi.

Tekerlekli sandalyeleri muhtarliklardan emanet olarak alan ihtiyaç sahipleri araçlari kullandiktan sonra yerine teslim edecek.

Proje ile mahallelerdeki acil tekerlekli sandalye ihtiyaci karsilanmis olacak.

Uluslararasi Tüm Engelliler Yaslilar ve Kimsesizler Federasyonu Afyon Il Temsilciligi ile Afyonkarahisar Gönül Dostlari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi is birliginde hayata geçilen proje ile kentteki 70 mahalle muhtarina tekerlekli sandalye dagitim töreni gerçeklestirildi.

Projede mahalle muhtarlarina dagitilan tekerlekli sandalyeleri o yerdeki ihtiyaç sahibi ve engelli bireyler hastane ya da baska bir yere gitmek için mahalle muhtarindan emanet olarak alacak ve isi bittikten sonrada tekrar yerine teslim edecek.

Bu sayede mahalledeki acil tekerlekli sandalye ihtiyaci karsilanmis olacak.

"Afyon yollarla birlikte gönüllerinde kesistigi bir sehir"

Zafer Kent Meydaninda yapilan törende konusan Afyonkarahisar Vali Yardimcisi Mehmet Keklik, etkinlik ile Afyonkarahisar'in sadece gönüllerin degil gönüllerin de kesistigi bir sehir oldugunun bir kez daha ortaya çiktigini vurguladi.

Keklik, "Kurtulus sehri, zafer sehri Afyonkarahisar'da bu gün hava soguk olmasina ragmen içimizi isitsan çok özel, çok güzel bir proje çerçevesinde bir araya geldik.

Aslinda onlara destek olacak, onlarin hayatlarini daha da iyi hale getirecek anlamli projede bir aradayiz. Insallah tekerlekli sandalyeler devletimizin mahallelerdeki sorumlularina aktarilacak, onlarda ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulastiracak" dedi.

"Federasyon olarak köprü görevi yapiyoruz"

Afyonkarahisar Gönül Dostlari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Yildiz Deger ise 3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle önceki aylarda baslattiklari projenin bu gün itibari ile sona erdigini belirtti.

Uluslararasi Tüm Engelliler Yaslilar ve Kimsesizler Federasyonu Baskani Mete Kaçar, projenin Türkiye çapinda örnek teskil edecek bir proje oldugunu dile getirerek sunlari söyledi:

"Mahalle muhtarlarimiza birer adet tekerlekli sandalye teslim edecegiz.

Bu projenin amaci ihtiyaç sahipleri muhtarlarimizdan emanet olarak alacak, annesini veya babasini hastane gibi yerlere götürürken alacak, tekrar isi bitince teslim edecek.

Bizim amacimiz yüreklere dokunabilmektir. Federasyon olarak köprü görevi yapiyoruz. Insallah bu hizmette de biz muhtarlarimiz vasitasiyla ihtiyaç sahiplerimize ulasmis olacagiz."

Konusmalarin ardindan mahalle muhtarlarina sandalyeler protokol üyeleri tarafindan dagitildi.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °