Izmir'i yasa bogan ölüm... Depremzedelerin ihtiyaci olur diye ambulans çagirmamis

Izmir'de 25 yil aradan sonra Tip Fakültesine dönüp mezun olduktan sonra mayis ayinda göreve baslayan Acil Servis Hekimi Dr. Adnan Çetin, koronavirüsten yasamini yitirdi. Adnan Çetin'in kizi Afra Sevde Çetin evinde tedavi gördügü sirada babasinin agirlasti

Gündem 5.12.2020 22:06:19 0
Izmir

Izmir'de 25 yil ara verdigi tip fakültesinden geçen subat ayinda mezun olduktan sonra mayis itibariyle Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nde göreve baslayan Acil Servis Hekimi Dr. Adnan Çetin, koronavirüse yenik düstü. Tip fakültesinde 4'üncü sinif ögrencisi Zeynep Ukba Hifa Çetin (22) ve psikolog Afra Sevde Çetin'in (29) babasi Dr. Adnan Çetin, ayrica 18 yil önce hemsire esi Perihan Yüksel'den ayrildi. 25 yil önce tip egitimini birakmak zorunda kalan ama doktorluk meslegine olan askini hiçbir zaman kaybetmeyen Çetin, meslegini sadece 7 ay yapabildi. Babasinin isini çok sevdigini anlatan Zeynep Ukba Hifa Çetin, babasinin ticarete atilip iflas ettigini, her isi yapsa da aklinin hep doktorlukta oldugunu söyledi. Izmir Atatürk Lisesi edebiyat bölümünden mezun olup tip fakültesini kazandigini belirten Çetin, babasinin çok hirsli biri oldugunu dile getirerek, "Doktor olmayi, insanlara yardim etmeyi istiyordu. Çalistigi hastanede bir bebege nasil kalp masaji yapildigini aglayarak anlatirdi. Çok duygusaldi. Tip fakültesine afla geri dönüs yapti. Bizim de hep doktor olmamizi isterdi. Ben de insallah babam gibi iyi bir doktor olup insanlara hizmet edecegim. Bin çocugum olsa hepsi doktor olsun isterim, derdi" diye konustu.

 

DEPREMZEDELERIN IHTIYACI OLUR DIYE AMBULANS ÇAGIRMAMIS

Babasinin mayis ayinda göreve basladigini anlatan psikolog kizi Afra Sevde Çetin ise mezun olur olmaz Saglik Bakanligi'nin hizla atamasini yaptigini belirterek sunlari söyledi:

"Baba seni koronavirüs salginina yetistirecekler, diye espri yapiyorduk. Subatta mezun oldu mayista göreve baslamisti. Hep dikkat et, dedik. Doktor olmak ve Covid hastalarina yardim etmek için sanki 2020'yi bekledi. Istanbul'da görev yaparken koronavirüse yakalanmis ancak Izmir'e geldiginde semptom gösterdi. Testi pozitif çikinca 1 hafta evde istirahat etti. Ardindan 30 Ekim'de Izmir depremi oldu. Telefonda 'sesin kötü geliyor babacigim, ambulans çagir, sen 59 yasindasin' dedim. Daha önce kalp krizi geçirmisti, kalbinde stent takiliydi. 'Ayakta duramiyorum', diyordu ama depremzedelerin ihtiyaci olur diye ambulans çagirmiyordu. Ama hastaneye yattiginda yüzde 80 cigerlerinde tutulum oldugunu ögrendik. Hemen yogun bakima alindi. 5 gün sonra da entübe oldu. Ama bunu hiç istememis, kendi hep yenecegini söylemis. Hastanede 35 gün kaldi. 4 Aralik'ta vefat etti."

'KAN IHTIYACI OLDUGUNDA TELEFONLARIMIZ SUSMADI'

2015 yilinda kalbine stent takilan Dr. Adnan Çetin, düsük dozda tansiyon ilaci kullaniyordu. Kronik bir hastaligi olmamasina karsin koronavirüsle mücadelesine yenik düsen Çetin'in herkes tarafindan çok sevilen biri olduguna dikkat çeken çocuklarinin annesi Perihan Yüksel de eski esini gözyaslari içinde anlatti. Yüksel sunlari ifade etti:

"1985'de evlendik. Maddi sorunlari oldu. O dördüncü sinifi bitirmisti evlendigimizde ben de hemsireydim. Hocasiyla yasadigi sorun ve maddi zorluklardan okulunu birakti. Yegenim de tipta okuyordu, ona hep 'sana bir gün yetisecegim' derdi. Son zaman kafasina koymustu okulu bitirmeyi. Yeryüzünde onu taniyanlar çok sansli. Elinin degmedigi yokmus. Kan ihtiyaci oldugunda telefonlarimiz susmadi. Allah makamini cennet eylesin"


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °