Bu nasil vicdansizlik! Aile hekimi bodrum katinda buldu

Diyarbakir'da aile hekimi Esra Cebe, oturdugu apartmanin bodrum katinda site sakinleriyle beraber besledikleri kedilerden birinin arka ayaklarini kesik halde buldu. 'Melek' adini verdikleri kediyi veterinere götüren Cebe, olayi gerçeklestirenlerin yakalan

Gündem 5.12.2020 22:06:21 0
Bu nasil vicdansizlik! Aile hekimi bodrum katinda buldu

Kayapinar ilçesi Diclekent Mahallesi'nde bulunan bir sitenin sakinleri, bodrum katta sokak kedilerini beslemeye basladi. Site sakini olan aile Hekimi Esra Cebe, hayvanlari beslemek için dün öglen saatlerinde bodrum kata girdiginde 'Melek' adini verdikleri kedinin iki ayagini kesik halde buldu. Sitenin yakininda bulunan veteriner kligine götürülen kediye, Veteriner Hekim Nurhan Kahraman ve Veteriner Saglik Teknikeri Tuba Göklü tarafindan müdahale edildi. Ameliyat edilen kedi, gözlem altinda tutulurken aile hekimi Cebe karakola giderek sikayette bulundu. Il Emniyet Müdürlügü ekipleri olayi gerçeklestiren kisi ya da kisilerin yakalanmasi için çalisma baslatirken, kedi için de taburcu olduktan sonra yürüyebilmesi için yürüteç ayarlandi. 

Olayi anlatan Cebe, kedinin dogdugundan beri bodrum katta beslendigini ve babasinin da yardimiyla büyüttüklerini belirterek, "Önceki gün de oynuyordu, kosuyordu. Dün öglen saatlerinde bodruma indigimde kedinin ayaklarinin kesik oldugunu gördüm. Toz toprak kaplamisti. Hemen klinige getirdim ve ameliyata aldilar. Veteriner hekim bunun bir biçak kesigi oldugunu söyledi. Araba motoruyla olacak bir kesik degildir. Ben de kedi ameliyattayken siteye gittim, ayak parçalarini aradim ama yoktu. Kan izlerini takip ettim. Kedilerin bodruma giris çikis yaptiklari yerde kan izi gördüm. Ama onun disinda disarida bulamadim. Güvenlik kayitlarini inceledim. Saat 18.00 civarinda oralarda saglikli gezerken gördüm. Kamera açisindan çikti ve görmedim. Daha sonra 155'i arayarak ihbarda bulundum. Bugün de ifade verdim. Polislerle beraber güvenlik kameralarini inceledik. Kedinin de baska açidan karelerini gördük ama yan siteye gittigini tespit ettik. Oranin da güvenlik kamerasi çalismiyor ama halen takipteyiz, kan izi ariyoruz. Kedimizin kalçadan itibaren bacaklari yok" dedi.

'TEDAVIDEN SONRA KEDIYE EMNIYETIN AYARLADIGI YÜRÜTEÇ TAKILACAK'

Veteriner Hekim Nurhan Kahraman da ilk basta trafik kazasi diye düsündüklerini ifade ederek, "Kedinin kas yapisinin çok da bozulmadigini gördük. Motora sikissaydi veya trafik kazasi olsaydi illa bir motor yagi ya da kokusu olurdu ama öyle olmadigi çok barizdi. Kedi geldiginde soktaydi zaten. Serum taktik, ameliyatini yaptik. Dün aksam gözlem altindaydi. Su anda iyiye dogru gidiyor. 15-20 günlük tedaviden sonra ona emniyet güçlerince ayarlanan bir yürüteç takilacak. Biz klinik olarak elimizden geleni sürekli yapiyoruz. Ücretsiz bir sekilde tedavilerini yapiyoruz ama bundan sonraki süreçte de sokak hayvanlarina bir sey olmamasi adina hayvan haklari yasasinin çikmasini istiyoruz" diye konustu.

Öte yandan, arka iki ayagi kesilen kedinin olaydan önce saglikli bir sekilde site içerisinde yürüdügü anlar da güvenlik kamerasina yansidi.

 

 


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °