Son dakika haberi: Antalya'da deprem! 5.2 ile sallandi...

Gelen son dakika bilgisine göre, kisa süre önce Alanya açiklarinda meydana gelen 5.2 büyüklügündeki sarsinti Konya, Mersin, Denizli gibi çevre illerin yani sira Kibris'ta da hissedildi. AFAD ve Kandilli'den ilk açiklamalar geldi. Antalya Valisi Ersin Yazi

Gündem 5.12.2020 22:06:23 0
Son dakika haberi: Antalya
Haberin Tüm Fotograflari

Antalya'nin Alanya ilçesi açiklarinda 5.2 büyüklügünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, Alanya ilçesine 61 kilometre mesafede.

Saat 15.44'de gerçeklesen sarsintinin Konya, Denizli ve Mersin gibi çevre illerde hissedildigi bildiriliyor. Söz konusu sehirlerdeki sosyal medya kullanicilari, yaklasik alti saniye sallandiklarini yazdi.

AFAD VE KANDILLI'DEN AÇIKLAMA

Sarsintinin 5.2 büyüklügünde oldugunu aktaran AFAD'a göre, depremin merkez üssü Gazipasa ilçesinin 38 kilometre açigi. AFAD verilerine göre, depremin derinligi ise 77 kilometre.

Depremin büyüklügünü 5.5 olarak veren Kandilli Rasathanesi, sarsintinin yerin 89 kilometre altinda gerçeklestigini duyurdu.

 

REUTERS 'SON DAKIKA' KODUYLA DUYURDU

Uluslararasi haber ajansi Reuters, depremi 'son dakika' koduyla dünyaya duyurdu. Yerel medyadaki haberlere göre depremin Antalya ve çevresinde hissedildigini aktaran Reuters, herhangi bir hasar veya can kaybina iliskin bir bilgi olmadigini bildirdi.



"VATANDASLAR SAKIN KALMALI"

Deprem Uzmani Prof. Dr. Hasan Sözbilir, CNN TÜRK canli yayininda açiklamalarda bulundu. Vatandaslarin sakin kalmalari gerektigini anlatan Sözbilir, "Bölgede depremlerin olmasi normal. Orta siddetli bir deprem, evlerinde hasar olmayan vatandaslarin evlerinde kalmasinda sakinca yok." dedi. 

VALILIK: SU ANA KADAR OLUMSUZLUK YOK

Antalya Valiligi'nden alinan bilgiye göre, Gazipasa açiklarinda Akdeniz'de meydana gelen 5.2 büyüklügündeki deprem nedeniyle su ana kadar bölgede herhangi bir olumsuzluga rastlanmadi.

Bölgedeki ilçeler ile görüsmelerin devam ettigi, herhangi bir zararin olup olmadigi konusunda bilgilerin beklendigi belirtildi.

Antalya Valisi Ersin Yazici da Twitter'dan yaptigi açiklamada, "Ilimiz Gazipasa açiklarinda saat 15.44'de meydana gelen 5.2 siddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur" dedi.

Antalya AFAD Il Müdürlügü yetkilileri ise kent genelinde bir olumsuzluk bulunmadigini bildirdi.

AFAD Baskanligi'ndan yapilan duyuruda da deprem sonrasi olumsuz bir ihbar olmadigi, gelismelerin takip edildigi kaydedildi.

'YIKICI BIR ÖZELLIGI YOK'

Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, "Deprem Antalya'nin Gazipasa ilçesi açiklarinda bulunan Kibris yayi üzerinde meydana geldi. Yikici bir özelligi yok. Ileride risk yaratip yaratmayacagi daha sonra yorumlanabilir" dedi.

'TÜM EKIPLERIMIZ TEYAKKUZDA'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi açiklamada, Antalya açiklarinda meydana gelen depremde can ve mal kaybi konusunda hiçbir ihbar gelmedigini söyledi. Böcek paylasiminda, “Tüm ekiplerin teyakkuzda oldugu bilgisiyle hemsehrilerime geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °