Taksim Meydani bos kaldi

Hafta sonu uygulanan sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle Taksim Meydani ve Istiklal Caddesi bos kaldi. Kisitlamadan muaf olan turistlerin Istiklal Caddesii'ne girisi polisin pasaport kontrolüyle yapildi. Meydanda maskelerini çikartip çekirdek çitleyerek d

Gündem 5.12.2020 22:06:02 0
Taksim Meydani bos kaldi

Haberin Tüm Fotograflari

 

Korona virüsle mücadele kapsaminda Içisleri Bakanliginca 81 il valiligine gönderilen genelgede, cuma aksami saat 21.00 ile pazartesi sabah saat 05.00 saatleri arasinda sokaga çikma kisitlamasi uygulanacagi duyurulmustu. Kisitlamanin baslamasinin ardindan bugün Istanbul’un genelinde sokaklarin bosaldigi, vatandaslarin kurallara uyarak evlerinde kaldigi görüldü.

MASKESIZ DOLASTILAR, ÇEKIRDEK KABUKLARINI YERE ATTILAR

Kisitlamayla ilgili yapilan duyuruda turistlerin sokaga çikmalarinda engel olmadigi ve kisitlamadan muaf tutulacaklari duyurulmustu. Bu durumu firsat bilen yabanci turistler bugün Istanbul’un popüler yerlerinden olan Taksim ve Istiklal Caddesine akin etti. Meydanda dolasan bazi turistlerin maske dahi takmadiklari görüldü. Bir turist kafilesi ise toplu sekilde maskelerini çene altlarina takip, çekirdek çitledi. Yedikleri çekirdeklerin kabugunu yerlere döken turistlerin rahat tavirlari dikkat çekti.

MEYDANDA TAKILMAYAN MASKELER CADDEYE GIRISTE HATIRLANDI

Kisitlamadan muaf tutulan turistler Istiklal Caddesine girmek istediklerinde pasaport kontrolüne tabii tutuldu. Istiklal Caddesi disinda maske takmayan turistlerin giriste uyarilmalarinin ardindan maskelerini taktiklari görüldü.

TAM 56 ST SÜRECEK

Koronavirüsle mücadelede alinan yeni tedbirleri kapsaminda uygulanan hafta sonu sokaga çikma kisitlamasi 56 saat sürecek ve pazartesi 05.00'da sona erecek. Kisitlamanin baslamasiyla birlikte Istiklal Caddesi de sessizlige büründü.

 

 

 

 

 


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °