Haber duyuldu! 3 saat içinde herkes kaçti

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Adacik Mahallesi, artan koronavirüs vakalari nedeniyle dün saat 21.00’den itibaren karantinaya alindi. Ancak 3 saat önce duyurulan karari ögrenenler, apar topar mahalleden kaçti. Jandarma ekipleri mahallenin tüm giris ve çikis n

Gündem 5.12.2020 22:06:31 0
Haber duyuldu! 3 saat içinde herkes kaçti

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin koronavirüs vaka sayisinda ciddi artis olan iller arasinda açikladigi Trabzon’da tedbirler artirildi. Kentte vaka sayilarinda yüzde 50 artis yasanirken, bazi yerlesim alanlari karantinaya alinmaya baslandi. Akçaabat ilçesinde vaka ve temasli sayisi artisi yasanan 620 haneli, 1275 nüfuslu Adacik Mahallesi de Il Hifzissihha Kurulu'nca ikinci bir emre kadar dün aksam saat 21.00'den itibaren geçerli olmak üzere karantinaya alindi.

Ancak yaklasik 3 saat önce duyurulan karari ögrenen mahallelilerden bazilari, erkenden apar topar kaçti. Karantinada kalmak istemeyenlerin, kentlerdeki evlerine indikleri ya da yakinlarinin yanlarina yerlestikleri ögrenildi. Jandarma ekipleri tüm giris ve çikis noktalarini kapatarak önlem aldi. Mahalleye kimsenin giris ve çikisina izin verilmezken, jandarma ekipleri de 24 saat süreyle nöbet tutmaya basladi.

Adacik Mahallesi Muhtari Selahattin Gedikli karantina kararindan birkaç saat önce haberdar olduklarini belirterek, "Karantina kararindan çok önceden kimsenin haberi yoktu. Karar duyulunca isi gücü olanlar mahalleyi terk etti. Böyle bir karmasa yasandi. Jandarma ekiplerimiz hemen giris çikislari kapatti" dedi.

 

 


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °