Türk Telekom Abone Sayisi 40.5 Milyona Ulasti

Türk Telekom abone sayisi 40.5 milyona ulasti

Gündem 26.10.2017 19:33:01 0
Türk Telekom Abone Sayisi 40.5 Milyona Ulasti

 

 


  • Türk Telekom’un 2017 üçüncü çeyreginde de güçlü mali yapisini ve çift haneli büyümesini sürdürdügüne dikkat çeken Doany, sunlari kaydetti: “2017 üçüncü çeyrekte yerli ve milli teknoloji kullaniminin artirilmasi misyonundan hareketle gelistirdigimiz platform özellikli yerli dijital klavyemiz TAMBU’yu kullanicilarin begenisine sunduk. Yine ayni misyonla ABD merkezli küresel iletisim teknolojileri ONF (Open Network Foundation) platformuna özel statülü ortak üye oldugumuzu da belirtmekten gurur duyuyorum. Bu önemli küresel agin bir parçasi olarak, Türkiye ve dünya için yeni teknolojiler ve standartlar olusturacagiz ve yerli ve milli teknolojiler gelistirmeye ve ülkemize yeni degerler katmaya devam edecegiz. Önümüzdeki dönemde ise saglik sektörü basta olmak üzere kurumsal girisim sermayesi kapsaminda küçük girisimlere destegimizi daha da artirarak, ülkemizin gerçek dijital dönüsümünü gerçeklestirmek ve de bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda bölgede söz sahibi olacagimiz çesitli ortakliklar yapmayi degerlendiriyoruz.”

 

Türkiye’nin lider bilgi ve iletisim teknolojileri sirketi Türk Telekom, üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarini açikladi. Sirket, rekor abone kazanimi ve mali disiplinin güçlü katkilariyla 2017 yili üçüncü çeyreginde de yilin önceki çeyreklerinde oldugu gibi çift haneli büyümesini sürdürdü. Temmuz-Eylül 2017 döneminde yüzde 10.1 büyümeyle 4.5 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom, yilin 9 ayinda ise 13.3 milyar TL gelir sagladi. Bu dönemde Türk Telekom’un abone sayisi, basarili büyüme stratejisi ve uygulamalari sayesinde rekor seviye olan 40.5 milyona ulasti. 2017 üçüncü çeyrekte gerçeklesen 900 binin üzerindeki toplam net abone kazanimi, Türk Telekom’un halka açildigi 2008 yilindan bu yana tek çeyrekte saglanan en yüksek abone kazanimi oldu. Böylece Türk Telekom’un, 40.5 milyon abonesi ve ülkenin en ücra köselerine kadar götürdügü teknoloji yatirimlari ile Türkiye’nin açik ara lider bilgi ve iletisim teknolojileri sirketi oldugu bir kez daha kanitlandi.

 

9 ayda 1.25 milyar TL net kâr elde etti, 1.5 milyar TL yatirim yapti

Yilin üçüncü çeyreginde 293 milyon TL net kâr elde eden Türk Telekom’un 2017 yilinin ilk dokuz ayindaki net kâri ise bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 88 artisla 1 milyar 250 milyon TL'ye ulasti. Saglam mali performansla desteklenen güçlü faaliyetlerin sayesinde yil boyunca çift haneli büyüyen Türk Telekom’un, üçüncü çeyrekteki Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Faaliyet Kâr’i da (FAVÖK), yüzde 16 artis ile 1.7 milyar TL olarak gerçeklesti. Verimlilik uygulamalarinin basariyla hayata geçirilmesi sayesinde FAVÖK marji 2017’nin üçüncü çeyreginde geçen senenin ayni dönemine göre 2 puan artarak yüzde 37.2 olarak gerçeklesti. Ayrica, 2017 üçüncü çeyrekte teknolojik dönüsüme 554 milyon TL yatirim yapan Türk Telekom, yilin 9 ayinda toplam 1.5 milyar TL yatirim gerçeklestirdi.

 

Sabit ses abonesinde dünyadaki trendin aksine ilk kez net abone kazanimi gerçeklesti

Türk Telekom’un 2017 üçüncü çeyrekteki rekor abone büyümesinde cazip internet tarifelerinin ve mobilde ilgi çekici katma degerli servislerin etkisi önemli rol oynadi. Internette toplam 9.4 milyon abone sayisina ulasildi ve de 289 bin net abone artisi ile 2008’deki halka arzdan bu yana rekor abone kazanimi 2017 üçüncü çeyrekte saglandi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine paralel olarak hayata geçirilen ülkemizdeki internet yayginligini artirmaya odakli “Internet Bizden” tarifeleri begeni kazandi ve bu çeyrekteki toplam internet net abone artisinin yaklasik yüzde 25’ini olusturdu.

 

Mobilde ise Türk Telekom, 414 bin net abone kazanimi ile 19.2 milyon mobil aboneye ulasirken sabit ses abonesindeki global düsüs trendinin aksine halka arzdan bu yana ilk kez net abone kazanimi gerçeklestirildi. Böylelikle, yalin DSL hatlari da eklendiginde, 2017 üçüncü çeyrekte toplam sabit erisim hatlari halka arzdan bu yana en yüksek artis olan 186 bin net artis ile 13.4 milyona yükseldi.

 

Ayrica, ev TV aboneleri 2017 üçüncü çeyrekte bu segmentte simdiye dek görülen en yüksek çeyreklik abone kazanimi olan 135 bin artis ile 1 milyonu asti. Toplam TV abone sayisi ise 2.5 milyona ulasti ve Türk Telekom’un ödemeli TV pazarindaki pozisyonunu güçlendirdi.

 

Dr. Doany: “Çift haneli büyümeye ve verimlilik odakli çalismaya devam ettik”


Türk Telekom’un güçlü basladigi 2017’nin üçüncü çeyreginde de çift haneli büyüdügüne dikkat çeken Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, finansal sonuçlara iliskin su degerlendirmeyi yapti: “Türkiye ekonomisinin uluslararasi arenada dikkat çeken hizli büyüme trendini sürdürdügü yilin üçüncü çeyreginde, Türk Telekom olarak biz de çift haneli büyümeye devam ettik. Temmuz-Eylül 2017 döneminde yüzde 10’un üzerinde büyüyerek, 4.5 milyar TL gelir elde ettik. Bu dönemde faaliyet kâri (FAVÖK) ise, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 16 artisla 1.7 milyar TL oldu. Böylece FAVÖK marji, 2016’nin üçüncü çeyregine göre iki puan artarak yüzde 35’ten yüzde 37’ye çikti. FAVÖK marjindaki bu artis, mükemmel operasyonel performans ve basarili verimlilik programiyla desteklenen güçlü büyüme ile saglandi. Üçüncü çeyrekte, inovasyon ve yeni ürün lansmanlarindaki tempomuzu hizlandirmaya da devam ettik. Her yerde yüksek kaliteli milyonlarca sarki sunan müzik platformumuzu daha da güçlendirdik ve Muud markasini müzikseverlerle bulusturduk. Muud yalnizca bir müzik dinleme servisi degil ayni zamanda kisisellestirilmis müzik listeleri olusturan, ruh haline göre önerilerde bulunan, kültür sanat ve müzikle ilgili tüm gelismelere ve haberlere iliskin anlik bildirimler saglayan canli bir platform.”

 

Doany: “Yerli ve milli teknolojiler gelistirmeye ve ülkemize yeni degerler katmaya devam edecegiz”


Türkiye’nin teknoloji altyapisini güçlendirmek üzere yatirim yapmaya devam ettiklerini kaydeden Doany, sunlari anlatti: “2017 üçüncü çeyrekte 554 milyon TL yatirim yaptik. Bu dönemde yerli ve milli teknoloji kullaniminin artirilmasi misyonundan hareketle gelistirdigimiz platform özellikli yerli dijital klavyemiz TAMBU’yu da kullanicilarin begenisine sunduk. TAMBU ile kullanicilara özel yerel gifler ve hareketli çikartmalarla günlük yazismalari kisisellestiren islevsel özellestirilebilir araç çubugu, ögrenen klavye, konusmanin yaziya çevrilmesi ve 100’den fazla dilde çeviri gibi birçok niteligi içeren bir platform sunuyoruz. Yine, yerli ve milli teknolojilerin gelistirilmesi amaciyla ABD merkezli küresel iletisim teknolojileri ONF (Open Network Foundation) platformuna özel statülü ortak üye oldugumuzu da belirtmekten gurur duyuyorum. ONF; AT&T, Deutche Telecom ve Verizon’u da içeren dünya sinifindaki üyeleriyle oldugu kadar, SDN ve NFV gibi teknolojiler araciligiyla yeni nesil çözümler insa etme odakliligiyla da telekomünikasyon sektöründe inovatif yaklasimlarin taninmis lideridir. Bu önemli küresel agin bir parçasi olarak, Türkiye ve dünya için yeni teknolojiler ve standartlar olusturacagiz. Yerli ve milli teknolojiler gelistirerek, ülkemize yeni degerler katmaya devam edecegiz. Ayrica is dünyasina global çözümler üreten General Electric (GE) Dijital ve SAP ile özellikle kurumsal müsterilerimize yönelik dijital dönüsüm ve online finans yönetim programlari sunmak üzere isbirligi anlasmalari imzaladik. Önümüzdeki dönemde saglik sektörü basta olmak üzere kurumsal girisim sermayesi kapsaminda küçük girisimlere destegimizi daha da artirarak, ülkemizin dijital dönüsümünü gerçeklestirmek ve de bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda bölgede söz sahibi olacagimiz çesitli ortakliklar yapmayi hedefliyoruz.

 

Doany: “Müsteri memnuniyetini bir adim öteye tasimayi ve mükemmele yaklastirmayi hedefliyoruz”


Türk Telekom olarak, ülke nüfusunun yarisini kapsayan 40.5 milyon aboneye sahip olmanin gururunu ve bir yandan da bunun sorumlulugunu tasidiklarini kaydeden Doany söyle devam etti: “Bu sebeple, bugüne kadar bizim için en öncelikli alanlardan biri olan müsteri memnuniyetini bir adim öteye tasimak, mükemmele yaklastirmak amaciyla çok kisa süre önce EMPATI programini baslattik. Amacimiz bize güvenen 40 milyonun üzerindeki abonemizin memnuniyetini en yüksek seviyeye çikarmak. Bir diger önem verdigimiz alan ise, yüksek teknolojinin ülke kalkinmasina katkisini artirmak. Bu amaçla Türk Telekom olarak Türkiye’nin en ücra kösesine kadar yüksek teknolojiyi götürmeye devam ediyoruz. Bunlara ek olarak, ‘internetsiz ev kalmasin’ misyonuyla hem kurumsal sosyal sorumluluk alaninda öncü olup, hem de Türkiye’de internet penetrasyonunun artmasi için adim atiyoruz.

 

 

Detayli Bilgi ve Iletisim için:

Fatma G. Kabasakalli

Tel: 0506 153 6990

fatma.kabasakalli@desibelajans.com

 

 

Türk Telekom Grubu hakkinda

176 yillik köklü bir geçmise sahip olan Türk Telekom, Türkiye’nin ilk entegre telekomünikasyon operatörüdür. Müsterilerin hizla degisen iletisim ve teknoloji ihtiyaçlarina en güçlü ve en dogru sekilde cevap verebilmek amaciyla 2015 yilinda Türk Telekomünikasyon A.S., Avea Iletisim Hizmetleri A.S. ve TTNET A.S. tüzel kisiliklerini mevcut sekliyle muhafaza ederek ve tabi olduklari mevzuat ve regülasyonlara tamamen uyarak, “müsteri odakli” ve entegre bir yapiya geçmistir. Bireysel ve kurumsal hizmetler alaninda genis hizmet agi ve zengin ürün çesitliligine sahip olan Türk Telekom, Ocak 2016 itibariyla mobil, internet, telefon ve TV ürün ve hizmetlerini ‘Türk Telekom’ tek marka çatisi altinda bir araya getirmistir.

“Türkiye’nin Çoklu Oyuncusu” Türk Telekom, 30 Eylül 2017 itibariyla 13,4 milyon sabit erisim hatti, 9,4 milyon genisbant ve 19,2 milyon mobil aboneye hizmet vermektedir. Türk Telekom Grubu sirketleri Türkiye’yi yeni teknolojilerle bulusturma ve bilgi toplumuna dönüsüm sürecini hizlandirma vizyonuyla, 81 ilde 33.095 çalisaniyla hizmet vermektedir.

Türk Telekomünikasyon A.S., PSTN ve toptan genisbant hizmetlerini sunmakta olup, mobil operatör Avea Iletisim Hizmetleri A.S., perakende internet hizmeti , IPTV, Uydu TV, Web TV, Mobile TV, Smart TV Hizmetleri saglayicisi TTNET A.S., Televizyon yayinciligi ile istege bagli yayincilik (VOD) hizmetleri saglayicisi Net Ekran Sirketleri, yakinsama teknolojileri sirketi Argela Yazilim ve Bilisim Teknolojileri A.S., BT çözüm saglayicisi Innova Bilisim Çözümleri A.S., çevrimiçi egitim yazilimlari sirketi Sebit Egitim ve Bilgi Teknolojileri A.S., çagri merkezi sirketi AssisTT Rehberlik ve Müsteri Hizmetleri A.S., toptan veri ve kapasite servis saglayicisi Türk Telekom International ve istiraklerinin yüzde 100'üne sahiptir.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °