“Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin yegane umududur”

“Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin yegane umududur”

Gündem 9.12.2020 17:06:59 0
“Cumhur Ittifaki, Türkiye

“Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin yegane umududur”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2021 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüsmelerinde konusan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhurbaskanligi hükümet sisteminin ve Cumhur Ittifakinin önemine degindi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 52 yildir iç ve dis güçlere karsisinda durdugunu ve durmaya devam edecegini Belirten Milletvekili Taytak, “Liderimiz Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettigi gibi, Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin yegane umududur” dedi.

 

 

Demokrasinin ve Cumhuriyetin özüne uygun bu reformun sahibinin bizzat milletin kendisi oldugunu vurgulayan Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak tarihimizden ve gelenegimizden gelen bu yapinin saglikli islemesini ve vatandaslarimizin idareden kaynaklanan magduriyetlerinin süratle giderilmesi bakimindan önemsiyoruz ve takip ediyoruz.

Degerli milletvekilleri, Cumhurbaskanligi hükümet sistemi, tüm kurumlarimizin kendi alanina yogunlasmasina imkan saglamistir.

Elbette böylesine köklü yönetim sistemi degisikliginin ideal uygulama seviyesine gelmesi vakit alacaktir. Ama her geçen gün yasama, yürütme ve yarginin yeni sistem dogrultusunda kendini gelistirdigini görmekteyiz.

Cumhurbaskanligi hükümet sistemi, amaç olarak, bölgesel ve küresel krizlere karsi daha etkin, daha hizli ve daha kapsamli refleksler verebilme imkânina sahip bir devlet anlayisini benimsemistir. Demokrasinin ve Cumhuriyetin özüne uygun bu reformun sahibi bizzat milletin kendisidir. 15 Temmuz gecesi millî iradenin üstünlügü ilkesinin bedelini kanlariyla ödeyerek, dünya demokrasi tarihine geçen büyük Türk Milleti ve 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda milletimiz tarafindan meydanlarda kurulan Cumhur Ittifaki, her türlü tuzak, saldiri, oyun ve ihanetin karsisinda serefli mücadelesini sergilemeye devam edecektir.”

 

“Uluslar arasi kuruluslar sinifta kalmistir”

Birlesmis Milletler, Avrupa Birligi ve NATO gibi uluslarasi kuruluslarin sinifta kaldigini belirten Taytak, “Sayin milletvekilleri, millet olarak uzun yillardir olaganüstü gündemlere sahit olmaktayiz. Ikinci dünya savasi sonrasinda kazanan ülkeler tarafindan kurulan siyasi, ekonomik ve uluslararasi düzen artik her alanda çatirdamakta ve insanlik kendisine yeni çareler aramaktadir.

Birlesmis Milletler, Avrupa Birligi ve NATO gibi uluslarasi kuruluslarin, Ortadogu’da yasanan devlet ve terör örgütü katliamlarina, bozulan siyasal yapilara, dünyada olusan gelir adaletsizligine ve bunlarin sebep oldugu göç ve mülteci krizlerine karsi çare olmadigi görülmüstür. Daha sonra sadece bölgemizi ve ülkemizi degil, tüm dünyayi kasip kavuran coronavirüs salgininda yine bu kuruluslar ve dünya saglik örgütü, gerek saglik sistemleri, gerek ekonomik düzenlemeler ve gerekse toplumsal sorunlarin çözümü noktasinda yine basarisiz olmustur. Mevcut küresel düzenin tüm insanligi kapsayacak ve birlestirecek sekilde isleyisinden sorumlu olan tüm yapilarin hemen hemen tamami sinifta kalmistir.

Dünyanin yasadigi yeni krizler, yeni sinamalar ve yeni ihtiyaçlar karsisinda etkisiz kalan bu kurumlar ve gelismis diye ifade edilen pek çok ülke corona krizinde kendi vatandaslarina dahi fayda saglayamamistir.”

 

“MHP olarak dik durduk, durmaya da devam edecegiz”

“Ülkemizin göz bebegi olan kurumlarimizi, ordumuzu ve verilen bagimsizlik mücadelesini yipratmak için, disaridan aldiklari talimatlari uygulayan kim olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 52 yildir onlarin karsisinda durduk, durmaya da devam edecegiz” diyen Taytak, “Türkiye, inançlari, batinin tarihsel hesaplari ve sahip oldugu dogal kaynaklari nedeniyle bütün dünyanin gözünün üzerinde oldugu, son 20 yilda tüm küresel krizlerin yasandigi bir cografyanin tam merkezinde bulunmaktadir.

ABD’nin isgal ettigi Irak, yillardir iç savas yasayan Suriye, ABD ile yillardir soguk savas halinde olan Iran, 30 yildir Azerbaycan topraklarini isgal eden Ermenistan, batinin her yüzyilda bir önümüze sürdügü simarik çocugu Yunanistan, kuzeyde Rusya, Dogu Akdeniz’ de yine küresel bir sorun olan Kibris ve Libya. Kalici barisa ve huzura kavusmamasi için bilerek istikrarsiz bir bölge haline getirilmeye çalisilan bu cografyada, kendi göbek bagimizi kendimizin kesmek zorunda oldugu ortadadir.

Bu anlayis ile hareket eden Azerbaycanli ve Kuzey Kibrisli soydaslarimizda dayatilanin karsisinda tek ses, tek nefes, tek yürek halinde dik durmuslardir.

Sinir ötemizde bu denli çetin bir dönemden geçerken, ülkemizde de terör örgütleriyle, onlarin siyasal uzantilari ve etki ajanlari ile de çok ciddi mücadeleler verilmektedir.

, yeni ABD Baskaninin seçilme sürecini, Amerika’nin ve Avrupa Birligi’nin yaptirim tehditlerini hevesle bekleyen, denizlerde gemilerimizin basilmasini, coronadan her gün binlerce ölüm haberi gelmesini isteyen, Oruç Reis ve Fatih gemilerinin basarisindan rahatsiz olan bir yapi ile karsi karsiyayiz.

Ülkemizin göz bebegi olan kurumlarimizi, ordumuzu ve verilen bagimsizlik mücadelesini yipratmak için, disaridan aldiklari talimatlari uygulayan kim olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 52 yildir onlarin karsisinda durduk, durmaya da devam edecegiz.”

 

“ Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin yegane umududur”

“Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin yegane umududur diyen Taytak,”Iste bunun için, Liderimiz Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettigi gibi, Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin yegane umududur.

Cumhur Ittifaki yasayacaktir, reformlari bir bir hayata geçirecektir, Cumhurbaskanligi hükümet sistemi Türk milletinin geleceginin mimari olacaktir. Milliyetçi hareket Partisi’nin iktidar için boyunlarini baska ülkelere uzatanlarla mücadelesi Türk milleti var oldukça sürecektir

. Bu duygu ve düsüncelerle konusmama son verirken, bütçenin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini temenni ediyor, gazi meclisi ve yüce heyetinizi saygiyla selamliyorum.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °