BASINDAN VALI’YE TESEKKÜR

“Yeniden gaza basma zamani”

Gündem 14.12.2020 16:19:47 0
BASINDAN VALI’YE TESEKKÜR

 

Vali Gökmen Çiçek pandemi sartlari nedeniyle hiz kesmek zorunda kaldiklari çalismalarina, gerekli tüm önlemleri alarak yeniden hiz ereceklerini belirterek, “Kaybedecek vaktimiz yok” dedi

 

Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi Yönetim Kurulu üyeleri ile basin mensuplari Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret ettiler.

 

Pandemi sürecinde basin mensuplarinin çalisma kosullarini, medya camiasinin ilimizdeki sorunlari ve çözüm yollarinin ele alindigi toplantida Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar’daki basin mensuplarimizin halkimiza dogru, güvenilir ve hizli haber akisi çabalarini desteklemek adina biz de ne gerekiyorsa yapmaya çalisiyoruz. Basin mensuplarimizin bu yöndeki tekliflerini, fikirlerini degerlendirecegiz” dedi. Basin Yayin Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezer Küçükkurt ise, göreve geldiginden bu yana basin mensuplarinin çalismalarina katki sunan Vali Gökmen Çiçek ve Valilik personeline tesekkür ederek, “Basin mensuplarinin çalismalarina yönelik katkilari ve hassasiyetleri nedeniyle Sayin Valimize sükranlarimizi sunuyoruz. Ayni sekilde Emniyet Müdürlügümüz, Jandarmamiz ve Valilik Basin Halkla Iliskiler Müdürlügümüz mensuplarina da tesekkürlerimizi ifade ediyoruz. Sayin Valimize aktardigimiz taleplerimizin kisa sürede sonuca ulasacagina inaniyoruz” dedi.

“YENIDEN GAZA BASIYORUZ”

Basin mensuplariyla gündeme dair sohbette bulunan Vali Gökmen Çiçek, “Bu hafta itibariyle yeniden gaza basiyoruz” dedi. Pandemi sartlari nedeniyle yapamadiklari bir çok çalismayi bu haftadan itibaren yeniden hayata geçirmeye çalisacaklarini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Görevdeki 120 günümüzü önümüzdeki günlerde sizlerle bir araya gelerek degerlendirmek istiyoruz. Daire müdürlerimizle de bunu yapabiliriz. Bu haftadan itibaren yeniden gaza basiyoruz. Pandemi sartlari biraz hizimizi kesmisti, ama bosa geçirecek zamanimiz yok. Gerekli önlemleri alarak çalismalarimiza yeniden hiz kazandirmayi amaçliyoruz. Afyonkarahisar’da tarihin en uyumlu dönemini yasiyoruz diyebiliriz. Milletvekillerimiz, Belediyemiz, Il Genel Meclisimiz, Emniyetimiz, Jandarmamiz, Vali Yardimcilarimiz, kurum müdürlerimiz ve basin ile tam anlamiyla uyum ve birliktelik içerisindeyiz. Bunun Afyonkarahisar’a çok seyler kazandiracagina inaniyorum” dedi.

SPOR VE TURIZM ÖNCELIKLI

Sinanpasa Spor Lisesi için, Bolvadin’de büyük bir Kapali Spor Salonu yapilmasi için yeni ödenekler gelecegini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Emre Gölü yaninda bulunan 30-40 bin metrekarelik bir alanda at çiftligi kuracagiz. Atli geziden tutun da binicilik egitimlerine kadar hepsini planliyoruz. Örnegin Emre Gölü çevresinde Frig Vadisi’nde sicak hava balonlari bu yil mutlaka uçmali hedefindeyiz” dedi.

Afyonkarahisar’in taninirligini ve bilinirligini artirmak için programlarinin hazir oldugunu bu yönde çalismaya devam edeceklerini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Ben Afyonkarahisar’in bu kadar güzel bir yer oldugunun farkinda degildim. Gelen konuklarimdan da hep ayni görüsleri aliyorum.

Afyonkarahisar’in güzellikleri, zenginlikleri, varliklari bilinmiyor, taninmiyor. Ayazini bölgesine 1 ay sonra turist akininin baslayacagini düsünüyorum

. Vali Yardimcimiz Mehmet Boztepe gecesini gündüzünü orada geçiriyor. Misafir Karsilama Merkezi’nin ardindan orada bir çok çalisma yapiyoruz” dedi.

TARIHI KENT DOKUSUNA ÖZEL ÖNEM VERILECEK

Afyonkarahisar sehir merkezinin tarihi kent dokusuna yönelik de çalismalar yapacaklarini belirten Vali Gökmen Çiçek, sokak sagliklastirma çalismalari ile ilgili ihalelerin yapildigini, bu yöndeki çalismalarin devam edecegini bildirdi.

 Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in de tarihi kent dokusu ile ilgili önemli gikirleri ve çalismalari oldugunu belirten Vali Gökmen Çiçek, “Sagolsun Belediye Baskanimiz bu konuya çok özen gösteriyor. Afyonkarahisar’in tarihi konaklarla ilgili varligini iyi degerlendirmeliyiz.

Günlük yasami ve ziyaretçi yogunlugunu o bölgeye çekmeliyiz.

Bunun için degisik fikirlerimiz ve çalismalarimiz var. Örnegin Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in hayata geçirmek istedigi bir projesi var.

Aslinrda bunu Baskanimiz açiklasa daha iyi olurdu. Ama ben biraz anlatayim siz detay bilgiyi yine Belediye Baskanimizdan isteyin.

Biz de bu çalismayi yürekten destekliyoruz.

Millet Hamami zamaninda çok güzel restore edilmis ve geri kazanilmis. Ama bugün tam olarak verimli kullanilamiyor.

Mülkiyeti Özel Idare’de. Millet Hamami’ni Belediyemize devredecegiz. Belediye Baskanimiz Mehmet Bey orada çok güzel bir kahvalti salonu ya da gastronomi merkezi olusturmayi planliyor. Baskan Bey’in bu düsüncesi oraya bir hareket getirecektir.

Millet Hamami o zaman ziyaretçilerin ugrak noktasi olacak, tarihi bina kentin turizmine daha iyi hizmet edecektir.

Bunun gibi yeni yeni fikirler gündemde” dedi.

KADIN KÜLTÜR EVLERI ÜRETIME BASLIYOR

Afyonkarahisar genelinde Kadin Kültür Evleri’nin kurulup gelistirilmesi için çabalarinin sürecegini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kadin Kültür Evlerimizin her birinde ayri ayri ürünler üretilecek. Sultandagi deri çanta, Çobanlar deri cüzdan, Suhut mermer el islemeleri üretecek mesela. Bu ürünleri ana yol güzergahlarinda kuracagimiz merkezlerden satisa sunacagiz.

Kadin Kültür Evleri projemizin tüm Türkiye’ye örnek olacagini düsünüyorum. Simdiden Usak, Erzincan ve Düzce bizim çalismalarimizi inceleyerek benzerini hayata geçirmeye basladilar bile. Sehir merkezinde de tarihi konaklarda bir kadin kültür Evi kurmayi planliyor ve arastiriyoruz” dedi.

ILCELERLE BAGIMIZ GÜÇLENECEK

Afyonkarahisar il merkezi ile ilçeler arasindaki maddi ve manevi baglari güçlendirmeye yönelik hedeflerinde sapma olmadigini kaydeden Vali Gökmen Çiçek, “Il merkezimizin ilçelerimizle olan bagini güçlendirmek için çalisiyoruz. Geçen gün Dazkiri’ya yaptigimiz ziyaretten çok olumlu kazanimlarla döndük. Dazkiri sivil toplumuyla, özel sektörüyle Afyonkarahisar’da yapilan çalismalara destek vermeye hazir. Bunun olumlu sonuçlarini almaya basladik bile. Mesela Afyon Egitim Vakfimiz için Dazkiri’daki sanayi kuruluslarimiz burs taahhütlerinde bulundular. Bunlar bizi sevindiren, çalisma azmi veren gelismeler. Emirdag’da merkezle olan bagin güçlenmesinin bir göstergesi olarak “Eskisehir caddesi” olan caddenin ismi Afyon Caddesi oldu mesela” dedi.

AFYON ARTIK BIR SPOR KENTI

“Sporla ilgili çok ciddi çalismalarimiz ve yatirimlarimiz olacak” diyen Vali Gökmen Çiçek sözlerini söyle tamamladi: “Afyonkarahisar için “Spor kenti” imaji oturmus durumda. Bu ise daha çok önem verecegiz. Afyon’u temsil eden kulüplerin sirketlesmesi kesinlikle olmali diye düsünüyoruz.

Bunun için de gereken destegi saglayacagiz.”

“Yeniden gaza basma zamani”

Vali Gökmen Çiçek pandemi sartlari nedeniyle hiz kesmek zorunda kaldiklari çalismalarina, gerekli tüm önlemleri alarak yeniden hiz ereceklerini belirterek, “Kaybedecek vaktimiz yok” dedi

 

Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi Yönetim Kurulu üyeleri ile basin mensuplari Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret ettiler.

BASINDAN VALI’YE TESEKKÜR

Pandemi sürecinde basin mensuplarinin çalisma kosullarini, medya camiasinin ilimizdeki sorunlari ve çözüm yollarinin ele alindigi toplantida Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar’daki basin mensuplarimizin halkimiza dogru, güvenilir ve hizli haber akisi çabalarini desteklemek adina biz de ne gerekiyorsa yapmaya çalisiyoruz. Basin mensuplarimizin bu yöndeki tekliflerini, fikirlerini degerlendirecegiz” dedi. Basin Yayin Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezer Küçükkurt ise, göreve geldiginden bu yana basin mensuplarinin çalismalarina katki sunan Vali Gökmen Çiçek ve Valilik personeline tesekkür ederek, “Basin mensuplarinin çalismalarina yönelik katkilari ve hassasiyetleri nedeniyle Sayin Valimize sükranlarimizi sunuyoruz. Ayni sekilde Emniyet Müdürlügümüz, Jandarmamiz ve Valilik Basin Halkla Iliskiler Müdürlügümüz mensuplarina da tesekkürlerimizi ifade ediyoruz.

Sayin Valimize aktardigimiz taleplerimizin kisa sürede sonuca ulasacagina inaniyoruz” dedi.

“YENIDEN GAZA BASIYORUZ”

Basin mensuplariyla gündeme dair sohbette bulunan Vali Gökmen Çiçek, “Bu hafta itibariyle yeniden gaza basiyoruz” dedi.

Pandemi sartlari nedeniyle yapamadiklari bir çok çalismayi bu haftadan itibaren yeniden hayata geçirmeye çalisacaklarini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Görevdeki 120 günümüzü önümüzdeki günlerde sizlerle bir araya gelerek degerlendirmek istiyoruz

. Daire müdürlerimizle de bunu yapabiliriz.

Bu haftadan itibaren yeniden gaza basiyoruz. Pandemi sartlari biraz hizimizi kesmisti, ama bosa geçirecek zamanimiz yok.

Gerekli önlemleri alarak çalismalarimiza yeniden hiz kazandirmayi amaçliyoruz.

Afyonkarahisar’da tarihin en uyumlu dönemini yasiyoruz diyebiliriz. Milletvekillerimiz, Belediyemiz, Il Genel Meclisimiz, Emniyetimiz, Jandarmamiz, Vali Yardimcilarimiz, kurum müdürlerimiz ve basin ile tam anlamiyla uyum ve birliktelik içerisindeyiz. Bunun Afyonkarahisar’a çok seyler kazandiracagina inaniyorum” dedi.

SPOR VE TURIZM ÖNCELIKLI

Sinanpasa Spor Lisesi için, Bolvadin’de büyük bir Kapali Spor Salonu yapilmasi için yeni ödenekler gelecegini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Emre Gölü yaninda bulunan 30-40 bin metrekarelik bir alanda at çiftligi kuracagiz.

Atli geziden tutun da binicilik egitimlerine kadar hepsini planliyoruz. Örnegin Emre Gölü çevresinde Frig Vadisi’nde sicak hava balonlari bu yil mutlaka uçmali hedefindeyiz” dedi.

Afyonkarahisar’in taninirligini ve bilinirligini artirmak için programlarinin hazir oldugunu bu yönde çalismaya devam edeceklerini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Ben Afyonkarahisar’in bu kadar güzel bir yer oldugunun farkinda degildim.

Gelen konuklarimdan da hep ayni görüsleri aliyorum.

Afyonkarahisar’in güzellikleri, zenginlikleri, varliklari bilinmiyor, taninmiyor. Ayazini bölgesine 1 ay sonra turist akininin baslayacagini düsünüyorum. Vali Yardimcimiz Mehmet Boztepe gecesini gündüzünü orada geçiriyor. Misafir Karsilama Merkezi’nin ardindan orada bir çok çalisma yapiyoruz” dedi.

TARIHI KENT DOKUSUNA ÖZEL ÖNEM VERILECEK

Afyonkarahisar sehir merkezinin tarihi kent dokusuna yönelik de çalismalar yapacaklarini belirten Vali Gökmen Çiçek, sokak sagliklastirma çalismalari ile ilgili ihalelerin yapildigini, bu yöndeki çalismalarin devam edecegini bildirdi.

 Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in de tarihi kent dokusu ile ilgili önemli gikirleri ve çalismalari oldugunu belirten Vali Gökmen Çiçek, “Sagolsun Belediye Baskanimiz bu konuya çok özen gösteriyor. Afyonkarahisar’in tarihi konaklarla ilgili varligini iyi degerlendirmeliyiz.

Günlük yasami ve ziyaretçi yogunlugunu o bölgeye çekmeliyiz. Bunun için degisik fikirlerimiz ve çalismalarimiz var.

Örnegin Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in hayata geçirmek istedigi bir projesi var. Aslinrda bunu Baskanimiz açiklasa daha iyi olurdu.

Ama ben biraz anlatayim siz detay bilgiyi yine Belediye Baskanimizdan isteyin. Biz de bu çalismayi yürekten destekliyoruz. Millet Hamami zamaninda çok güzel restore edilmis ve geri kazanilmis

. Ama bugün tam olarak verimli kullanilamiyor. Mülkiyeti Özel Idare’de. Millet Hamami’ni Belediyemize devredecegiz.

Belediye Baskanimiz Mehmet Bey orada çok güzel bir kahvalti salonu ya da gastronomi merkezi olusturmayi planliyor.

Baskan Bey’in bu düsüncesi oraya bir hareket getirecektir. Millet Hamami o zaman ziyaretçilerin ugrak noktasi olacak, tarihi bina kentin turizmine daha iyi hizmet edecektir. Bunun gibi yeni yeni fikirler gündemde” dedi.

KADIN KÜLTÜR EVLERI ÜRETIME BASLIYOR

Afyonkarahisar genelinde Kadin Kültür Evleri’nin kurulup gelistirilmesi için çabalarinin sürecegini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kadin Kültür Evlerimizin her birinde ayri ayri ürünler üretilecek. Sultandagi deri çanta, Çobanlar deri cüzdan, Suhut mermer el islemeleri üretecek mesela. Bu ürünleri ana yol güzergahlarinda kuracagimiz merkezlerden satisa sunacagiz.

Kadin Kültür Evleri projemizin tüm Türkiye’ye örnek olacagini düsünüyorum. Simdiden Usak, Erzincan ve Düzce bizim çalismalarimizi inceleyerek benzerini hayata geçirmeye basladilar bile. Sehir merkezinde de tarihi konaklarda bir kadin kültür Evi kurmayi planliyor ve arastiriyoruz” dedi.

ILCELERLE BAGIMIZ GÜÇLENECEK

Afyonkarahisar il merkezi ile ilçeler arasindaki maddi ve manevi baglari güçlendirmeye yönelik hedeflerinde sapma olmadigini kaydeden Vali Gökmen Çiçek, “Il merkezimizin ilçelerimizle olan bagini güçlendirmek için çalisiyoruz

. Geçen gün Dazkiri’ya yaptigimiz ziyaretten çok olumlu kazanimlarla döndük

. Dazkiri sivil toplumuyla, özel sektörüyle Afyonkarahisar’da yapilan çalismalara destek vermeye hazir.

Bunun olumlu sonuçlarini almaya basladik bile. Mesela Afyon Egitim Vakfimiz için Dazkiri’daki sanayi kuruluslarimiz burs taahhütlerinde bulundular.

Bunlar bizi sevindiren, çalisma azmi veren gelismeler. Emirdag’da merkezle olan bagin güçlenmesinin bir göstergesi olarak “Eskisehir caddesi” olan caddenin ismi Afyon Caddesi oldu mesela” dedi.

AFYON ARTIK BIR SPOR KENTI

“Sporla ilgili çok ciddi çalismalarimiz ve yatirimlarimiz olacak” diyen Vali Gökmen Çiçek sözlerini söyle tamamladi: “Afyonkarahisar için “Spor kenti” imaji oturmus durumda. Bu ise daha çok önem verecegiz.

Afyon’u temsil eden kulüplerin sirketlesmesi kesinlikle olmali diye düsünüyoruz. Bunun için de gereken destegi saglayacagiz.”

 


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °