Küçükçobanli’da TOKI insaati ne zaman baslayacak?

Küçükçobanli’da TOKI insaati ne zaman baslayacak?

Gündem 14.12.2020 16:37:05 0
Küçükçobanli’da TOKI insaati ne zaman baslayacak?

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkeze bagli Küçükçobanli’da 1,5 yil önce TOKI kuralarinin çekilisinin yapildigini hatirlatarak, çogunlugu dar gelirli olan hak sahibi vatandaslarin pesinatlarini yatirmalarina ragmen insaatin baslamadigi gibi konutlarin yerinin dahi belirlenmemesini TBMM gündemine tasidi.  

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un cevaplamasi istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanligina soru önergesi verdi.

HAK SAHIBI VATANDASLAR 1,5 YILDIR BEKLIYOR..!

Küçükçobanli’da hak sahibi çogunlugu dar gelirli olan vatandaslarin 1,5 yildir konutlarinin yapilmasini beklediklerini kaydeden Milletvekili Köksal, “Afyonkarahisar merkez Küçükçobanli’da 3 Temmuz 2019 tarihinde çekilen TOKI kura sonuçlarina göre 2+1 ve 3+1 konutlari almaya hak kazanan hak sahipleri pesinatlari yatirmis olmalarina ragmen yaklasik 1,5 yildir konutlarla ilgili hiçbir çalisma yapilmamistir.

Konutlarin yeri dahi belli degildir. Bunun sebebi nedir? Hak sahipleri 18 aydir konutlarinin yapilacagi umuduyla beklerken niçin hala daha yer teyini yapilip insaata baslanmamistir?” dedi.

KONUTLARIN YERININ DEGISTIRILECEGI DOGRU MU?

Önergesinde, Küçükçobanli’da yapilacagi ilan edilip kuralari çekilen TOKI konutlarinin sorun çikti diyerek yerinin degistirildigi iddialarinin dogru olup olmadigini soran Köksal, “Küçükçobanli’da yapilacagi ilan edilip kura çekilen bu konutlarin Küçükçobanli’da sorun çikti diyerek Gökçe Mahallesi’ne veya baska bir yere yapilacagi iddialari dogru mudur?

Dogru ise bu konutlar nereye ve ne zaman yapilacaktir?

Dogru degilse Küçükçobanli’da insaat ne zaman baslayacaktir?

Aralarinda sehit ailesi ve engelli vatandaslarimizin da bulundugu çogunlugu dar gelirli insanlardan olusan hak sahipleri 18 aydir yeri belirlenmeyip insaatina baslanmayan konutlar yüzünden magdur olmustur. Bu magduriyet giderilecek midir yoksa insanlar magdur olmaya devam mi edecektir?”

ifadelerini kullandi.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °