2021 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Görüsmeleri'nin tamamlanmasiyla ilgili bir basin açiklamasi yapti.

En Büyük Pay Egitime

Gündem 19.12.2020 15:44:25 0
2021 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Görüsmeleri

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Tutuklu ve Hükümlü Haklari Alt Komisyonu Baskani Ibrahim Yurdunuseven, 2021 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Görüsmeleri'nin tamamlanmasiyla ilgili bir basin açiklamasi yapti.

Yurdunuseven açiklamasinda "
18 Yildir bizlere inanarak güvenerek bütçe hazirlama yetkisini bize veren Aziz Milletimize sükranlarimi sunuyorum.

Bu yilda yine milletimiz ile birlikte belirledigimiz hedeflerimiz dogrultusunda bütçemizi tamamladik. Bütçemizin hayirli ve bereketli olmasini temennni ediyorum."dedi

Yurdunuseven sunlari söyledi:

Hedeflerimize Ulasacagiz

"2018 Yilinda milletimizin karariyla geçtigimiz Cumhurbaskanligi hükümet sistemi ile teskilatlanmada önemli degisiklikler yapilmis, Cumhurbaskanligina bagli Strateji ve Bütçe Baskanligi kurulmustur. Yine Hazine Müstesarligi ile Maliye Bakanligi birlestirilmis ve 1 sayili Cumhurbaskanligi Teskilati Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanliginin teskilat yapisi ve görevleri belirlenmistir. Bu sayede milletimizin bütçesi daha tasarruflu ve verimli kullanilmasi saglanmistir. Milletimize hizmet askiyla tamamladigimiz 18 yilda, hainlere firsat vermeyerek iradesine sahip çikan Yüce Milletimize gönülden tesekkür ediyorum.

Yine milletimizle birlikte bütün hedeflerimize süratle ulasacagiz insallah."dedi.

 

"2021 Bütçemiz kapsaminda kamu idarelerine 1 trilyon 223,5 milyar lira, özel bütçeli idarelere 119,9 milyar lira, düzenleyici ve denetleyici kurumlara da 2,7 milyar lira ödenek verildi.2021 Yili içerisinde bütçemizde en büyük payi 211,4 milyar Türk Lirasi ile gelecegimizin teminati olan çocuk ve gençlerimizin egitimi için Milli Egitim Bakanligimiza ayrildi.

Yine bu kapsamda Afyonkarahisarimizda bulunan, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi'ne 189.994.000 Türk Lirasi, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne ise 280.793.000 Türk Lirasi bütçe temin edildi. Genel anlamda yatirim odakli planladigimiz bütçemizde saglik ve tarimsal yatirimlara eskiye nazaran daha fazla bütçe ayirdik.2020 yili bütçesi ile karsilastirildiginda, oransal olarak tarimdaki artis yüzde 147, egitimdeki artis yüzde 83, ulastirmadaki artis yüzde 82, sagliktaki artis yüzde 72 oldu." dedi

Istikrarli Yükselisimiz Sürüyor

"Bütün yaptirimlara ve dis baskilara ragmen istikrarli yükselisin sürdügünü kaydeden Yurdunuseven; "Milletimiz uzun yillardir hasret kaldigi hizmetlere ve milli atilimlara Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde AK Parti ile kavustu.

Ülkemiz, 18 yilda maruz kaldigimiz birçok ekonomik kriz, kumpaslar,salgin hastalik ve 15 Temmuz Hain Darbe Girisimine ragmen yükselisini istikrarli bir sekilde sürdürüyor.Bilhassa yerli ve milli projeler ile dünyayi saskina çevirecek projelere imza attik.

Geldigimiz noktada küresel olarak Türkiye, artik çok daha aktif ve uluslararasi kurallari belirlemektedir.

Bugüne kadar belirledigimiz bütçelerde ve her projemizde oldugu gibi bundan sonraki bütçe görüsmelerimizde daima milletimiz için en iyisini yapmaya ve yilmadan yorulmadan çalismaya devam edecegiz.Ülkemiz ve Milletimiz için son derece önemli olan bütçe çalismalarinda emegi geçen herkese tesekkür ediyor, bütçemizin ülkemiz ve milletimiz için hayirlara vesile olmasini Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum. Birligimiz ve beraberligimiz daim olsun." dedi


Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °