BASKAN ÇÖL’Ü TEBRIK EDERIZ.

ISTIKLAL MARSI YILI, ISTIKLALIMIZE VESILE OLSUN.

Gündem 28.12.2020 12:49:35 0
BASKAN ÇÖL’Ü TEBRIK EDERIZ.

Bugün 28 Aralik 2020 Pazartesi. Yeni haftamizin ülkemize ve tüm insanliga hayirlar getirmesini temenni ediyorum.

  
   Sandikli Belediye Baskani yaptigi açiklama ile isitma ve içme suyu faturalarinin yarisini belediye olarak karsilayacaklarini bildirmistir.

Gene sayin Çöl’ün yaptigi bir diger açiklama ile belediyenin elektirik enerjisini karsilamak amaci ile GES kurulumuna baslanacagini bildirmistir. Sayin belediye baskaninin bu çalismalarini takdirle karsiliyor, kendilerini tebrik ediyoruz.
   2021 AILE YILI TEMASINI DESTEKLIYORUZ.
   Geçtigimiz hafta yapilan açiklama ile  2021 yili ‘Aile Yili’ olarak ilan edildi. Sayin Valimizin ailenin önemine dikkat çekmek için belirledigi bu temanin son derece güzel ve yerinde bir karar oldugunu düsünüyor ve destekliyoruz.

Elbette aile ülkenin geleceginin teminatidir. Saglam bir aile yapisi olmayan toplumlar yok olmaya mahkumdur.

Sayin Vali bu konuya dikkat çekmek için 2021 yilini Aile Yili ilan etmistir. Asil yük ve sorumluluk ise iktidarindir.

Bizleri savasla yenemeyecegini anlayanlarin yok etmek istedikleri yapilardan bir tanesi de ailemizdir. Iktidarda olanlar ise bilerek ya da bilmeyerek bunlara destek vermektedir. AB Uyum Yasalari, Istanbul Sözlesmesi, Toplumsal Cinsiyet Projesi gibi pek çok uluslararasi sözlesme ve yasalarin tek amaci aileyi yok etmektir. Bu amaci gizlemek için süslü laflar etmeleri bizleri aldatmamalidir. Neymis kadina karsi siddeti engellemekmis.

Siddeti engellemek istiyorsan siddetin sebebini arastirman gerekir. Ancak bu sözlesmelerde sebebe hiç bakilmaksizin hep sonuca bakilarak ceza verilmektedir.

Eger aileyi hakikaten önemsiyor ve saglam kalmasini istiyorsak bu sözlesmeleri derhal iptal etmeliyiz. 
   Sebebe bakildiginda 1. sirada alkol kullanimi, 2.sirada ise ekonomik olumsuzluklar gelmektedir.

Geçim sikintisi ailelerimizin huzurunu bozmakta, gençlerimizi evlenme konusuna uzak kalmalarina sebep olmakta, yeni evli çiftlerin kredi ödeme planlari yapmaya zorlamaktadir. 
   Bugün aile yapimizi tehdit eden bir diger konu ise televizyondur.

Aile yapimiza uymayan diziler, degerlerimize ters düsen gündüz programlari derhal kaldirilmalidir. Muhafazakar insanlarin yönetici oldugu RTÜK’ün bu konuda duyarsiz olmasi kabul edilebilir bir durum degildir. 
   Konu sadece bunlarla ele alinamayacak kadar kapsamli bir çalisma gerektirmektedir.

Bu konuda üzerimize düsen bir vazife olursa severek yerine getirecegimizi de bildirmek isteriz.
  
   TBMM’inde alinan kararla 2021 yili Istiklal Marsi Yili ilan edilmistir. Bilindigi gibi istiklal, bagimsizlik demektir. Bagimsizlik ise kararlarini birilerinin emri ve ya istegi ile degil, kendi özgür iradesi ile alabilmesidir. Içinde bulundugumuz durumda AB için binlerce kanun çikartilmistir. Cumartesi aksami Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde  kabul edilen  Kitle Imha Silahlarinin Yayilmasinin Finansmaninin Önlenmesine Iliskin Kanun Teklifi bagimsizligimiza kasteden, milli irademizi askiya alan bir kanundur. Her zaman kullandiklari taktik olarak gene kulaga hos gelen sözlerle hazirlanmis olan bu kanun teklifinin içerigi  STK’larin faaliyetlerini kontrol altina almak, istedikleri anda ise kapatmaktir. Bu kanun geregince BMGK raportörlerinin STK’ni terörle yaftalamasi kendi tasarrufundadir. Yani bir BMGK raportörünün ülkemizdeki bir yardimlasma dernegini ‘bu dernek terörle isbirligi içerisindedir’ diye rapor etmesi halinde dernek kapatilacak ve dernegin malvarligina el konacak. Bu bagimsizligimiza müdahale degil de nedir?

Bu kanun 2021 yilinin Istiklal Marsi Yili kabul edilmesi ile nasil bagdasir?

Ayrica terör örgütü oldugu kime göredir? Mesela biz Dogu Türkistanli kardeslerimize bir yardim dernegi ile yardim göndermek istesek

Çin buna terör örgütüne finansman saglamak diyerek hem dernegin hem de, yardim yapanlarin malvarliklarina el koyabilecek.

Mesela biz Filistinli kardeslerimize bir yardim dernegi ile yardim göndermek istesek ABD buna terör örgütüne finansman saglamak diyerek hem dernegin hem de, yardim yapanlarin malvarliklarina el koyabilecek.

Görüldügü gibi son derece tehlikeli ve bagimsizligimiza kast eden bu kanun iptal edilmelidir.

Bu aziz millet her seyini feda ederek istiklalini kazanmistir, gerektiginde gene feda etmesini de bilir. Ancak duamiz odur ki;

‘Allah bu millete bir daha istiklal marsi yazdirmasin’.
   DÜNYA SAGLIK ÖRGÜTÜ “ASILARIN KORUDUGUNU GÖSTEREN KANIT YOK”
   Gündemin degismez maddelerinden birisi malesef koronavirüs ve asi. Daha önce asilarin güvenilir olmadigini, ,ise yarayip yaramayacaginin bilinmedigini, yan etkilerinin ve içeriginin bilinmedigini, etkinliginin ve koruyuculugunun bilinmedigin dile getirerek bu asamada asi yapilmasinin dogru olmadigini dile getirmistik. Bizi dikkate alanlar oldugu gibi, dikkate almayanlar da oldu. Geçtigimiz gün her sözünü emir telakki ederek, sorgusuz–sualsiz kabul ettigimiz Dünya Saglik Örgütü Sözcüsü Tarik Jasarevic bir açiklamada bulundu.

Diyor ki; "Kisinin enfekte olmasini engelleyip engellemeyecegini bilmiyoruz. Bu asilarin enfeksiyona karsi korudugunu gösteren kanitimiz yok. Bu nedenle asi olan herkesin, toplumun genelini korumaya ve toplumsal bagisikligin kazanilmasini saglayana kadar gerekli önlemleri almaya devam etmesi, fiziksel mesafe kuralina uymasi, maske kullanmasi, ellerini temizlemesi ve kalabalik yerlerden kaçinmasi gerçekten önemli"

. Bir soru üzerine de; “Mutasyona ugrayan Kovid-19'un, asilar üzerinde etkili olup olmayacagi çalismalari da devam ediyor" yani bunu da bilmiyoruz diyor. Kim söylüyor bunu Dünya Saglik Örgütü’nün sözcüsü.

Bu açiklamalar üzerine hala asi yapmaya çalismak dogru mudur?

Asi yaptirmak isteyeni de istemeyeni de asilamaya çalismak dogru mudur? Ben asi yaptirmak isteyen kardeslerimi anliyorum.

Onlar su asiyi olalim da eski hayatimiza geri dönelim, bu kabus gibi günler bitsin istiyorlar

. Ama ne yazik ki asi, bu sürecin sonu degil, bir basamagi, bir adimi.

Bu süreci yönetenler bizi rahat birakmayacaklar.

Adini baska bir sey koyacaklar ve yeni kisitlamalar, yeni zoruCovid-19’dan sonra bir korku kampanyasi daha çikaracaklar.nluluklar.

Iste bu sebepten bugün yapilmak istenenleri harfiyyen yerine getirirsek degil, sorgularsak, akledersek özledigimiz eski günler geri gelecektir. 

Özledigimiz güzel günlerin en kisa sürede gelmesi ümidiyle hepinize tesekkür ediyor, hayirli günler diliyorum. 
Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez Ilçe Baskani Orhan Arslan.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °