“Milyonlarca asgari ücretli yine hayal kirikligina ugradi”

“Milyonlarca asgari ücretli yine hayal kirikligina ugradi”

Gündem 29.12.2020 10:51:09 0
“Milyonlarca asgari ücretli yine hayal kirikligina ugradi”
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye’de milyonlarca insanin bekledigi asgari ücretin nihayet açiklandigini belirterek, “Asgari ücrete yapilan zam yetersiz kalmistir. 
Isçiye 2825 TL’lik maasi reva gören basta Sayin Bakan ve bürokratlari olmak üzere, herkes bu maasla 1 ay geçinmeyi denesin ki gerçekleri görsün” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2021 yili için belirlenen asgari ücretin 2 bin 825 lira 90 kurus olmasina tepki göstererek, CHP’nin yeni yil için asgari ücret önerisinin en az 3 bin 100 TL olarak açikladigini kaydetti.
BAKAN VE BÜROKRATLARI BU MAASLA 1 AY GEÇINMEYI DENESINLER..!
Milyonlarca asgari ücretlinin bir kez daha yok sayilarak sefalete terk edildigini belirten Milletvekili Köksal, “Ülkemizde milyonlarca insanin bekledigi asgari ücret nihayet açiklandi.
 Bu asgari ücreti duyanlar, ne yazik ki “Bekledigimize degdi” diyemedi.
 Alim gücünün 1 yilda neredeyse yüzde 50 azaldigi ülkemizde asgari ücrete yapilan zam yüzde 21’lik zam, yetersiz kalmistir. Isçiye 2825 TL’lik maasi reva gören basta Sayin Bakan ve bürokratlari olmak üzere, herkes bu maasla 1 ay geçinmeyi denesin ki gerçekleri görsün.” dedi.
ASGARI ÜCRETTEKI VERGI KONUSUNDAN HIÇ BAHSEDILMEDI
AKP’nin Saray’daki satafattan taviz vermedigini dile getiren Köksal, “Asgari ücret zammi ile ilgili baska bir konu da su: Sayin Bakan, vergi konusuna hiç girmedi. Oysa biliyoruz ki isverenler de ‘Isçinin maasi üzerindeki vergiler kalksin, biz isçimize daha çok maas verelim’ diyor.
 Hükümet ne yapiyor? Saray’daki satafat sürsün, toz pembe Lale Devri biraz daha sürsün diye aci reçeteyi emekçinin alin terinde, isçinin nasirli ellerinde uyguluyor.” ifadelerini kullandi. 
VERDIKLERI ZAMDA VERGI DILIMI’NIN AZIZLIGINE UGRAYARAK UÇUP GIDECEK…
Asgari ücrete yapilan zammin enflasyon hesabi ile kisa sürede uçup gidecegini belirten Köksal, “Bakin, bu asgari ücret zaten yeterli degil.
Bir de sizin çarpik düzeniniz, emekçiyi her ne hikmetse Vergi Dilimi’nin içinde degerlendiriyor. Bugünün parasi ile 2825 TL alacagi belirtilen isçi, 2021’in Ekim ayindan itibaren Vergi Dilimi’nin azizligine ugrayacak. Enflasyonu da hesap ettiginizde, verdikleri için övündükleri net 500 liranin uçup gittigini görecegiz.” seklinde konustu. 
CHP’LI BELEDIYELERDE EN DÜSÜK ÜCRET 3 BIN 100 LIRA 
“Asgari ücret sorununu CHP’li Belediye Baskanlari’nin yönettigi belediyeler çözüyor.” diyen Köksal, “Isçiler daha güzel yasasin, gelecege dair hayal kurabilsinler diye CHP’li Belediye Baskanlarimiz ellerini tasin altina koyarak en düsük maaslari açikliyor. Belediye Baskanlarimiz’in açikladigi en düsük ücretler bile, Hükümet’in rva gördügü ücretten fazla. Halkimiz bunu görüyor.e
 Halkimiz, ilk seçimde geregini yapacak ve herkes rahat bir nefes alabilsin, özgür yasayabilsin diye CHP’yi iktidara tasiyacak.” diye konustu.

Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °