Zafer Kalkinma Ajansi Yönetim Kurulu Toplantisi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda Yapildi

Zafer Kalkinma Ajansi Yönetim Kurulu Toplantisi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda Yapildi

Gündem 29.12.2020 13:12:54 0
Zafer Kalkinma Ajansi Yönetim Kurulu Toplantisi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda Yapildi

Zafer Kalkinma Ajansi Yönetim Kurulu Toplantisi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda Yapildi

Zafer Kalkinma Ajansi 2020 yili son yönetim kurulu toplantisi Ajans Yönetim Kurulu Baskani Vali Gökmen Çiçek baskanliginda video konferans yöntemiyle yapildi.

Toplantida 2020 Yili Fizibilite Destegi Programi Basvurulari, 2020 Yili Insan Kaynaklari Politikasi Raporu, Iç Kontrol Sistemi 2020 Yili Degerlendirme Raporu, Yönerge Degisiklikleri, 2021 Yili Bütçe Yetki Devirleri, Program Ilerleme Raporlari, Projelerle Ilgili Talepler / Gelismeler, Iki Toplanti Arasi Ajans Faaliyetleri ve 2020 Yili Eylül, Ekim, Kasim ayi Gelir ve Gider Cetveli görüsüldü.

42 Projeye 30 Milyon TL Kaynak Aktariyoruz

Toplantida konusan Ajans Yönetim Kurulu Baskani Vali Gökmen Çiçek: “Zafer Kalkinma Ajansinin 2020 yili son Yönetim Kurulu Toplantisi için bir araya gelmis bulunuyoruz. 
Gündem maddelerine geçmeden önce yilin son toplantisi olmasi dolayisiyla büyük bir kismini pandemi ortaminda geçirdigimiz 2020 yilina iliskin genel bir degerlendirme yapmak gerekirse; Proje teklif çagrisi kapsaminda mesleki egitim ve turizm altyapisina yönelik 42 projeye 30 milyon TL kaynak aktariyoruz.
 2020 Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi kapsaminda 12 projemizin tamamina destek almaya hak kazanarak hem en basarili Ajans ve Bölge olduk hem de Bölgemizin sosyal kalkinma 13,7 milyon TL kaynak kazandirdik” dedi.

41 Yatirimci Yatirim Yapma Karari Aldi

Fizibilite destegi kapsaminda bugüne kadar gelen tekliflerden 5 tanesini destekleme karari aldiklarini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Egitim ve danismanlik faaliyetleri kapsaminda son dönem hariç olmak üzere 63 teklifi destekliyoruz. 
Yatirim tanitimi ve yatirimci çekme faaliyetleri kapsaminda 810 yerli, 15 yabanci yatirimciya devletimizin ücretsiz danismanlik hizmetini sagladik.
 Bu kapsamda 41 yatirimci yatirim yapma karari aldi ve 474 milyon TL yatirim yapilmasina ve 843 kisilik istihdama vesile olduk. 
Bölgesel kalkinmaya iliskin temel konularda Kalkinma Sohbetleri düzenleyerek gerek bölge içinden gerekse bölge disindan yaklasik 2.000 kisiyi bilgilendirdik.
 Bölgesel düzeyde baslattigimiz Kendin Yap Hareketi kapsaminda bölgemizde ilk defa First Lego League Turnuvasini Afyonkarahisar’imizin ev sahipliginde 1.000’den fazla katilimci ile düzenledik” diye konustu.

Proje Basvurulari Degerlendirildi

Toplanti gündem maddeleri konusunda da açiklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek: “Ilk gündem maddemizde 27 Subat 2020 tarihinde ilan ettigimiz, Ajansin plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kisa / orta vadede yatirima dönüstürülebilecek nitelikteki fizibilite çalismalarinin desteklenmesinin amaçlandigi Fizibilite Destegi Programi’na yapilan proje basvurusunu degerlendirecegiz. 
Diger gündemimizde Ajansimizin insan kaynaklari politikasina yön verecek analizlerin, sorunlarin ve gelistirme önerilerinin yer aldigi 2020 yili Insan Kaynaklari Politikasi Raporu, Kamu Iç Kontrol Standartlari Tebligi’ne uygun olarak hazirlanan Iç Kontrol Eylem Plani kapsaminda gerçeklestirilen çalismalar ve degerlendirme raporunu ele alacagiz” seklinde konustu.

Destekleme Programlari Görüsüldü

Diger gündem maddelerine iliskin de bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek söyle devam etti: “Mevzuat degisiklikleri ve güncel uygulamalar çerçevesinde yürürlükteki yönergelerde yapilan düzenlemeleri degerlendirip önümüzdeki yilin bütçesi kapsaminda yapilacak yetki devirlerini görüsecegiz. Diger gündem maddelerimizde Çevre ve Enerji Altyapi Mali Destek Programi, Yeni Nesil Egitim Mali Destek Programi, 3 güdümlü projemiz ile 2019 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi kapsaminda desteklenen projelere iliskin ilerleme raporlari hakkinda bilgi alacak ve yararlanicilardan gelen projelere iliskin talepleri görüsecegiz. 
Son olarak iki Yönetim Kurulu toplantisi arasinda Ajansimiz tarafindan icra edilen önemli faaliyetler, personel isleri ile Eylül, Ekim, Kasim aylari gelir ve gider cetvellerini görüserek mali durumumuzu degerlendirecegiz. 
Toplantimizin bölgemize ve ülkemize hayirli olmasi temennilerimle sözlerime son verirken; katilim sagladiginiz için tesekkür ediyor, saglikli ve huzurlu günler diliyorum” ifadelerini kullandi.

Vali Gökmen Çiçek’in baskanliginda gerçeklesen toplantiya Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Kütahya Valisi Ali Çelik, Usak Valisi Funda Kocabiyik, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban ve diger yönetim kurulu üyeleri katildilar.

 


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °