Anadolu Gençlik Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskanindan Basin açiklmasi

Anadolu Gençlik Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskanindan Basin açiklmasi

Egitim 1.01.2021 10:18:18 0
Anadolu Gençlik Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskanindan Basin açiklmasi

Degerli Basin Mensuplari; Miladi takvimle 2020 yilini birkaç gün sonra geride birakacagiz ancak unutmamamiz gereken olaylar var.

Biz birbiri ardina gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, dogrudan, faydalidan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduguna inaniyoruz. Yine biz iki günü birbirine esit olanin ziyanda olduguna inaniyoruz.

Her yeni gün yaptigimiz iyiliklere, güzelliklere, faydali ve dogru islere daha fazlasini katma imkânimiz var ve biz ulastigimiz zaman nimetinin bu yönde kullanilmasi gerektiginin bilincindeyiz.

Suriye’de iç savas onuncu yilini bitirmek üzere. Filistin topraklari 70 yili askindir isgalci Israil tarafindan isgal altinda. Yemen’de acimasiz bir iç savas devam ediyor, sadece bombalar degil açlik ve salginlarda binlerce çocugun ölüm nedeni. Libya’da sular durulmus degil. Dogu Türkistan Müslümanlarina yönelik baskilar gün geçtikçe artarak devam ediyor. Nijerya’dan Somali’ye Müslümanlarin yasadigi birçok Afrika ülkesinde çatismalar nedeniyle kirsal alanlar bosalmis, yüz binlerce insan toplama kamplarinda yasiyor. Diger taraftan 7 milyar 600 milyon insanin yasadigi bu gezegenimizde her 5 saniyede bir 1 çocuk açlik nedeniyle ölüyor. Her 4 saniyede 1 bir insan mülteci pozisyonuna düsüyor. Son 5 yil içerisinde on binlerce insan Akdeniz’i asmaya çalisirken yasamini yitirdi. Avrupa’ya ulasan çocuklardan on binlercesi kayip, kendilerine ulasilamiyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatiyor. Yaklasik 1 buçuk milyar insan saglikli içme suyundan mahrum ve 2 milyar insanin yoksulluk sinirinin altinda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Pandemi nedeniyle yukarida belirtilen vahim olaylarin daha da kötüye gittigini maalesef görmekteyiz. Insanlik bu yil hem açlik, hem virüs hem de yüz yildir insanligi etkisi altina alan Emperyalizm ve Siyonizm planlariyla mücadele etmek zorunda birakiliyor. Emperyalist güçler tüm bunlar olurken hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanlari farkli sekillerde uyutup uyusturarak kitleleri duyarsizlastiriyorlar ve hakikati örtbas ediyorlar

. Dünyanin birçok yerinde insanlar savaslarin ve çatismalarin gölgesinde yasam mücadelesi verirken, emperyalizm eglence sektörünün renkli isiklariyla genis kitlelerin gözlerini boyuyor ve farkli ugraslarla insanlarin gerçeklerden uzaklastirilmasi adina her yil oldugu gibi bu yilda farkli kutlamalar ile insanligi etkisi altina almaya devam ediyor.

Bizler Anadolu Gençlik Dernegi mensuplari olarak 31 Aralik gecesinde yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programini yillardir düzenliyoruz.

Bu yil pandemi nedeniyle bir araya gelemedigimiz su günlerde Mekke’nin Fethi’ni her yil oldugu gibi ayni coskuyla sesimizin ulastigi tüm Dünya’daki hanelerde kutlamak adina online olarak düzenliyoruz.

 

Bilindigi üzere yeryüzünün ilk binasi Kâbe’nin bulundugu sehir olan Mekke Islam Ordularinca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmistir.

Biz bu programlari düzenlerken fethin hicri ya da miladi yildönümünü ya da fethin kronolojisini konusmadan ziyade fetih ruhunu kusanmanin derdindeyiz.

Fetih, bir beldenin ve o beldede yasayan insanlarin dimaglarinin Islam’a açilmasidir.

Fetih, küfrün karanliginin Kelam-i Kadim’in berrakligiyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir.

Fetih, insanlarin temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açilmasidir.

Fetih; insanin, merhametle ve adaletle bulusmasidir.

Fetih insan olmanin, halife kilinmanin, daglarin yüklenmekten çekindigi bir yükü omuzlamanin ve kulluk sözü vermenin geregidir. Fetih sadece hakkin hâkimiyeti için çikilan bir seferin sonucu degil; bilakis o sefere çikabilme dirayetidir.

Biz Anadolu Gençlik Dernegi mensuplari olarak bu cografyanin harcinin Islam olduguna, bu topraklari bize yurt yapan anlayisin fetih ruhu olduguna inaniyoruz. Insanimiz kültür emperyalizminin yaninda degil fetih ruhunun yaninda durmaya çagiyoruz.

Bu yil ekranlardan düzenleyecegimiz Fetih Bulusmasinin “Yeni Bir Dünya’nin kurulmasina ve 7 Milyar insanlik âleminin saadetine vesile olmasi inanciyla programimiza 7’den 70’e, Edirne’den Kars’a, Avrupa’dan Afrika’ya, Balkanlardan Amerika’ya ayni duyguyu paylasan herkesi davet ediyoruz.

Tüm halkimiz mekkeninfethi.com adresinde programimizin detaylariyla ilgili bilgi sahibi olabilir ve isimlerine özel hazirladigimiz online davetiye ’ye ulasabilirler.

31 Aralik Persembe gününün aksami tüm halkimizi ailesiyle beraber ekranlarinin basina davet ediyor ve bu Fetih coskusunun evlerimizden tüm insanliga yayilmasini temenni ediyoruz.

Muharrem COSKUN

Anadolu Gençlik Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskan

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °