“Tüm dünyada huzurun egemen oldugu bir yil olmasini diliyorum”

“Tüm dünyada huzurun egemen oldugu bir yil olmasini diliyorum”

Siyaset 1.01.2021 10:27:39 0
“Tüm dünyada huzurun egemen oldugu bir yil olmasini diliyorum”

Milletvekili Taytak’tan Mekke’nin Fethi ve Yeni Yil mesaji

 

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Mekke’nin Fethi’nin 1390’inci yilli ve Yeni Yil ile ilgili bir mesaj yayinladi.

 

2020 yilinin buruk bir yil oldugunu söyleyen Milletvekili Taytak, “Dünya da, ülkemizde ve bölgemizde çok önemli gelismelerin yasandigi 2020 yilini geride birakirken, yeni yilin heyecani ve umudu hepimizi kusatti.

2020 yili birçok ülke de oldugu gibi ülkemizi ve milletimizi derinden sarsan basta covid 19 olmak üzere depremler, dogal afetler, ekonomik saldirilar ve dis tehditlerin yasandigi buruk bir yil olmustur. 2021 yilin girerken birlik ve beraberligimizin artmasini, ülkemizde ve dünya da saglik, sevgi, bolluk ve bereketin hakim olmasini, milletimizin üzerindeki salgin felaketinin kalkmasini, ülkemizin büyümesi, gelismesi, kalkinmasi ve hedeflerine ulasabildigi bir yil olmasini cenabi Allah’tan dilerim. Aziz Türk milletinin, Islam aleminin ve Afyonkarahisarli hemserilerimizin yeni yilini tebrik ederim” dedi.

Mekke’nin Fethi’nin 1390’inci yillini da kutlayan Milletvekili Taytak, “Islam tarihinin altin sayfalarindan biri olan Mekke’nin Fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan haklari dersi vermistir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), intikam yerine bagislamayi seçerek insanlarin kalplerini Islam’a açmistir.

Basta Islam dünyasi olmak üzere, yeryüzünde yasanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin ve gözyasinin son bulmasi dilegiyle tipki Mekke’nin fethinde oldugu gibi gönüllerin de fethine ihtiyaç vardir. Mekke, 630 tarihinde fethedilmistir.

Allah’in hikmeti, Müslümanlar 8 yil önce zorla çikarildiklari Mekke’yi tek bir silah bile kullanmadan, bir damla kan akitmadan teslim almislardir.

Allah’in Resulü, Müslümanlarin ve insanlarin gönlünü fethedince fetih de bu kadar kolay olmustur.

Ben, tüm Müslümanlarin Mekke’nin fethi yildönümünü tebrik ediyor, tüm dünyada huzurun egemen oldugu bir yili olmasini diliyorum”

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °