Gazi Ertugrul Demir’e Devlet Övünç Madalyasi ve Berati Tevcih edildi

Gazi Ertugrul Demir’e Devlet Övünç Madalyasi ve Berati Tevcih edildi

Dünya 2.01.2021 00:22:04 0
Gazi Ertugrul Demir’e Devlet Övünç Madalyasi ve Berati Tevcih edildi

Mus’un Varto ilçesinde 5 yil önce PKK'li hain teröristlerin saldirisinda yaralanan malul Gazi Uzman Çavus Ertugrul Demir’e Devlet Övünç Madalyasi ve Berati takdim edildi. Madalya ve Berati 2933 sayili Madalya ve Nisanlar Kanunu geregince Cumhurbaskani adina Vali Gökmen Çiçek tevcih etti.

Valilik makaminda gerçeklestirilen takdim töreninde Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Bekir Yümnü, Gazi Ertugrul Demir ve ailesi hazir bulundu.

Serefli Türk Ordusunun Neferi Olmaktan Gurur Duyuyorum

Milletin istiklali ve istikbali için hiç çekinmeden canini feda etmeye hazir oldugunu ifade eden, 2 çocuk babasi gazi Uzm. Çvs. Ertugrul Demir: “Arkadaslarimla birlikte PKK'li teröristlerce 4 Agustos 2015 tarihinde pusuya düsürüldük.  Haince gerçeklesen saldirida 1'i karnima, 3'ü de sirtima isabet eden mermiler nedeniyle agir yaralanarak 6 ayi yogun bakim olmak üzere 2 yillik bir tedavi sürecim oldu. Gerçeklesen 8 ameliyatin ardindan sagligima kavustum. Serefli Türk ordusunun bir neferi oldugum için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

Kahramanliklariyla Yeni Nesillere Örnek Oluyorlar

Afyonkarahisar Valiligi’nde bir kahramani, kahraman bir aileyi agirlamaktan ve Devlet Övünç Madalyasi verecek olmaktan onur duydugunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “Gazimiz ve ailesiyle tanisma firsati buldugum için çok mutluyum. Kahraman gazilerimiz temsil etikleri ulvi degerlerin bilinciyle, onurlu, agirbasli duruslariyla, vatan sevgileri ve kahramanliklariyla yeni nesillere örnek olmaktadirlar. Bugün bu topraklarda yasayan nesiller olarak bizler, aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakârliklari sayesinde huzur içinde yasiyor, gelecege güvenle bakiyoruz” dedi.

Fedakârliginizin Karsiligi Olamaz

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile diger kurum ve kuruluslarin gazi ve sehit yakinlarinin her türlü ihtiyacinda daima yanlarinda olduguna belirten Vali Gökmen Çiçek, Sehit yakinlari ve gazilerin her türlü meseleleriyle yakindan ilgilenmeye devam edeceklerini vurguladi.

Vali Çiçek söyle devam etti: “Elbette ki sizin fedakârliginizin karsiligi olamaz.

Sehadet yolunda hiç tereddüt etmeden yürüyen siz kiymetli Mehmetçigimizin canini ortaya koyarak savundugu bir mücadeleye paha biçilmesi mümkün degildir. Bizler sehit yakini ve gazilerimizin yükünü hafifletmek için tüm gayretimizle çalisiyoruz.

Ben Vali olarak, tüm çalisma arkadaslarimla beraber emrinizdeyiz. Bu sehrin sinirlari içinde hiçbir sehit ailemizin ve gazimizin sikinti yasamasina zorluk çekmesine müsaade etmeyecegiz. Madalyalariniz devlet ve millet olarak sizlere karsi sükran duygularimizin bir ifadesidir.

Allah hepinizden razi olsun” dedi.

Gazi Uzm. Çvs. Ertugrul Demir ve esi Müberra Demir ile bir süre sohbet eden Vali Gökmen Çiçek, “Aziz sehitlerimizi rahmetle, minnetle ve hürmetle yâd ediyor, gazilerimize Mevla'dan saglik ve afiyet diliyorum. Birligimiz ve beraberligimizin daim olmasi dileklerimle, Allah her karisi sehit kanlariyla sulanmis bu güzel ülkeyi koruyup muhafaza etsin insallah” ifadelerini kullandi.


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °