SEVGI YILININ DEVAMI OLAN BU YIL “AILE YILI”

SEVGI YILININ DEVAMI OLAN BU YIL “AILE YILI”

Gündem 2.01.2021 16:58:00 0
SEVGI YILININ DEVAMI OLAN BU YIL “AILE YILI”

Aile Yili ilan edilen 2021 yilina girerken, yapilan ön degerlendirmeler sonucu belirlenen yol haritasini gözden geçirmek, yürütülen çalismalari inceleyerek yeni planlamalar yapmak amaciyla Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su Isleri Bakani Milletvekili Veysel Eroglu, Vali Yardimcisi Dr. Mehmet Boztepe ve ilgili kurum müdürlerinin katilimiyla, video konferans yöntemiyle "2021 Aile Yili" toplantisi gerçeklestirildi.

Verimli Bir Yila Vesile Olmak Için Toplandik

Tüm Türkiye’ye örnek olan 2020 Sevgi Yili projesinin devami olarak 2021 yilinin Aile Yili ilan edilmesinin ardindan çalismalarini hizlandiran Vali Gökmen Çiçek, ailenin toplumsal kurumun temel tasi olduguna deginerek “Aile, toplumun özelliklerini tasiyan en küçük sosyal birimimizdir.

Toplumu ayakta tutan temeldir. Bu temel ne kadar saglikli olursa bir toplumun refah düzeyi, yasam kalitesi, degerleri o kadar saglam olur. Ailenin güçlü olmasi, saglikli nesillerin varligina ve güçlü bir topluma isaret eder. Bu isin yakindan takipçisi olacagimin sözünü vermistim.

Bugün burada 2021 yilinin aile baglarini güçlendirmek, verimli bir yila vesile olmak için toplandik. Insallah bu örnek projeyi herkesin gipta ile bakacagi çalismalarla renklendirecegiz” ifadelerini kullandi.

Saglikli Toplumun Temel Sarti Saglikli Birey

Saglikli toplumlarin temel sartinin saglikli bireyler oldugunu vurgulayan Vali Çiçek, çocugun ilk egitiminin aile içinde basladigina deginerek “Aile içi iletisim ne kadar etkin olursa çocugun kisilik ve karakteri o sekilde sekillenmeye baslar, ileride nasil bir birey olacaginin temelleri bu dönemde olusur.

Bizler elimizden gelen çaba ve gayreti göstererek bu yil aile baglarini güçlendirmek, aile içi iletisime dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak için azimle çalisacagiz” dedi.

Tüm Kurumlarimizin Sahiplenecegine Inaniyorum

Ailenin olumsuz kisilik yapisina sahip olmasiyla, olumsuz davranislarin çocugun kisiligine de yansiyacagina böylece toplumlarin güç kaybedecegine deginerek, güçlü toplumlarin bireylerin saglikli aile ortaminda yetismesiyle mümkün olacagina dikkat çeken eski Orman ve Su Isleri Bakani Milletvekili Veysel Eroglu “Bu güzel projeye tüm kurumlarimizin sahiplenerek, destek vereceklerine inaniyorum” dedi.

12 Aya Özgü Temalar Belirlendi

Görüsmelerin ardindan yol haritasi gözden geçirilerek, 12 aya özgü temalar belirlendi.

Temalara yönelik ilgili kurumlarin eylem planlarinin olusturuldugu toplantida Ocak ayi itibari ile eylem planlarinin uygulamaya geçilmesi karari alindi.

Toplanti bitiminde Vali Çiçek, 2021 Aile Yilina girerken katilimcilara tesekkür ederek, basta saglik dolu, birlik ve beraberligin daim oldugu bereketli geçecek bir yil temennisinde bulundu.

 

 

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °