Insanlari dogrudan mahrum, yalana mahkûm etmeyen gazetecilerin gününü tebrik ediyoruz

Insanlari dogrudan mahrum, yalana mahkûm etmeyen gazetecilerin gününü tebrik ediyoruz

Gündem 9.01.2021 15:01:33 0
Insanlari dogrudan mahrum, yalana mahkûm etmeyen gazetecilerin gününü tebrik ediyoruz

 

Insanlari dogru bilgi ve güvenilir haberle bulusturmak için muhabirinden fotografçisina ve editörüne; zor sartlarda gösterdikleri çabayla demokratik hak ve özgürlükler alaninin daha da genislemesine, güçlenmesine hizmet eden gazeteciler her türlü takdir ve tesekkürü hak etmektedir.

Yorucu bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savas alanina kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, üstelik zamanla yarisarak, gelismeleri haberlestirerek bizlere servis eden gazeteciler kamuoyu açisindan çok önemli bir görevi ifa etmektedir.

Birçok basin emekçisi, haber pesinde kosarken pek çok tehlike atlatmakta, yaralanmakta, hatta canindan olmaktadir.

Insan haklari ve hürriyetinin kullanimi açisindan basin hürriyeti önem tasimaktadir. Düsünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlügü ancak basin hürriyetiyle mümkün olabilir. Gerçeklerin haber olmadigi yerlerde insanlar dogrudan mahrum, yalana mahkûm olurlar.

Bugün,birçok konuda bazi yayin organlarinda saglikli haberlerin çikmamasinin sebebi, kasitli haber anlayisiyla zihinlerin perdelenmesidir.

Bu nedenle, bütün medya mensuplari yalnizca olanin oldugu gibi anlasilmasina ve aktarilmasina aracilik etmelidir.

Dünyanin birçok yerinde basin emekçileri, basta sosyal güvence imkânlari olmak üzere, güvenli, saglikli çalisma imkânindan yoksundur

Aldiklari ücret, insanca yasama sartlarini saglamada yetersizdir.

Her 10 Ocak’ta siyaseten veya iyi dileklerle gazetecilerin daha insani hak ve çalisma sartlarina sahip olmalari yönündeki yapilan açiklamalar, genellikle güzel bir temenni olarak kalmakta, sorunlar ertelenmektedir.

Egitim-Bir-Sen olarak, daha genis yasal haklara sahip olmalari dilegi ile mesai kavrami olmaksizin gece gündüz demeden ter akitan basin emekçilerinin ‘Çalisan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalisma sartlarinin iyilestirilmesine vesile olmasini temenni ediyoruz.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °