Ilk Asi Saglik Müdürü Serhat Korkmaza Yapildi

Ilk Asi Saglik Müdürüne

Saglik 14.01.2021 14:23:17 0
Ilk Asi Saglik  Müdürü Serhat Korkmaza Yapildi

2020Yili Mart ayindan beri hayatimizi olumsuz etkileyen Covid-19 salginina karsi bir umut olan asilama çalismalari tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de basladi.


Asilarin Türkiye'ye gelmesinin ardindan ilk olarak Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyelerinin asilamasi ile baslayan asi çalismalarinin ilimizdeki programinda ilk olarak Saglik Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz asilandi. 

 
Herkesin 2020 Mart'indan önceki normal hayatini özledigini ve istedigini belirten Saglik Müdürü Korkmaz, "Bunun yolu da bu asidan geçiyor. Asi, bizi hastaliktan koruyacak ve normal hayatimiza geri dönmemize katki saglayacak." dedi.

 
Asilama islemleri, ilk önce devlet ve özel sektör saglik çalisanlarina ve huzurevlerinde kalanlara, sonraki asamada ise Aile Hekimlikleri tarafindan 65 yas üstü kisilere randevu usulüyle yapilacagini belirten Saglik Müdürü Korkmaz asida tedirgin olacak bir sey olmadiginin altini çizerek "Saglik Bakanligimizin organizasyonu ile kurulan Bilim Kurulu Üyelerimiz asinin güvenilir oldugunu defalarca söylediler. 
Asinin güvenli oldugunu, güvenlik yönünden herhangi bir sikintisi olmadigini, korumasinin, etkinliginin yüksek oldugu konusunda uzmanlarimiz hemfikir. 
Vatandaslarimizdan  ricamiz, hastaliga karsi verdigimiz bu savasta, asi gibi bir gücü kullanmaktan çekinmesinler, randevu tarihleri geldigi zaman ilgili saglik kurumuna giderek asilarini olsunlar.
 Çünkü "Hastaligi yenmenin yolu asidan geçiyor ." dedi.

 

Asilama programinda ilk doz asilarin vurulmasindan ardindan 28 gün sonra da 2. dozu vurulacak. Asilama çalismalari saglikçilar ve 65 yas üstü vatandaslara tamamlandiktan sonra da asi olmak isteyen diger vatandaslara vurulacak.

 

PEKIASILAMADA SIRA NASIL OLACAK?

3 milyon doz asi tedarik edilirken,  Afyonkarahisar'da günlük 3 bin civarinda asi yapilabilme kapasitesi oldugu belirtildi. 

Asilarin nasil bir siralamayla yapilacagi ise su sekilde,


Asilama takvimi 4 asama olarak planlandi. 
Ilk etap asi uygulamasi saglik çalisanlarina yapilacak,  ardindan ikinci sirada 65 yas üstü ve kronik hastalar. 
Üçüncü sirada riskli çalisma ortaminda olan asker, polis, adliye personeli, ögretmenler, gida personelleri ve kamu hizmetinde çalisanlarin asilanmasi gündemde.

Dördüncü ve son olarak 50 ile 64 yas arasi kronik hastaligi bulunan kisiler asi olacak.
 Tüm bu islemlerin sorunsuz bir sekilde sona ermesiyle de giderek sirasiyla  50 yas alti kronik hastaligi olanlar, 18-49 yas arasi genç yetiskinler asilanacak.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °