Milletvekili Yurdunu Seven'e Bolvadine Çikarma

Milletvekili Yurdunu Seven'den Bolvadin Çikarma

Dünya 20.01.2021 15:13:00 0
Milletvekili Yurdunu Seven

 

 AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Tutuklu ve Hükümlü Komisyonu Baskani Ibrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Bolvadin ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler sonrasinda yaptigi açiklamada Yurdunuseven;

 

 "Her firsatta üzerine özellikle vurgu yaptigimiz, her kösesi ayri bir tarihe ev sahipligi yapmis Afyonkarahisar'imizin Bolvadin ilçesi de, Anadolu'nun en eski yerlesim yerlerinden olup, mevcut vesikalara göre 10.000 yillik tarihe sahiptir.

Her kösesine ayri önem verdigimiz ve özen gösterdigimiz sehrimizin yine Bolvadin ilçesinde de, yeni çalismalar ve yatirimlar üzerine çalismalarimiz devam ediyor.

Bir ilk ve örnek olarak Afyonkarahisar'da ilk kez Valimiz Gökmen Çiçek'in öncülügünde yapimina baslanan Kadin Kültür Evlerimizden, Bolvadin Kadin Kültür Evi'ni de ziyaret ederek, çalismalari yerinde inceledik.

Kadinlarimizin kültürel ve sosyal faaliyetlere daha aktif katilimini saglayacak evlerimiz çok büyük önem arz etmektedir." dedi.

 

Bolvadin Kaymakami Adem Öztürk ve Belediye Baskani Fatih Kayacan'i da ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Yurdunuseven çalismalar hakkinda bilgi aldi. Yurdunuseven bu görüsmeler ile ilgili;

 "Covid-19 salgini nedeniyle alinan tedbirlerin uygulanmasi konusunda Afyonkarahisar geneli olarak kurallara riayet ediyoruz.Bolvadin Kaymakamimiz Adem Öztürk'den kisitlamalar ve ilçe genelindeki tedbirlerle ilgili bilgi aldik

.Bu süreçte devletimizin aldigi tedbirlere riayet eden tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum." dedi

Bolvadin Belediyesi'nin yaptigi çalismalarla ilgili Yurdunuseven;  "Anitlar Kurulu ve Bakanlar Kurulu'ndan aldigimiz onaylar ile Bolvadin'in vizyonunu ve ekonomisini degistirecek ve gelistirecek olan Kentsel Yenileme Projemiz ile ilk etapta 12 megawattlik enerji santrali ve 300 dönümlük bir serayi faaliyete geçirecek olan Biyokütle Enerji Santrali'nde çalismalar devam ediyor. 

Biyokütle Enerji Santrali Projesi ile sehrimizin önemli problemlerinden olan hayvansal atiklar ekonomiye kazandirilirken 650 vatandasimiza direk ve dolayli olarak istihdam saglayacak." dedi.

Bolvadin mahalle ve köy muhtarlariyla da bir araya geldikleri toplantiya da deginen Yurdunuseven;

 "Muhtarlarimiz sehirlerde ve köylerde yasayan vatandaslarimizin gözü, kulagidir.

Sehrimizin her kösesindeki muhtarlarimizin talep ve önerilerini dinliyor ve dikkate aliyoruz." dedi.

Açiklamasinda Bolvadin Kemerkaya köyünde bulunan Bizanslilar döneminden günümüze kadar gelmis Yedikapilar Manastiri'nda yaptiklari incemelere de yer veren Yurdunuseven; "Afyonkarahisarimizin asirlar öncesine dayanan tarihi bir yapisi var.

Sehrimizin her kösesinde binlerce yillik tarih kokan eserler mevcut.

Bu eserler sehrimizin turizmi ve tarihe isik tutmasi yönünden çok muhim eserlerdir.

Bu noktalarda yaptigimiz çalismalar ve  buralarin tanitimina gösterdigimiz özen ile hem sehirlerimizin kalkinmasi noktasinda hemde bu tarihi yapilarin korunmasi noktasinda büyük yol katedecegiz." dedi


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °